Trestné oznámenie a ohováranie

18. jún 2020

Dobrý deň, potrebovala by som od vás radu. Už rok bývam s priatelom, zo začiatku s nami bývali aj jeho dcéry avšak časom nás úplne prestali rešpektovať. Priatel sa rozhodol že pôjdu k matke. Následnej na to bol súd o zverenie do jej starostlivosti. A tu nastáva môj problém. V rozsudku je spomínané aj moje meno a krivé ohováranie, skrátka neprajem si byť spomínaná v takýchto súdnych papieroch.. Je možné voči tomu podať trestné oznámenie? Ďakujem

mogaa
18. jún 2020

no v tých súdnych papieroch už budeš.....nikto nebude prerábať zápisnicu zo súdneho pojednávania lebo ty si tam nepraješ byť😀

marca12
18. jún 2020

A k comu by ti boko trestne oznamenie? Aby sa ti ulavilo na dusi? Kto bude rozsudok citat? Kasli na to

kopytko03
18. jún 2020

Ak to je krivé ohováranie, bolo na partnerovi aby to súdu uviedol na pravú mieru a ohováranie vyvrátil. Treba sa asi porozprávať s ním, prečo tak nespravil.
Dcéry môžu mať na teba a situáciu u vás v rodine iný pohľad než ty, problém vidím skôr v nedostatku komunikácie v rámci rodiny.

1sally12
18. jún 2020

...a rozsudok tiež nie 😁
@mogaa

hermionaaharry
19. jún 2020

Ahojte dievčatá. Ja mám podobný problém. Po smrti mojej mamy mňa aj môjho otca začala sestra psychicky týrať. Otec to nechával tak, prehováral ma, aby sme jej dali ešte jednu šancu, ešte ďalšiu... a ďalšiu... Teraz zomrel aj otec... Mňa to už nebaví, navyše mám zdravotné problémy ( nechcem konkrétne ) Rozmýšľam nad tým, že pôjdem na políciu podať trestné oznámenie. Ale čo potom ? Nebude mi robiť ešte väčšie problémy ? Myslím teraz na dobu kým bude vypovedať, kým sa to celé neuzavrie... Čo v prípade keď nemám svedkov. Iba doma mi rozpráva že som sa vyspala s notárom, že ju chcem vydediť, že ona je staršia, preto si môže pozvať kamaráta, ja som mladšia preto si nemôžem pozvať nikoho... Skrátka chcela by som odpovede od vás dievčatá, ktoré ste už trestné oznámenie podali čo bolo potom ?

hermionaaharry
20. jún 2020

Dievčatá, to naozaj žiadna z vás nemá skúsenosti ? Žijeme v beztrestnom štáte ?

kopytko03
20. jún 2020

@hermionaaharry v tvojom prípade by pomohlo sa od sestry odsťahovať a prerušiť kontakty. Predať spoločný byt, vyplatiť podiel a osamostatniť sa. Trestné oznámenie môžeš skusit podať, ale je otázne ci ho policajti vôbec príjmu.

stanulienkat
20. jún 2020

@hermionaaharry to nie je yrestmy cjn. To asi spada pod obcianske spolunazivanie. S tym nic neurobia.

zuzinjan
21. jún 2020

@hermionaaharry išlo by o priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, ktorý by polícia postúpila na príslušný okresný úrad. No ak tam nie sú svedkovia, je to také...bude pojednávanie kde prídete obe, ak nemáte dôkazy a ona sa neprizna je to tvrdenie proti tvrdeniu a konanie bude zastavene, ak by boli dôkazy, svedkovia dostala by pokutu

hermionaaharry
21. jún 2020

Už som navrhovala predať byt... ale nemôžem nič navrhnúť, pretože som mladšia. Rozmýšľala som aj nad tým, že by som sa vzdala mojej polovice bytu a odišla sama.

kopytko03
21. jún 2020

@hermionaaharry rozhodne sa ničoho nevzdávaj. Ak sestra s predajom nesúhlasí, obrat sa na súd. Ten nariadi predaj a vysporiadanie spoluvlastníctva a sestra si môže vyskakovať koľko chce.