Finančné vyrovnanie po rozchode: Je súdna cesta riešením?
Ahojte, chcela by som poznať váš názor. S priateľom sme spolu 6 rokov a momentálne sme na pokraji rozchodu. Jedná sa o to, že sa mi "vyhráža", že zo mňa vytlčie peniaze súdnou cestou. Pre vysvetlenie - bývame spolu cca 5 rokov, v "prístavbe" (1 a pol izby a kúpeľňa) na pozemku jeho rodičov. Dom je ich, bez hypotéky, nikdy od nás nič nepýtali. Tento priestor sa predtým využíval ako úložisko rôznych vecí, priateľ to začal prerábať skôr ako sme sa dali dokopy.. jedná sa o to, že som mu viackrát navrhla, že budem prispievať nejakou sumou, napr na energie, ale vždy odmietol. Najprv podľa jeho slov kvôli tomu, že som bola ešte študentka. Keď som po vš nastúpila do práce zas odmietol, neriešila som už, predsa nakupujem potraviny, má k dispozícii moje auto, upratujem, na výletoch si platí každý sám, resp na striedačku atď. No a teraz keď sme prišli do štádia že už spolu nechceme byť mi začal vykrikovať, že kvôli mne utrpel finančnú ujmu a chce aby som mu vyplatila 250 euro za každý mesiac, čo sme spolu bývali, teda cca 15 000 €. Príde mi to úplne nereálne, že takú vec vôbec žiada, on bol ten, ktorý inicioval, aby som išla k nemu bývať, nebola som na to nikdy odkázaná ani nič podobné. Neviem, som z toho dosť znechutená, čo si o tom myslíte?
@isis234 Myslim neprijemnosti ako vyhraznie cez sms, telefonaty, ohovaranie... on vie ze nema za sebou pravo, ale to ho nezastavi a vyhrazat a robit z zivota peklo moze.
@majla87 Tak isto myslime...
@andreatytler nemôže to robiť, Ak by sa o to pokúpil, spísať zápis u policajtov. Oni si ho predvolajú a urobia čo je potrebné. lebo to je trestné. Je o tom písané v trestnom zákone.
Dufam, ze si v poriadku ked si sa uz par dni neozvala.
@pehavcek áno som v poriadku, ale zatiaľ som ešte nepozbierala odvahu odísť
Necitala som cele, ale tak asi pocital, ze to bude forever, preto je ohrdnuty, urazeny, sklamany - ale to je jednoducho riziko vztahu. Co presne si mu mala patit? Najomne? A keby ste boli manzelia, tak tiez najomne? 250 nepredstavuje polovicu najomneho nie? Ved aj keby boli naklady, energie a apod, tak urcite nie az v takej vyske. To by ste ozaj museli prepocitat vsetko do haliera, kto platil viac jedla a podobne.
Povedz mu, ze kebyze na zaciatku vies, ze hodnota tvojho pobytu unho je 250 Eur/mes., ani by si tam nesla byvat a nasla by si si nieco vyhodnejsie a mohli ste byvat kazdy sam.
Ak patri pristavba jemu, resp rodicom, tak neni co riesit, nadalej im to ostava, o to sa bat nemusi, nie?
A ked sa bojis, ze ta bude aj po odchode dalej obtazovat, tak poslat mu spravu, ze si to viac neprajes a upozornujes ho, ze pri akomkolvek dalsom naznaku kontaktovania, vyhrazania, ale aj prosenia, stalkovnia, budes nutena zavolat policiu, tak ho vopred slusne upozornujes, aby sa vyhol potencialnemu predvolaniu na policii. A ak to urobi, tak bez zabran tu policiu zavolat. Nemyslim si, ze ti ublizi, sanca je minimalna. Ak by aj napriek zavolanej policii ta nadalej otravoval, tak sudny zakaz priblizenia a kontaktovania. Viem ze je to hrozne, lebo s takym clovekom zije clovek 6 rokov, to nie je nic co sa da hodit za chrbat, a clovek sa nechce takto zachovat, ale ked to nejde inak....
Ja osobne, keby to bolo tak zle, by som sa nevratila hned k rodicom, kde ta moze vypatrat, ale na mesiac dva by som si zaplatila niekde kratkodoby prenajom, aby ma nevedel vypatrat, za ten cas ho to prejde a potom sa mozes vratit domov.
a rodicia jeho pracuju? Lebo dostavas rady, ze odist, ked nie je doma ... ak on vsak dostane avizo od rodicov, ze sa balis s odchadzas, tak prileti ako raketa a bude este horsie. Urcite by som to spravila oficialne, zavolaj si svojho otca a este jedneho muza, uja, otcovho kamosa, nejakeho tvojho dobreho kamosa, brata, svagra. Ti nech su pripraveni aj par hodin pockat pred domov, a vtedy by som mu povedala, ze prisli pre teba, a ze sa teda ides balit. Co sa da, si nenapadne zabal dopredu, alebo si aspon spis zoznam, co fakt chces zobrat, a co mu tam nechas, ak by robil sceny.
Alebo pockaj, az bude cely dom prazdny, ze ani jeho rodicia nebudu doma, ak to je mozne.
Musis odist cim skor. Cim dlhsie budes otalat, tym tazsie to pre teba bude. On neskor nebude menej nahnevany, nebude to brat sportovo ani o tyzden, ani o mesiac, ani o rok. Musis sa s tym zmierit, ze muzske ego utrpelo porazku, ale kvoli tomu nemusis trpiet aj ty a stracat drahocenny cas.
Tak aby ste vedeli, odišla som a som živá a zdravá 😊
@stanulienkat ale to môže aj on jej,lebo na sex sú dvaja,či ako? Tomuto nerozumiem,že sa berie sex iba ako služba pre mužov. Ty si neuzivas sex s partnerom? Iba poskytujes služby? 🤣🤣🤣 Chlap môže rovnako povedať,že 6rokov jej robil gigola a chce za to 30000 spätne. Či?
@maciatkolulu ved som to pisala ironicky na margo jeho hlupych poziadaviek. Potom mu ona moze vyuctovat cokolvek od upratovania atd...
Autorka to uz vyriesila.
Super. Uzivaj si slobodu a pozor na dalsieho blbca…
Super, teším sa s tebou.
A ako to zobral? Robil ti problémy?
@jana005 práveže nie, ale čakám, že to ešte príde, zatiaľ je vo fáze, že sa chce zmeniť a sľubuje hory doly
Len mu nenaleť na tie jeho sľuby.
To najlepšie si už urobila, odišla si od neho.
A naspäť sa už nevracaj
No a ked mu na to teraz neskocis tak zacne chrlit hnev.Ak sa to stane, nereaguj. Casom mu dojde a da pokoj

@isis234 ale moze ju este napadnut fyzicky a moze ju ohovarat a znicit jej povest. A kedze sa par dni neozyva, tak zacinam mat trosku o nu obavy.