icon

Je normálne čakať dlho na rozvod?

10. okt 2024

Dámy mam taku otázku.. partner je v rozvod konaní od 2 mes 2023..žena žije v juž Amerike..nekomunikuje s nim a deti nemajú.. stále ho ale nerozviedli.ked sa ho na to pýtam hovorí ze jeho právnická ho zastupuje vo vsetkom a on už iba dostane rozsudok..zdá sa mi to ale strašne dlha doba
Je to normálne ..my už máme dieta a ké mi to nepríjemné že stále nie je rozvedený

Strana
z4
ahhola
10. okt 2024

@dkethe pise o tom o 13.51...rodicia (toho chlapa) ju mali radi

misiak7777
10. okt 2024

Ešte raz a necitaj tie múdre názory. Rozvod v zahraničí trvá aj niekoľko rokov, ako som ti písala...

autor
11. okt 2024

@misiak7777 máš skúsenosti?

cacianka
12. okt 2024

@oktober3 len upresním- - pošta zo súdu nemusí prísť do 30 dní, záleží od vyťaženosti súdu , niekde sa čaká o dosť dlhšie
Mne rozvod trval takmer 4 roky, jednak stanovenie termínu pojednávania, asi 8 mesiacov, potom druhý termín viac ako polroka, lebo ex bol nezvestný, a posledné 3. pojednávanie bolo teda po vyše 3.5 roka.

autor
12. okt 2024

@cacianka no túto to chodí až do južnej Ameriky a ze tam pošta nie moc dobre funguje..druhá strana sa neozýva už rok a pol aj viac tak ze by malo byt pojednávanie aj bez odpovede ..tak uvidí co ďalej.. ale je to nadlho..už skoro 2 roky

autor
12. okt 2024

@cacianka tvoj ex sa potom našiel?

cacianka
12. okt 2024

@oktober3 presná ako píšeš - tvoja mama vedela všetko, v tom je tá otvorenosť, zdieľanie a pravda.
Nie klamstvá, veci poza chrbát a že ,,je to moja vec,,.
Do partnerstva patrí úprimnosť

cacianka
12. okt 2024

On sa túlal po okolí, schovával, trvalý pobyt mal stále v byte, takže nemali kde inde doručiť predvolania.
Polícia ho pátrala, ale nič, sudca ma vydieral aby som ho ja hľadala. Ale potom súd ustanovil opatrovníka, aby proces mohol pokračovať, zavolala som 3 svedkov, že naše manželstvo je hlboko rozvratene, nežijeme spolu pár rokov, nehospodárime spolu, nežijeme intímne, že jeho prístup k životu je pofiderny, nezodpovedný, nepracuje, tak hneď po výpovedí svedkov sme asi 10 minut čakali na chodbe a sudca vyniesol rozsudok - rozvod
Naraz s rozvodom som podávala aj návrh na zrušenie BSM pocas manželstva, to riešil iný sudca, ani nie do roka zrušil. Rozvod takmer 4.

oktober3
12. okt 2024

@cacianka ale prvotné oznámenie o podaní návrhu musí prísť do nejakého dátumu -> dátum pojednávania tam nemusí byť uvedený. Ale oznámenie áno..

Ale chuda, tiež si si prežila.
To zrušenie BSM ma byt ako krok jeden, keď ma niekto dlhy

cacianka
12. okt 2024

@oktober3 presné dátumy a lehoty ako je to teraz neviem. Ja som riešila daaaaavno.
Ale ako môjmu ex preplo, myslím sociálne ( lebo nepil) teda málo pracovať, veľa zarobiť, podnikať, robiť veľkého šéfa to by chcel, ale nemal na to. Tak všetko išlo do kytek, dlhy, aj pokus o podvod, keď zmizol , tak policajti chodili do paneláku ako na klavír, v uniforme aj v civile, volal mi často vyšetrovateľ a ja vyjavena ako Majka z Gurunu že čôooooooo. Doteraz mám meč na byť nad hlavou, a je to už vyše 20 rokov, pred asi 6r zomrel. Netušila som kde je a čo je s ním, len sa mi zrazu ozval jeho brat nevlastný , že umrel, chce ho pochovať ale nemôže lebo som na matrike stále vedená ako manželka 🤦🤷🤯. Matrikarka sa vysrala na papier zo súdu, neurobila zápis, po jej odchode do dôchodku našli plnú skriňu nevybavenej pošty. Tak som bola asi 10 dní vdova 😱😡 , 15 rokov po rozvode.

Strana
z4