Dieťa nechce ísť k matke podľa súdnej dohody
Ahojte, syn 8r. nechce ist ku mne a ex mi nechce dat naviac dni. Drzi dieta s tym, ze dieta chce ostat u neho. Ako to mam riesit? Syn je extremne rozmaznany otcom. Mame striedavu po tyzdnoch.
@lunamlight Dieta je len odraz vychovy. Zrejme ste mu dovolili vyvrieskat si cokolvek, taketo veci sa maju zarazit v ovela nizsom veku, ale ani teraz nie je pozde. Musi vidiet, ze vrieskanim a buchanim nedosiahne nic, ale vyzera to tak, ze asi dosiahne, lebo evidentne ani jeden z rodicov nefunguje.
Zas škola a doktor 'riesia' vaše problémy za vás 🙄
@lunamlight tomu snad ani neveríš čo píšeš...ty si myslíš, že v škole majú rozpis ktorý rodič má kedy týždeň?Neviem čo riešiš, lebo všetko mazes...mala si byť s dieťaťom a je choré či čo?
Btw Vera Wisterova si kvôli stretávaniu sa s otcom užila peklo na zemi so svojimi deťmi..
@lunamlight kedže máte striedavku, tak otec ti naviac dni ani nemusí dávať......ak nedodržiava striedavku a dieťa zbytočne rozmaznáva a kupuje si ho, treba požiadať aby ho dali do tvojej starostlivosti....
Ty by si mala pracovat na sebe Mozno s psychologom asi mas svojsku predstavu o materstve lebo mas nedoriesene traumy z detstva. Zvlastny vztah s matkou Mozno si sama nedostala vela lasky tak ju ani nevies davat. ( Ja len z toho co pises. Vsetky vinu vidis v ex a v synovi v sebe nie . Psa by si chcela ibaze treba sa onho vela starat chodit snim von tak radsej nie. To znie zeby si chcela spriaznenu dusu ale aby si pre nu nieco urobila starala sa to uz nie. So synom radsej vytvaraj vztah netrap sa ako to robia celebrity. Neries druhych zacni od seba) necitala som co si zmazala Mozno mas pravdu a bude lepsie ked zrusite striedavu a nech je len s otcom. Lepsie pre vsetkych.
@lunamlight SM? ma aj napadlo len tam nesedelo ze Ta mama opustila v 17? A ze si zila s otcom. Nerozviedli sa az neskor? Teraz zijes mamou a mate striedacku? Mozno to bola chyba hnet na zaciatku Mozno si ho mala nechat otcovi tak klasicky na vikendy. Ale to je uz jedno. Teba mama urcite poznacila viem ze nebola k tebe extra milà a robila rozdieli s bratom ten mohol vsetko. Ako sa ti snou teraz zije? Mozno by si mala niekde odist zacat od znovu ? Je to smutne ze maly nechce ist k tebe. Ale je to dost tazke aj prenho tyzden byt tam potom inde .
@lunamlight a tvoja mama mà snim aky vztah ? Mozno nechce ist tam k vam aj koli nej .? Mohlo by to byt ine Keby si zila sama. ( co sa stalo s tvojim bytikom? ) bola by si aj ty ina kludnejsia, s tvojou mamou by som nevydrzala ( bez urazky)
Rieš seba a svoje dieťa.
Nestaraj sa ako to majú celebrity.
Dara - jej dcéra sa s otcom normálne stretáva, Dara s Matějom majú slušné vzťahy
Aneta - otcovia jej detí nejavia žiadny záujem, ani neplatili alimenty, robili problémy. Pomohol a podporil ich úplne cudzí muž, 100x lepšie ako ich biotatkovia, úbožiaci
Vera - ten jej Jeremy narobil jej aj ich deťom obrovské problémy, finančné a najmä psychické, traumy na 3 životy, kriminálnik, zdutý sebestredný boháč, aj s jeho materou a bratom
A ty ich porovnávaš s tebou a tvojim synom ?!
To hádam nie!
@lunamlight vies co Ja lieky neberiem roky ani moc problem s astmou viem to rozdychat. Chatku mas tam kde mal tvoj otec v okoli gabcikova ci kde to bolo? Takze s mamou ti vlastne vyhovuje zit pomaha s malym. A byt ti zaraba. Videohry nemam rada mala mà 6r hrala raz Nintendo na letisku nebudem to mat doma. No u vas je to ine Lebo Maly mà 2svety jeden u otca jeden u teba. Takze to mas tazke ale u teba by mali platit tvoje pravidla. Mozes byt prisna ale aj laskava. Brat ho vela vselikam mat spolu aktivity a zabavu. Vela stastia v novom jobe!
@lunamlight ten sprej nemusi vobec davat nie je to moc dobre kortikoidy. S malym ten vztah mozes vylepsit Aj ked si mozno Viac rozumie s otcom.
@lunamlight a ty ked si na chate tak maly je tam s tebou ob tyzden ci ako? Ze ci je tam aj tam chodi do školy? ci je len u mami a ty si vtedy snim tam tiez?Takze v podstate si spokojna a stastna mas co si chcela. Mozno to ani nie je take hrozne len chce byt viac snim lebo je nanho viac naviazany. Ma otca ako vzor-ved to je celkom prirodzene. Musis len snim robit viac veci ktore ho zaujimaju (nie video hry) v Ba mas kopec moznosti. Ked sa bojis covidu tak outdoor aktivity. Nejak sa snim viac zblizit.
@miadi na chate ked chodil do skolky hocikedy, ked sa dalo pocas prace. Ako chodi do skoly: mesiac letne prazdniny, okolo dusiciek, Velka Noc. V zime sa tam neda, vlhne dom strasne a plesnivie. Ja ked mam home office, mozem hocikedy v tyzden, ked je u otca.
@lunamlight cela tato diskusia je strasna a tvoje komentare su mimo. Je dost mozne, ze to co sa deje, ta striedava starostlivost, odmietanie syna ti ublizilo viac ako si schopna vidiet. Mala by si vyhladat odbornu pomoc. Myslim psychiatra, nie psychologa. Ten ti pomoze vyrovnat sa so situaciou, ustalit sa a zacat racionalne konat. Ked mas dieta v striedavej starostivosti, nic nefunguje tak pisat ako sa ma Pariskova, karma a ako ziju deti v Amerike je nepodstatny sum. To su problemy ktore sa ta netykaju a nepomozu tvojej situacii. Ty sa potrebujes naucit komunikovat ako s ex tak so synom, efektivne odkomunikovat svoje zaujmy a postoje, najst spolocny priestor pri plneni synovych zelani a presadzovani svojich poziadaviek. Hlavne sa postavit sa nohami na zem a spravat sa racionalne.
ano, nemusite komentovat dalej, vsetko je uz vyriesene, vsetci su stastni a ide sa dalej
@lunamlight neviem co si písala, keďže komentáre sú vymazané. Ale nemusí to byť všetko o rozmaznani otcom. Môj nevlastný syn mal 5 keď sám povedal, že nechce chodit k mame. Rozmaznany určite nebol, bolo to tým, že proste cítil kde ho milujú a vedel kde mu je lepšie. Cele dni u nej preplakal, nakoniec sme sa rozhodli pre úplne zverenie do starostlivosti otca, malého poslali k psychologicke a dospeli k záveru spolu zo sociálnou pracovníčkou, že to je pre malého najlepšie. Na súde dokonca matke neupravili ani styk so synom, napísali len po dohode s otcom. Takže neviem co z neho psychologicka vytiahla a možno som aj rada ze neviem. Toľko môj príbeh tak sa snaž, kým sa dá, nie materiálnymi vecami, ale citmi, aj keď u 8 ročného to už asi ťažko napravis. A otec ho tiež nebude nútiť k tebe chodiť keď sám nechce, je už dosť veľký.
@ptmt1011 lebo uz to nechce riesit. Aspon nie tu. Ona ma dost inu svoju logiku ,takze nazor druhych jej moc nepomoze. Neviem ci by pomohol psychiater ci psycholog jej mama mala k nej velmi cudny chladny vztah hlboko ju poznacil. je produkt svojej matky +ma jej dna. Moze sa len snazit ten vztah so synom vylepsit ako najlepsie vie.

@lunamlight neries druhych, mas co robit, aby si poriesila seba.