icon

Ex ma chce dať na súd, lebo som mu nedala malého

wewussh
10. okt 2015

@hojte ľudkowia.
Mám synčeka ktorý má túto nedelu 4 roky.
Z býwalým sme uz raz mali súd a bol zwerený do mojej starostliwosti. Stretáwať sa zo synom môže každý druhý wíkend ale po dohode somnou cize myslím že niesom powinna mu ho dat ak mame swoje plany.
Tento vikend ma 4 roky tak je pochopitelne ze mame swoje plany naplanowanu oslawu.
A ani nie on mi pisal ze chcu wcera pre nho prist ale jeho priatelka.
Co podla mna s nou bawit sa o tom niesom powinna.
Do wsetkeho sa stara.
Napisala som iim ze bude maly u nas tento wikend lebo uz mame swoje plany.
Keby je to taky obycajny wikend zd by sme ziadnu oslawu nechystali pretoze by maly nemal ziadny swiatok by som imho kludne dala.
Napisala so m im ze mali dat skor wediet ze ho cez wikend chcu lebo je jasne ze ked ma daky siwatok asi ame swoje plany a nie ozwat sa na poslednu chwilu.
Aspon keby den pred daju wediet.
A on sa mmi zacal wyhrazat ze sa teda stretneme na sude.
Ze mozem cakat papier.
Aky mate nazor na to?moze mi ho koli tomu jednemu wikendu zobrat?...
Piste prosim bud komenty alebo kludne aj sprawy.
Potrebujem poradit.
Dakujem.

Strana
z2
mamulka211
10. okt 2015

Na sude iste nie, on na teba moze podat akurat tak trestne oznamenie, predvola si ta policia a ty budes musiet uviest dovod, pre ktory si mu ho nedala. Ja by som si na tvojom mieste vybavila od lekarky papier, ze je maly chory, nejaka viroza a podobne a mas klud.

janinah
10. okt 2015

Také naprieky sú pre koho dobré?pre dieťa isto nie.Malý má narodeniny,tak ste mohli ísť niekam aspoň do cukrárne mama,otec a syn.Zbytočne si komplikuješ život.

prasiatko30
10. okt 2015

No ak to bol jeho vikend tak si mu urobila pekny podraz aj on je jeho rodicom a ma tiez narok na organizovanie oslavy svojho syna a ak to bol "kazdy druhy" vikend tak ti nemusel uz volat ze ano zoberie si ho.myslim si ze ak ty si chcela pre syna zorganizovat oslavu mimo tvojho vikendu tak si mu mala zavolat a dohodnut sa ci by nemal nic proti tomu alebo dojst k nejakej dohode kedze sa jedna o specialny vikend - sobotu s otcom nedelu s matkou - jedineho koho nicite je vasho spolocneho syna 😖

pribinak
10. okt 2015

aj ked je dieta zvere tebe, nemozes len tak blokovat styk otca s dietatom, bud rada, ze ma o dieta zaujem, u nas v skolkarskej satni vcera strasne, ale strasne plakal synov spokuziak, od rozvodu nevidel svojho otca, proste pre toho sa otcovstvo skoncilo rozvodom a chlapcekovi chyba, tazko znasa, ze pre ine deti chodia ich ockovia

co mu ta priatelka z nosa odhryzne? moze to byt normalna baba a kamoska pre tvojho syna

barbora59
10. okt 2015

Maly ma narodeniny. Tiez snim chce urcite byt , ak mate svoje plany a robis oslavu preco nemozes pozvat otca svojho syna .

esterba
10. okt 2015

@wewussh no to mas teda pekne pomylene, ze ak mas svoje plany, tak mu ho nemusis odovzdat. Dohodnut sa s nim možeš akurat na tom, kde a kedy presne mu ho odovzdas, to nie je priepustka k mareniu styku. Chuda dieta, evidentne si s otcom narodeniny nikdy v klude neuzije.

barbora59
10. okt 2015

Okrem toho bol to jeho vikend?? tak je samozrejme v prave. Ak sa spolu neviete normalne bavit a stretavat mala si oslavu urobit o den skor, proste aby mal on dieta na cas ak bol na rade.

mima4
10. okt 2015

@wewussh si myslis, ze kazde dva tyzdne vikend staci dietatu mat otca a otcovi mat dietatko?

co tam prestat byt pysna a urazena a mysliet aj na dieta???!!!

Otec pre dietatko je rovnako dolezity ako mamina, prave otec - muz najviac formuje dieta - syna a dava mu muzsku rolu pre zivot....

Mala by si byt rada, ze jeho otec ma o neho zaujem a prirodzene snazit sa s nim zladit aby malicky mohol byt aj u neho a čo najviac...

toto nie je o tebe, o tvojich planoch... toto je o dietati....

bonaqa2013
10. okt 2015

áále kdeže, s tým sa súd ani len baviť nebude. Však má narodky tak čo - chceš to s ním osláviť ty. S priateľkou tvojho ex ani nekomunikuj - ona nie je právne určený človek čo si má vyzdvihovať dieťa. Keby prišla ona - jej ani decko by som nedala, na sms od nej by som neodpovedala. Tvoj partner v tomto prípade na komunikáciu je tvoj ex. On zodpovedá za dieťa v jeho prítomnosti. Takže jeho priateľka sa tak môže akurát strčiť..... 😀 😀 😀

janinah
10. okt 2015

@bonaqa2013 no,strčiť ako strčiť...po právnej stránke asi áno,ale je to žena,v prítomnosti ktorej jej syn trávi čas a je v záujme všetkých a hlavne dieťaťa,aby spolu dobre a slušne vychádzali

oslo1
10. okt 2015

Tie w sa v uvodnom prispevku zle citaku.
Co tak zorganizovat oslavu spolu s otcom dietata? Alebo ho na nu s predstihom pozvat?
Aj on mohol mat llany so svojim synom. Tiez mohol mat pripravenu oslavu.

blankaj
Autor odpoveď zmazal
sissy27
10. okt 2015

@wewussh písmenko "v" sa nachádza v dolnom riadku klávesnice, medzi "c" a "b" , skús pohľadať, lebo asi nie som jediná, komu tvoj text div nepoškodil zrak 😅
a čo sa týka tvojho problému - ak má otec právo sa stretnúť so synom každý druhý víkend, a toto bol práve každý druhý víkend, tak bez rečí si mu mala syna odovzdať, resp. ak si chcela zmenu, tak si ho mala slušne vopred požiadať... "po dohode s matkou" vo vašom prípade znamená zrejme toľko, že sa dohodnete na presnom čase / mieste / spôsobe odovzdania dieťaťa, nie to, či ty láskavo naplníš rozhodnutie súdu... ak by to súd ponechal vyslovene na vašej dohode, tak nebude určovať "každý druhý víkend"
čo sa týka jeho priateľky - kým nefetuje alebo nezneužíva / netýra tvojho syna, tak bude pre teba najlepšie, aby si ju čím skôr začala akceptovať... nemusíš ju mať rada, nemusíš s ňou byť kamoška, ale či sa ti to páči alebo nie, tak zrejme bude v spoločnosti tvojho syna tráviť nejaký čas... ty si snáď tiež niekoho časom nájdeš a nepadne ti dobre, ak sa do toho bude tvoj ex starať a riešiť, či je to vhodné pre vášho syna, hlavne ak teda s tvojím novým partnerom by syn trávil podstatne viac času ako s jeho priateľkou...
a na záver - dospej konečne, máš dieťa, mala by si byť mentálne aspoň o krok vpred a nie sa naťahovať s exom ako dve deti na pieskovisku o lopatku ... na súd ťa síce asi za tento jeden krát predvolávať nebudú, ani ti syna nevezmú, ale ak sa to bude opakovať, tak ex môže napr. zažiadať o zmenu styku a dostať viac dní v týždni, častejšie... inak ma udivuje, ako sa ty trasieš O SEBA, či náhodou ťa nedá na súd, ale žeby si sa pozrela na to, čo je najlepšie PRE SYNA, tak to nie...

wewussh
autor
10. okt 2015

@janinah to by urcite neslo on ma swoj ziwot a ma priatelku ktora ho sameho sem ani nepusti ore maleho cize to tazko. Mne by on wobec newadil keby sa len tak zastawi ale s nimi sa neda dohodnut

wewussh
autor
10. okt 2015

@prasiatko30 no ja som maleho k nim aj chcela dat asoon dnes, ale on nechce a place ked mu powiem ze tam ide. On chce byt s nami. Jedine ho nahowaraju na to ze mu nieco kupia wtedy by siel. Wtedy s njmj niekam ide alebo mu powedia ze tam nebude dlho. Neni d nim kazdy druhy wikend hocijako chodi po nho.

wewussh
autor
10. okt 2015

@pribinak ja mu nezakazujem s nim styk hocikedy mu s nim dowolujem byt on chodi len raz za dwa tyzdne alebk tak mohol by aj cez tyzden keby chce ale on ked neda wdiet ze chce prist ako mam wdiet

wewussh
autor
10. okt 2015

@barbora59 on by ani neprisiel

wewussh
autor
10. okt 2015

@esterba minuly rok ich oslawowal tam. A sam powedal ze tam nechce ist ja ho nutit nebudem

wewussh
autor
10. okt 2015

@mima4 kludne by aj kazdy den mohol prist ja mu nezakazujem styk s nim....on ked nepride ...co mam robit ...

wewussh
autor
10. okt 2015

@bonaqa2013 aspon niekto ma tu pochopil....🙂

blankaj
Autor odpoveď zmazal
mamulka211
10. okt 2015

@wewussh kasli na zeny, ktore ta aj tak nepochopia a rob co ti srdce a rozum kaze. nikto tvoju situaciu nepozna lepsie ako ty. Vybav si u lekara to potvrdenie a uz nic ine neries

monicm
10. okt 2015

@wewussh Ak tam tvoj syn nechce chodiť, prečo to neriešiš s nejakým psychológom? Lebo ja by som to riešila, teda ak by som mala čisté svedomie.

Ale k veci. Je jedno, či ťa tu niekto chápe, má nárok byť naštvaný, že si mu nedala syna v ten víkend, kedy má na neho nárok. Odobrať ti ho nemôže, to sa nemusíš báť, ale môže ti znepríjemniť život zisťovaním, prečo si porušila súdom stanovený dátum a myslím, že môžeš dostať nejakú pokutu (ale to si nie som úplne istá).

A tiež ti odporúčam prestať používať w namiesto v, myslím, že si už dosť "stará", aby si písala normálne.

wewussh
autor
10. okt 2015

A este vam vysvetlim aby ste neboli v omyle, on nechodi kazdy druhy vykend pre maleho pravidelne, a ked chce prist pre neho tak sa ozve od 20min do max 1 hodinu dopredu ze pride pre neho, to ja mam furt byt doma cakat kedy sa ozve a nic neplanovat.
Niekedi pride do mesiaca 2x niekedy len1x, a bol uz aj mesiac kedy nedosiel!
Vzor muza a chlapa ma doma svojho vychovneho otca, mojho priatela, ktoreho mali poslucha na jedno slovo ked treba. A ked sa malemu spomenie ze ma ist ocinovy, tak zacne revat ze on tam nechce, luby ich ale tam nechce, ja maleho nasylu nutit nebudem, aby som uneho nesposobyl dusevne problemy.
A maly vobec neni uceni proti nim z nasej strany.

bonaqa2013
10. okt 2015

@blankaj prečo si sa do nej tak pustila že je zaostalá? Kvôli nejakému písmenu? Však ona najlepšie vie aký je jej ex, popr. ju pochopili tie čo s tým prešli resp. mali podobných blbov.....
po právnej stránke nemá čo dieťa dávať ani komunikovať o svojom dieťaťu s ex priateľkou.....

bonaqa2013
10. okt 2015

@wewussh z toho si nič nerob, môj ex si prišiel pre syna asi tak 3 krát a potom ho nevidel celých 17 rokov. Nakoniec to skončilo tak, že syn spoznal ocinka až krátko pred dospelosťou - ale už bolo neskoro. O žiadnom vzťahu tam nemôže byť ani len reč.
V súčasnosti má syn 20 r. študent VŠ a s ocinkom sa súdi o výživné.....

bonaqa2013
10. okt 2015

@janinah no a ocinko ešte vymení také priateľky zo 3 a s každou bude musieť maminka aj syn vychádzať....či chce či nie 😀 😀 😀 😀

guinevre
10. okt 2015

@wewussh Wobec si ani nespominala, ze tWoj syn k otcovi nechce ist. EWidentne mas problem s tym, ze tWoj byWaly niekoho ma, a ze syn bude traWit cas aj s tou zenou. No, s tym nic neurobis, a praWeze by si nemusela vytWarat problemy tam, kde nemusia byt. Ta zena tWojho syna akceptoWala? TWoj syn nie je len tWoj, ale aj jeho, uplne roWnako. Ako by si sa citila keby si ty mala niekoho a tWoj byWaly by robil cirkus, ze jeho syn s tym clovekom nesmie byt?? Ja sa necudujem, ze chlapi stracaju zaujem po case, na to treba mat silne nerWy.

guinevre
10. okt 2015

@bonaqa2013 Jak vies? Mozno nevymeni, mozno bude s nou dalsich 20 rokov, to nikdy nevies.

blankaj
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2