Je možné rozviesť manželstvo bez prítomnosti jedného z nich?

tiwyna
8. mar 2015

Co ak sa jeden manzel nedostavuje na sudne pojednavania, pretoze pracuje v zahranici, ale s rozvodom suhlasi. Existuje moznost napisat u notara nejake prehlasenie, ze suhlasi, aby sa pojednavanie uskutocnilo aj bez jeho pritomnosti, ze s podanym navrhom v plnej miere suhlasi? Slo by to takto potom rozviest manzelstvo aj bez jeho pritomnosti?

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiwyna
autor
8. mar 2015

Ja hovorim o tom, ze by to prehlasenie bolo spravene na Slovensku u slovenskeho notara a inac navrh rozvodu, ktory uz je na sude je tiez podpisany oboma manzelmi, chcem pocut nazor niekoho, kto take nieco zazil, alebo nazor nejakej zapisovatelky, alebo niekoho, kto robi na sude.

bubelko
8. mar 2015

@tiwyna hej, je to mozne. kamosku takto rozviedli. muz musel podpisat, ze s navrhom suhlasi. na sude bol len jeho pravnik.

tiwyna
autor
8. mar 2015

@bubelko a ked nema pravnika?

miskap2111
8. mar 2015

@tiwyna mňa tak rozviedli- teda ani jeden z nás nebol na súde. Bolo to aj preto, lebo deti už boli dospelé a obidvaja sme s rozvodom súhlasili. A v žiadosti o rozvod som to špecificky uviedla, že žiadam o rozvod bez pojednávania z dôvodu častej prítomnosti v zahraničí.

tiwyna
autor
8. mar 2015

@miskap2111 a nemali ste ani právnikov? A manzel ti podpisal rozvod? Mala si aj overenie podpisov u notara?

bonaqa2013
8. mar 2015

@tiwyna právnici stoja nekresťanské peniaze. Osobná skúsenosť.

bonaqa2013
8. mar 2015

ja mám zas takú skúsenosť, že aspoň raz musí prísť navrhovateľ aj odporca vypovedať na súd v danej veci. Nemusia prísť naraz, jeden môže prísť v na 1 pojednávanie, ďalší na zas iné pojednávanie.

miskap2111
8. mar 2015

@tiwyna právnik mi lenpomohol napísať žiadosť o rozvod. Takisto som napísala verziu pre exmanžela. Najprv som poslala na súd tú moju žiadosť, tam jej pridelili číslo, to číslo som potom poslala exmanželovi a on tú verziu, ktorú som ja pre neho napísala, podpísal (samozrejme podpis overil notárom) a poslal na súd k tomu číslu konania. V tej jeho verzii bolo tiež, že súhlasí s rozvodom bez pojednávania. Ale vravím- my sme mali už dospelé deti. Ak sú deti, tak rozvod bez pojednávania nebude možný.

tiwyna
autor
8. mar 2015

No pokial manzel napise k vyjadreniu, ze suhlasi,aby sud deti zveril do mojej starostlivosti a suhlasi s vyskou vyzivneho, tak preco by to neslo?

miskap2111
8. mar 2015

@tiwyna ja neviem, ale mne právnik povedal, že keď sú deti mladšie ako 18 rokov, tam musí byť pojednávanie. A kde je pojednávanie, tam musia byť obidve strany, aj keď len v zastúpení právnika. Ja nie som ale právnička, tak skús sa niekde inde poradiť.

bubelko
8. mar 2015

@tiwyna tak to neviem...

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiwyna
autor
8. mar 2015

@esterba a ked ma partner problemy so zakonom a alkoholom?a je to aj dokazane z registra trestov?

lubicaregecova
9. mar 2015

... ak nemáte deti a do návrhu uvediete, že odporca súhlasí a k návrhu sa pripája,tak nepotrebujete ani nič overovať u notára...

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nebicko2
26. máj 2015

Ja som to konzultovala s viacerými sudcami a všetci sa zhodli na tom,že je to možné ale závisí to od každého sudcu jednotlivo,že aká je jeho rozhodovacia prax.