Ex si odmieta brať dovolenku, keď je škôlka zatvorená
Čaute baby, potrebujem skusenosti. Som na malú sama a ex odmieta si brať dovolenku keď sú zavreté škôlky, že on sa nebude prispôsobovať. Dá sa sudnou cestou niečo s tým urobiť? Neexistuje aby som ja čerpala mesiac v práci dovolenku. Alebo nech platí opatrovateľku na tie dva týždne? Čo sa s tým dá urobiť?
Nasr*tá som jak žumpa....
Dik.
@fazulka21 výživné sa rieši na súde.. trosku si nastuduj veci, aby si v obraze bola.
@fazulka21 Ja to chápem vekovo to mám podobné. Ale musíš si uvedomiť že aj keď podáš veci na súd - ak bude tvoja osobná jeho neprinútiš a je možné že bude u teba aj tie 2 mesiace. Jediná cesta je aby aj on súhlasil so striedavkou , vtedy jednoducho len ho žiadaš o rešpektovanie súdneho nariadenia. Ja sama striedavku mám , ale priznám sa neviem čo by som robila ak by ex povedal - nie nie dik neberiem si dcéru. Myslim že by s tým nik nič neurobil , možno tak sociálna by mu zavolala , a ja mohla len zmeniť striedavku za osobnú. V tomto klobúk dole pred mojím ex - za 3 roky sa to nestalo ani raz, dokonca ju mal aj keď nemusel.
@horty99 ale ak si dieta nebude chciet bravat, napriek sudu, vie si ona vysudit vyssie vyzivne, ze teda bude to hradit otec, tabory, vylety, opatrovatelku ak bude treba.
@simca06022011 toto ma zaujíma. Lebo veď to je nemysliteľné aby som pokryla tú letnú medzeru sama. To budem celý rok šetriť na opatrovatelku na leto. 🤦 Veď opatrovateľky a jasle alebo také niečo je drahé ako hovado. Ja mám byt, hypoteku, auto, poistky, on nemá nič. Ani hypo, ani nejaké výdaje.
@simca06022011 on si behá na pivko s kamaratmi a ja sa obraciam ako šnicla. Nemôžem ísť ani do kina
@zuzanockamt nech si rieši. Nemá súdom odklepnute ,,navštevne" hodiny. Ja som na dcéru sama od tehotenstva. Bola som k nemu ústretová a korektná. Keď je on idiot, bohužiaľ. Ako hovorím. Nech si vybaví súdne. Serie na dieťa odkedy sa narodila, nikdy ho nezaujimal zdravotný stav, ani kde chodí do škôlky. Či môžem/nemôžem zamedziť styk s dieťaťom ma fakt momentálne nezaujíma.
@zuzanockamt a keď máme rovnaké práva, tak nech je pri nej keď je treba, to nefunguje tak že áno máme rovnaké práva a povinnosti a vo výsledku ja som v prdeli a on na pivku.
@fazulka21 ked nema odklepnute navstevne hodiny, znamena to ze moze mat navstevne hodiny 24/7, zobrat si ju kedy chce, doniest kedy chce... cize nie ze "on ich nema", TY ich nemas odlepnute. Keby chcel a pride, vezme malu, nedonesie ti ju mesiac, je rovnako v prave ako ty... (cisto teoreticky pisem). Cize pre teba je to dolezite to mat na papiery a sud ak mate dohodnut evyzivne, nebude sa v tom rypat, ale je jasne, ze bude sa to riesit, kedze budes chciet aby sa finance podielal na prazdninach.
@zuzanockamt ako som napísala. Nerieš či on môže/nemôže vidieť dcéru. Riešime tu výživné a naše prežitie hlavne počas prazdnin. O tom je táto téma, dobre?
@simca06022011 áno to je správne. My sme vždy vychadzali uuuplne v pohode, až teraz odkedy chodí dcéra do škôlky tak zeazu dáva ruky preč.
V prahe su "nahradne babicky" a takto sa staraju o vietnamske deti. Su starsie, hodne a dostavaju nejake extra peniaze. Su k dispozicii takmer nonstop. nechces to skusit?
@zuzanockamt neplačem. Ja sa pýtam, na čo mám nárok a čo sa dá súdom vymôcť v náš prospech.
@kittykat22 my sme z okolia Ilavy, TN kraj. Pozerala som opatrovateľku, dá sa to. Ja som chcela vedieť to, či mám právo od neho dostať polovicu. Ja nechcem poradiť kam dať dieťa. Ale šak dozvedela som sa že môžem si akurát tak pískať. On ako otec nemá žiadnu povinnosť okrem výživného. Najmem si pravničku a uvidíme čo sa dá robiť.
@zuzanockamt hlavne sa tunezačnite hádať! To tu fakt netreba. Ja som bola k otcovi mojej dcéry AŽ MOC zhovievavá, nakoľko pred materskou som zarabala viac ako on, mala byt, svoje zázemie. On nemal nič. Keď som na tom bola lepšie, ja dobrá duša som mu nastavila výživné férovo aj voči nemu, aby chudáčik prežil. Teraz sa karty obratili, som n*srana a chcem to riešiť a ošklbať ho čo to dá. Hnusné? Nech! Keď jeho nezaujíma ani ako sa má, ani ako zaplatím účty a či neprídem o byt, tak nech platí. Chcela som sa s ním dohodnúť na tom, aby si zobral dovolenku dva týždne. Dva týždne! Má s tým problém, tak to budem riešiť.
@kittykat22 Tiež si nemyslím že
@zuzanockamt je zahorkla, len popísala realny stav. Autorka píše, že tlieska našim zákonom. Co s tým majú naše zákony? Je maximálne zvrhlé, že je možné v dnešnej dobe si brať pandemicku očerku len za to, že si rodičia nemajú kde upratať deti. Takže to je vysoký nadštandard a nieže tlieska našim zákonom. Tie sú práveže benevolentné. Trebalo si vyberie lepšie vyberať partnera a otca svojmu dieťaťu a nie do toho montovať štát.
@stanulienkat čakala som na príspevok kde bude nejaká pipinka písať o tom, že je moja vina čo sa partnera týka. Ďakujem že si to splnila, môžeme ísť ďalej?

@fazulka21 aha, no to je chyba, že fungujete v podstate len na ústnej dohode, on takto vlastne naozaj nemusí nič. Normálne spíš návrh na starostlivosť a výživné a daj to na súd.