Dali ste návrh na rozvod, aj keď za tým nebola nevera, alkohol, gemblerstvo?
Ahojte dievcata
potrebujem poradit, asi rok som v stave ze zvazujem ci ma vyznam nas vztah aj nadalej udrziavat...Sme spolu 12 rokov z toho 8 manzelia, mame spolu dve deti, jedna chodi do druhej triedy a s druhou som na materskej. Ide o to ze moj muz je v ociach ako dokonaly manzel nefajci, nepije(raz dvakrat za rok sa stane ze sa opije ale to neratam ze by sa opijal) Ale vidim ze sa rodine nevenuje naplno, ked ma daco dohodnute, je jedno ci sme sa dohodli pred tym my, je to polovnik a rad chodi aj do telocvicne cize ked nepracuje venuje sa zalubam a ja som v stave ze si hovorim ze by som zvladla fungovat s dvomi detmi aj bez neho, on sa s detmi nezahra, so starsou sa nepouci, nechodime nikde ako ine rodiny spolocne bicyklovat, spolocne lyzovat, korculovat nic, raz za rok aby sa nepovedalo ideme do aquaparku raz za rok na vylet, ale ked je doma nejde s nami sa len tak prejst, nejde s nami na zmrzlinu, on proste je toho nazoru ze sa nebude prechadzat pomedzi panelaky, nejde s nami na nakup-.radsej ho urobi sam,na dovolenke sme boli raz aj to ma to stalo neskutocne vela sil a proste si planuje svoj volny cas len pre neho a to nehovorim ze by sme nato nemali ale on si radsej usetri nato aby mohol ist na nejaku polovacku a nie s nami na dovolenku.Chce si postavit dreveny zrub tak preto musime setrit. Hadame sa dost casto, povie voci mne aj nadavky, lenze on proste vie ako si ma zase udobri a uz sa k tomu vracat nechce, vie sa ospravedlnit vie povedat prepac,ale mna takyto zivot nicim nenaplna, on vidi len seba a ak zvysi tak to da rodine, keby sme sa mali rozviest ja by som bola v ociach ako ta co rozbila rodinu aj ked to nebude pravda,lebo ja som sa s nim vzdy narovinu o tom porozpravala,ze proste nech sa viac snazi, nech miesto za pocitacom sedi s detmi a daco im cita alebo len sa rozpravaju ale on nato proste neni, on bude hodinu volat s kamosom o nicom radsej, ako by sa mal zahrat spolocensku hru, ja proste som mu len nato- aby som ho sexualne uspokojila, postarala sa o deti o domacnost a on ako slobodny si nadalej riesi svoje zaluby, vychechtava sa s kamosmi a pritom je doma ale myslou je uplne mimo, bola som riesit tieto veci aj so psychologickou ale mi povedala ze je to len stereotyp a mame to nejako ozivit ist kdesi samy ale kdeze to by musel pustit euro na nejaky vikendovy pobyt a to on nie ani len na dzus nas nevezme ale ked ho zavola kamos na jedno pivko to uz ide, on je proste nervozny z toho ze deti tam nebudu ticho sediet na riti a ze budu po nas pozerat ale mne to pride akoby sa s nami proste nikde nechcel ukazovat a radsej sa vyhovori ze on neznasa sidlisko aby kazdy z okien cumel ako sa on prechadza..Strasne mi vadi aky je sebecky!ja nemozem ist nikde,lebo som matka dvoch deti a nepatri sa od tak maleho dietata odchadzat-1,5 roka-a ked idem raz za rok s kamoskou tak mi nechutne nadava a znici mi cely vecer..nenasla som nikde takuto diskusiu kde by sa niekto rozviedol nie pre neveru alebo fyzicke nasilie ale v tomto vyzname ako som ja napisala..Uvitam kazdu radu, este podotknem ze sa hadame koli financiam koli tomu ako si on sebe dopraje a ja nemozem lebo som na materskej, ako sa mu zda ze je tu len bordel(podotykam hracky rozhadzane), ako som netolerantna ked on ide polovat a ked pride chcem aby sa detom venoval, alebo chcem aby pred tym ako odide spravil nakup, alebo ked ma zaviest dieta na kruzok tak proste odudrat ze ju to ani nebavi a po kruzkoch ju musi vozit(ma dva jeden v ramci skoly a na druhy ju jednu cestu vozime a druhu ju beru spoluziackini rodicia),atd.proste uplne malickosti ktore si myslim ze inym ani nenapadne v tom smere vytykat nieco.potom zacne nadavat a ja sa s nim tri dni nebavim, potom rozprava aka som frigidna lebo mu nechcem dat alebo mam frajera a podobne kraviny a takto to ide v jednom kole ...je niekto v podobnej situacii?
navrhla som preto som sla sama do tej poradne..
Asi by som isla od neho na urcity cas prec ( ku mame alebo niekam), aby pochopil, ze pohar pretiekol...a na ten pobyt by som zobrala aj deti a kamosku s dietatom. Rozhovor asi nepomoze, lebo si sa snazila vysvetlit mu to a nic. 'Princ Krason' mysli len na seba to mas pravdu a o takeho muza by som nestala. Neviem ako to mate s financiami, ci by Ti mal kto pomoct napr. postrazit deti...ak ano zacni rozmyslat aj nad planom B. Rozvod by som zatial neriesila, ale dala by som mu jasne najavo, ze stacilo... Vela sil zelam 😉
Odpoveď na otázku: dala.
Smutné. A povedala si mu takto?
Ehmmm..... no čo ti poviem. Žili ste takto aj pred svatbou, aj pred tým ako prišli deti? Bavili ste sa o snoch o tom ako si každý predstavuje rodinu a jej fungovanie. Ja som toto mala prediskutované vopred.
Tvoj očividne neustúpi. Ty si žiadala, on si robí svoje. Ak on odmieta riešiť, tak sa zamysli nad tým, či by ti stačilo vydupať si rovnoprávnosť. Ty chodíš kade-tade a stojí to peniaze? No ok, aby som ja nestrádala tak aj ja chcem rovnaké podmienky na moje koníčky. Poprípade: Nechce ísť na dovolenku? Nech dá peniaze a choď ty s deťmi a kamoškou, sestrou, mamou. Ja som takto bola on chcel ísť na túru a loziť do álp. Ok uži si to, my ideme s deťmi tiež niekam.
Ak ti ale naozaj chýba chlap ako partner a chýba ti tá prirodzená úcta, tak mu to povedz polopate. Ak si trúfaš proste zmeniť svoj život, tak ho zmeň a rozveď sa. Deťom otca nevezmeš, ak bude chcieť bude sa možno zaujímať viac, ako keď s nimi žije. Len mu toto všetko povedz v klude a narovinu aby ešte mal šancu vyjadriť snahu či nezáujem. Prajem vela šťastia. Si dobrá matka a žena. Verím že potrebuješ cítiť, že niekto pre teba a deti spraví rád aj to čo ho zrovna nie moc baví. Aj o tom je totiž partnerstvo a láska ♥
Ked prave nemam kde ist, rodicia byvaju v dvojizbovom byte s mojou sestrou a ked som raz od neho odisla(vraj si vsetko uvedomil a zalezi mu na nas)na jeden den(to bola asi chyba, mala som ostat aspon tyzden) tak sa moja mama vyjadrila ze akeho som si vybrala takeho mam a ze problemy su nato aby sa riesili nie pred nimi utekali-tak mi dala najavo ze s tym nesuhlasi- i ked na druhej strane si nemyslim ze by nenechala predo mnou zavrete dvere, na druhej strane ma to zamrzelo ked sa tak vyjadrila a nemam chut tam preto ist, cize ked odist - ak odist - tak s tym ze by som sa musela postavit na vlastne nohy..Moj plan B je ist do prace, vziat uver a kupit si zan garzonku alebo jednoizbak nasledne ho zalozit aby mi ten uver priznali, len nie som pevne presvedcena ze je to dobre riesenie, bojim sa zeby som banovala,bojim sa ze co ak to neni spravne rozhodnutie, ked pri nom ostanem bojim sa ze to bude takto stale, ze sa aj tak nic nezmeni, ze budem zase len banovat,..neviem sama co urobit preto som sa rozhodla napisat a mozno sa najde niekto kto je v podobnej situacii a da radu co robit ci ma vyznam ostat, ci niekto urobil nieco co zmenilo napokon manzelove spravanie,..
@cicamica11 Podľa mňa by si si mala nájsť nejakú svoju aktivitu, pravidelnú. Napr. jazykový kurz 2 x do týždňa, alebo cvičenie, beh s kamoškou a on Ti bude musieť výjsť v ústrety.
Teraz si deprimovaná, nasratá, naozaj utekať hneď netreba. Doteraz si mu to tolerovala, tak nepochopí, že odteraz už nebudeš. Skúšaj.
Asi neporadím, my máme každý z nás svoje aktivity a radi si každý robíme svoje osve. Deti som mala akosi vždy viac na starosti ja. Ale časom som zistila, že som mu dávala málo úloh, ja som to radšej urobila sama a on si myslel, že všetko je ok. Musíš delegovať. Chod´s malým tam a tam.. Zober deti a choď s nimi na nákup. A Ty si vylož nohy. Najprv malé veci.
Pred svadbou?to bolo ine, chodili sme sa stale prechadzat ved nepozyval ma na vecere ani sme dako posediet nesli na dzus alebo takto- v lete ked horucavy boli, ale bol pozorny kazdy jeden raz ako sme spolu cez den boli ma vzdy siel vyprevadit domov pred vchod, nikdy ma nenechal ist samu, ked som mala sviatok vzdy mi kupil nieco pekne, snazil sa -starsiu sme si naplanovali, aj ked sme sa brali lebo som tehotna uz bola ale nebola nechcene babatko..ako nahle ma uz mal tak zacal byt majetnicky a sebecky, nehovorim ze pred tym nechodil na polovacky alebo do posilovne, chodil ano,ale nasiel si cas aj na mna, teraz povie ze je unaveny z prace,ale zacvicit si vladze ist..
@natalym poviem ti situaciu dohodla som sa s kamoskou lyzovat po sto rokoch som oprasila ci mi to ide ci nie vyskusat- na dve hodky-tri aj s cestou a on siel vyviest krmivo pre zver a ani sa neunuval opytat ze ci mi ma jeho deti postrazit, az ked som mu povedala ze ci je nenormalne mysliet si ze ma byt s detmi otec az potom sa zhacil ze ved ale ja idem vyviest krmivo,lebo ked ty prides uz bude tma a nebude sa mi dat ist-tak som si musela vybavit moju mamu..
No počkaj............ Ty si sa dohodla s kamoškou na lyžovanie a očakávala si automatika, že on bude s deťmi?
@cicamica11 ja som dala navrh na rozvod z podobnych dovodov ako ty. Ale este tam bola jedna velmi podstatna vec- neochota osamostatnit sa od jeho matky.
Neviem,ci je to u vas az take neriesitelne. Skus dat maleho do jasli a zacni pracovat,ked budes v robote nebude mat inu moznost,iba sa starat o deti.
Bolo to tak ze som bola u nasich ked mi volala kamoska ze ma volny listok aby som sla, tak som prisla domov a povedala mu ze idem lyzovat ze teda deti ostanu doma a on ze dobre ze on ide s krmivom a hovorim ze ci nema deti ci on nema potrebu konecne aj mne volny cas uvolnit no ale nie jeho vec bola prednejsia, ako fajn nevedel to ani dopredu aj on mohol mat veci vybavene-ale krmivo pocka vies ja naozaj za cely rok idem raz s kamoskami vecer posediet a raz na kapusnicu a aj to mi zneprijemni cely den kym neodidem, dala som to ako priklad ze krmivo ktore vyvaza kiazdy tyzden musi ist zrovna vtedy ked si ja po sto rokoch odvazim povedat ze idem aj ja kdesi prec..
@alicka850 ja som po prvej dcere bola pracovat a ano zavazal ju on do skolky lebo ked som ja sla do prace skolka otvorena este nebola takze tuto jedinu vec robil navyse co je si myslim samozrejmost tak ako on chodil chodila som aj ja s tym rozdielom ze som musela navarit ze som musela upratat ze som musela vsetko okolo dietata zase len ja
@cicamica11
dôvod na rozvodovom papieri sa udáva neprekonnateľné rozdiely..

Skus navrhnúť najskor manželskú poradnu, lebo rozvod je uz dost radikálne riesenie