Finančné vyrovnanie po rozchode

29. apr 2024

Ahojte, chcela by som poznať váš názor. S priateľom sme spolu 6 rokov a momentálne sme na pokraji rozchodu. Jedná sa o to, že sa mi "vyhráža", že zo mňa vytlčie peniaze súdnou cestou. Pre vysvetlenie - bývame spolu cca 5 rokov, v "prístavbe" (1 a pol izby a kúpeľňa) na pozemku jeho rodičov. Dom je ich, bez hypotéky, nikdy od nás nič nepýtali. Tento priestor sa predtým využíval ako úložisko rôznych vecí, priateľ to začal prerábať skôr ako sme sa dali dokopy.. jedná sa o to, že som mu viackrát navrhla, že budem prispievať nejakou sumou, napr na energie, ale vždy odmietol. Najprv podľa jeho slov kvôli tomu, že som bola ešte študentka. Keď som po vš nastúpila do práce zas odmietol, neriešila som už, predsa nakupujem potraviny, má k dispozícii moje auto, upratujem, na výletoch si platí každý sám, resp na striedačku atď. No a teraz keď sme prišli do štádia že už spolu nechceme byť mi začal vykrikovať, že kvôli mne utrpel finančnú ujmu a chce aby som mu vyplatila 250 euro za každý mesiac, čo sme spolu bývali, teda cca 15 000 €. Príde mi to úplne nereálne, že takú vec vôbec žiada, on bol ten, ktorý inicioval, aby som išla k nemu bývať, nebola som na to nikdy odkázaná ani nič podobné. Neviem, som z toho dosť znechutená, čo si o tom myslíte?

tttbb
29. apr 2024

Bludy. Co nema na papieri nema ako vyzadovat. Pokojne sa usmej, alebo si ho nevsimaj a ries si svoj zivot bez neho.

kaktusik007
29. apr 2024

toto si o tom myslim: 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ale pokus na teba dal dobry, to sa mu musi nechat 👍

syslik81
29. apr 2024

no muzske ego nepozna hranice.. vyhrazat sa moze ale ani sud mu nepomoze... zbal sa a chod .. hlavne sa neotacaj a zabudni na tlka cim skor

syslik81
29. apr 2024

btw ty mu mozes povedat nech to spatne preplati potraviny upratovacie a sexualne sluzby pluys opotrebovanie auta

nikaeli
29. apr 2024

Buď v pohode. Iba ťa zastrašuje. Ale skúsiť to môže 😀 sudca mu to určite rád vysvetlí 🤦🏻‍♀️

januska12323
29. apr 2024

Z čoho utrpel chudáčik ujmu? Padol na hlavu v tej mini izbe?

autor
29. apr 2024

@syslik81 niečo podobné som mu povedala, keď začal prvýkrát vyťahovať, že by som mu mala "vrátiť" peniaze, ktoré by som napr inde minula na nájom.. ono keby požadoval od začiatku, že chce aby som mu prispievala na bývanie (aj keď on mimo energii, tv, internetu tam reálne nemá výdavky, keďže rodičom neplatí), tak by som to brala ok, však je iné dať mesačne nejakú sumu za to, ze bývam, ale on to vyslovene nechcel a teraz si neviem akou kalkulačkou prerátal, ze som mu dlžná toľko a toľko a za každú cenu tie peniaze chce, lebo... (lebo ma dá na súd, zničí mi povesť, nedá mi pokoj, atď.. už mi porozprával kadejaké príjemné veci)

autor
29. apr 2024

@januska12323 mám pocit, že na hlavu som padla ja, že som s ním tak dlho existovala aj napriek všetkému čím som si s ním za tie roky prešla 😀

autor
29. apr 2024

@nikaeli akože to, že by mu to na súde neprešlo si myslím tiež, len sa obávam čoho všetkého je a nie je schopný, aby vyšiel z tohto vzťahu on ako "výherca"

autor
29. apr 2024

@tttbb na papieri nie je nič no, ani voči mne, ani on s rodičmi nemá uzavretú žiadnu nájomnú, či inú zmluvu o využívaní toho priestoru.

simoncik
29. apr 2024

Zbal sa a odid.najlepsie az nebude doma.vyhnes sa problemu,ze by ta nechcel pustit.je to len manipulator,ktoremu neostalo nic ine iba vyhrazky.no smola.s tymto neuspeje nijde.jedine co moze je zneprijemnit ti zivot.odist a zablokovat.

sense
29. apr 2024

Véd mu povedz nech to dá na súd, ak má dôkaz a ze ty budeš žiadať polovicu nákladov za potraviny, za starostlivosť o domácnosť a za užívanie tvojho auta.
Nevraviac o t ze mu to papierovo ani nepatrí takže nemôže žiadať nájom za nieco co nie je jeho

autor
29. apr 2024

@simoncik som si plne vedomá jeho manipulátorskej povahy, práve to je najväčší dôvod pre ktorý ho chcem nechať, len teda pravda je, že z toho znepríjemňovania života mám obavy

stanulienkat
29. apr 2024

Vyuctuj mu 30 tisic za sex.

kaktusik007
29. apr 2024

bezpecnost je prvorada. Takze co najskor do bezpecia a ak na teba s tymto vyjde na verejnosti, s kludom anglicana - daj ma na sud teda.

autor
29. apr 2024

@sense Neviem či by s tým reálne vôbec išiel na súd, skôr sa bojím, že mi začne robiť iné problémy a nebude mi chcieť dať pokoj..

vevapeto
29. apr 2024

Zničí ti povesť? Super, môžeš ho udať za ohováranie 👌

januska12323
29. apr 2024

On tu nemá ako dokázať neoprávnené využívanie jeho nehnuteľnosti ani nič podobné keďže to jeho nie je. Zbal sa, odíd a už sa nevracaj.

matullienka
29. apr 2024

Keby nebol doma zbalila by som si všetky veci , nechala kľúče na posteli a viac by ma nevidel

eternity24
29. apr 2024

Keď nebude doma zbaľ sa a odíď. Ak by sa ti potom vyhrážal v správach, všetko atchivuj pripadne preposielaj printscreen komunikácie mame/ niekomu blízkemu. Btw. Tiež sa mu môžeš vyhrážať súdom.

simoncik
29. apr 2024

Vsetko sa da riesit.manipulatora musis ignorovat,tam akykolvek rozhovor je uplne zbytocny.cim viac sa budes chciet rozist v klude tym viac bude zurit.je to tazke,ale inac pokoj v zivote nedosiahnes.preto radim odist a zablokovat vsade kde sa da.az ti neda pokoj tak mu pohroz udanim za obtazovanie

personality
29. apr 2024

Vieš čo Ti poradím? Ries to a zaoberaj sa tým, až keď to bude aktuálne. 😉 Trtko nič neurobí, vlastne aký trtko, keď už netrtká. 😃 A ani sa s ním nebav, to ho naštve ešte viac. Blokni ho aspoň na mesiac, nech sa ukľudní. 😃

simoncik
29. apr 2024

Este jedna vec.manipulatora tesi a jeho ego rastie iba ak vidi a citi tvoj strach.ak mu ukazes ,ze strach nemas nebude mal dovod a prestane.v 90%su to len vyhrazky.nic ine a chut ovladat.vzdy sa to da riesit.

sevrin
29. apr 2024

@stanulienkat presne tak a jěšte vydělá 😂

Je to chrapúň, že vôbec otvoril takú tému, čo už s takým.

sheila121
29. apr 2024

Vyhral cenu najväčší tupec na koniku 🤣🤣🤣 des a hrôza daktori chlapi.

pehavcek
29. apr 2024

Pobal sa a chod prec.Poznam niekolko takych.Povykrikovali, poohovarali a nasli si dalsie obete na manipulovanie.Pokojne mu odpovedz nech ta da na sud ked mysli a chod prec.Takemuto cloveku cokolvek povies tak to pouzije proti tebe.Hlavne neostavaj snim.Mas jeden zivot,neznic si ho s nim.On sa nezmeni, prave naopak

olimuc
29. apr 2024

Ake vyrovnanie? Zbal sa a chod z komorky (Sorry ale raz tu jedna pisala nieco obdobne, ze chlap ju vola byvat do nejakeho takeho pricapku na dom bez kuchyne a do kupelne musela chodit cez dvor … tak ma napadol taky chlievik) nejakeho normalneho byvania, nechapem, co este riesis. Vyhrazat sa moze kolko chce… iba stracas cas ked ho pocuvas

zmrzlinka2021
29. apr 2024

Nič nevysudi, žiadny zmluvný vzťah medzi vami nebol. Ty si u neho bývalá ako frajerka.

personality
29. apr 2024

A ako by presne znela tá žaloba? Bývala u mňa 6 rokov, 6 rokov mi nevadila, súhlasil som, aby nič neplatila a teraz keď už tu nebýva by som chcel, aby zaplatila? 😃 Mal to dať na súd hneď na začiatku, keď si bývala "zadarmo".

kaktusik007
29. apr 2024

@personality a to vlastne este taky detail - premlcacia doba 🤣🤣🤣🤣🤣 cize domahat svojho naroku by sa mohol max 24 mesiacov dozadu 😜