Delenie majetku počas manželstva

dadulala
3. jún 2017

Ahojte, musim velmi surne riesit istu situaciu a potrebovala by som pravnicku radu. NAsla by sa tu prosim nejaka mamina pravnicka ?

1. ak manzel uzna vsetky svoje dlhy,ktore vznikli pred rozhodnutim o zruseni BSM , bude to mat overene u notara a ja to dolozim ku ziadosti na sud, bude to platne ? Viem, ze rozdelenie BSM je pravoplatne po rozhodnuti sudu,ale ja s tym nechcem mat spolocne nic .Zistila som to nahodne a nejde mi o nic ine, iba ochranit seba a deti.

2. je mozne previest,darovat byt, ktory je na hypoteku, na tretiu osobu , napr. moju maminu , my ho budeme dalej platit ,aby som ho ochranila pred pripadnym nastupenim exekutora ? vlastnikmi sme obaja.Hypoteka je splacana, bez problemov .

3. moze na moj plat siahnut exekutor ? Kazdy mame svoj ucet.

Dakujem velmi pekne za naozaj doveryhodne odpovede, nie jedna baba povedala. Ano vo sne by ma nenapadlo, ze raz budem musiet riesit nieco take.Vsetko speje k rozvodu, ale toto chcem poriesit este predtym.

bosoriak
3. jún 2017

@dadulala napis do skupiny "Pravne poradenstvo", tam radia pravnici. https://www.modrykonik.sk/group/1900/

nelinka2009
4. jún 2017

Neviem vsetko, ale s tou hypo a bytom to urcite nepojde.

draik
6. jún 2017

1. Dlhy vzniknuté počas manželstva je možné vymáhať z majetku v BSM, aj keď ich zapríčinil len jeden z manželov. BSM sa vyporiadava až po právoplatnosti rozvodu, a to dohodou resp. rozhodnutím súdu.

2. Právne by to po súhlase banky možné bolo. Ale voči veriteľovi by také darovanie bolo neúčinné, keďže by došlo k darovaniu majetku osobou, ktorá má dlhy, a teda k ukracovaniu veriteľa.

3. Iba ak by bola vedená exekúcia voči Vám, tak na mzdu siahnuť možno.