Je normálne čakať dlho na rozvod?
Dámy mam taku otázku.. partner je v rozvod konaní od 2 mes 2023..žena žije v juž Amerike..nekomunikuje s nim a deti nemajú.. stále ho ale nerozviedli.ked sa ho na to pýtam hovorí ze jeho právnická ho zastupuje vo vsetkom a on už iba dostane rozsudok..zdá sa mi to ale strašne dlha doba
Je to normálne ..my už máme dieta a ké mi to nepríjemné že stále nie je rozvedený
aj opečiatkovaný a podaný návrh na rozvod manželstva jej môže ukázať ,ale tiež môže navrhovateľ stiahnuť tento návrh kedy chce.......aj to si treba uvedomiť
@naniki aha..takže sa to overiť nedá?
Neviem moja.
Keď to podal tu, tak logicky, rozvod musí byť tu.
Takže môže sa ho zúčastniť a neverím, že od 2/2023 by nemal ani jeden termín.
Kamoske z BA to trvalo 3mesiace k prvému pojdenavaniu.
Mne v MT 1 mesiac
Minimálne by si mala aspoň nejaké info.
Oni nemajú deti. Nemajú to čo tak naťahovať.
A ak má on svedomie čisté, vie ti to ukázať.
Ak máš pocit že klame, tak z mojich skúseností, rada skrz kamošku --> má drahy sociálne siete, dáva tam fotky s vami? Bábätkom ?
Poznáš jeho rodinu dobre ? Chodíte tam ?
Si si istá , že jeho žena o vás vie ?
@oktober3 fotky neviem ci dáva Le zase to nedávam ani ja..mam už svoj vek moc to neriešime.. rodina vie aj keď rodicia sa s ním koli tej žene nebavia..mali ju radi..ale ja len nechcem aby ma klamal..to nerobím ani ja tak to nechcem ani od neho..on to ale vie..tak ti potom napíšem co som zistila
Kamarát sa rozvádzal s Bulharkou a trvalo to fakt dlho, vyše 2 rokov a tiež bol z toho nervózny.
@kaja01
To verím...ona nekomunikovala?
ideálne je ísť za právničkou - ona by najlepšie vedela - ako to je. Ak podáte návrh na rozvod manželstva súd bude tento návrh doručovať odporcovi ( manželke) na vyjadrenie. V prípadoch, kedy je jeden z manželov v zahraničí sa však toto súdu nie vždy podarí. Ak sa súdu nepodarí doručiť odporcovi návrh na vyjadrenie na jeho známu adresu v cudzine, súd mu ustanoví opatrovníka. Ustanovený opatrovník má zabezpečiť ochranu jeho procesných práv. V zásade konanie môže prebehnúť aj bez neho a dokumenty mu budú doručované prostredníctvom fikcie doručenia.Takže to sú zbytočné prieťahy alebo nemohúca právnička.Ešte sa čudujem, že ste mu zhltli,že " je to jeho vec" - no nie - nie je !Urobila by som ako prvé - navštívila právničku a informovala sa.Druhá vec však je - že ona vám s veľkou pravdepodobnosťou ( GDPR ) neposkytne žiadne info - ste vlastne v statuse cudzej osoby - takže ani tak nič nevyriešite. Najschodnejšou cestou preto bude,aby váš partner išiel s vami a vy ste tak mohla byť v reálnom obraze - čo sa v danej veci rieši - ak nebude súhlasiť - viete koľká bije.....
Si videla ich svadobne fotky? Videla si tu zenu? Poznas ju, je slovenka?
Ci to cele nevymysla zato, ze si ta nechce vziat - teda "nemoze" 🤔
Rodičia sa s ním nebavia ?
Teba niekedy videli ? O vnukovi/vnučke vedia ?
Zlatko, neviem .. ja by som hocijako mohla mať rada nevestu, ale moje dieťa je moje dieťa.
Nikdy by som ako matka nechcela prísť o kontakt so synom a vnúčatom.
@oktober3 napíšem ti SS..keď tak
@naniki mňa hlavne zaráža že sú mu jedno tie peniaze za zdravotnú..teda ze nie jedno ale tvrdí že s tým sa nič nedá robiť iba čakať až to odklepnu
Počuj, možno detinska vec, ale keby som zúfalá.
Poprosím kamošku nech zavolá na daný okresný úrad v jej mene a spýta sa , že kde jej zasielajú papiere k jej rozvodovemu konaniu s tým a tým pánom, lebo že ich nedostala.
Že či to nevedia pozrieť v systéme.
A potom ak povedia, tak povie aha, ďakujem
Ste milá.
Pekný deň.
A ak povedia že taký prípad nemajú, tak vieš, že čosi nie je ok ... :-/
Je to už ozaj krajný krok, ale keď nevieš ako sa k tomu dostať a chces vedieť pravdu, toho je easy vec ...
Áno nekomunikovala a tiež ju nemohli nájsť, nepreberala poštu .........
@kaja01 a ako to prebiehalo..bývali pojednávania alebo iba rozhodli bez nej?
@kaja01
Je jasné, že niektoré rozvody sa vedia ponaťahovať..
ale vieš. Keby sa takáto vec týka napr. mňa, že som vydatá a už som s novým partnerom, tak sama sa preto cítim zle.
A nie keď aj dieťa čakali a už aj majú.
Keby ma čisté svedomie, tak aspoň ukáže papier , email, že ona sa opäť nedostavila a že majú nový termín pojednávania.
Komunikuje to
Toto je podozrive z môjho pohľadu .
Mojej maminy muž, bol predtým dva roky ženatý, lebo v Rakúsku ( je rakusan ) sa najprv žije oddelené a potom ich rozvedu, lebo tá pani nesúhlasila s rozvodom ( chcela peniaze a penziu vysokú )
Takže tiez sa to tam dva roky naťahovalo, ale moja mama vedela úplne všetko.
Nemala ten pocit neistoty.
Poznala jeho deti, jeho rodinu, jeho bratov a podobne.
Ale keď mi chlap povie že to je jeho vec, to by bol veľký výkričník a proste by som sa k tej pravde dopatrala
Tiež to riešil cez právnika, na pojednávanie nechodil ani jeden, len mu potom po vyše 2 rokoch prišiel rozhodnutie o rozvode z Bulharska. Viem, že to bolo veľmi komplikované.
@kaja01 a podával ho tu na slovensku ?..keď prišlo z Bulharska
Všetko za neho riešil právnik, myslím, že sa postupovali papiere do Bulharska.
Mozno mu vyhovuje ze je pred tebou "zenaty" a nemusi sa zenit deuhy krat. Co ty vies. Mozno to u ma davno vybavene a je slobodny
Ešte musím napísať ...okrem toho že si si zrejme neuvedomila že dlh nemá len tá žena ale aj jej manžel/ otec tvojho dieťaťa, tak čítam že sa s ním nebavia vlastní rodičia lebo tu ženu mali radi? Povedal ti niekedy prečo sa rozviedli? A vieš to porovnať s tým čo ti odpovedia na túto otázku jeho rodičia? To by podľa mňa tiež mnohé veci vyjasnilo... Ale budem úprimná z toho čo píšeš mne sa ten chlap nejako nepozdáva..niečo mi tam nehrá...
No len aby to nebol sobáš len na papieri, aby získala občianstvo...rok pobudla na Slovensku ako manželka, dali jej občianstvo a šup naspäť domov a hranice má otvorené po celom svete so Slovenským občianstvom...možno za to dostal aj pekné peniaze 😁
Ale ak je to tento prípad, tak ver mi, že rozvod neprichádza do úvahy po takej krátkej dobe...bude ženatý na papieri ešte veľmi veľmi dlho aj keď spolu nežijú...
@aliziana No ale tak možno 4 roky boli v tej Amerike...😉 už ako manželia...viem, že bratranec si bral v Kanade ženu, tam on s ňou musel byť niekoľko rokov, potom museli minimálne na rok prísť a žiť na Slovensku, aby ona získala Slovenské občianstvo...a potom sa vrátili spolu do Kanady...ale tak to manželstvo bolo z lásky, už majú aj deti atď. a taktiež to bolo pred veľa rokmi, možno sa niečo už zmenilo neviem 😁
Neblazni. Akoze ked nežije manzelka na Sk uz niekolko rokov, tak je jasne, ze jej zo sudu doručujú veci tam kde zije ale musi sa to doručovať zase cez sud v tom štáte. Jasne, ze to trva. Ak ju nenájdu, tak potom jej určia opatrovníka. Ale SK sud musi najprv spravit vsetko kolecko a az potom vedia riesit dalej. Zase je otazka v ktorom je štáte a aku ma Slovensko s nimi zmluvu o spolupráci. Lebo jasne, ze štáty v ramci EU maju iny pristup ako štáty na konci sveta, kde to maju na háku. Cize moze to kludne trvat este dalsie 2-3 roky. Ak ma tvoj muz na nu kontakt, mozno je lepsie navrhnut, ze jej tu na Sk zaplati on advokata a ten ju tu bude zastupovat. A maju to vybavene na prvom pojednavani.
Ak ho aj zastupuje právnička, papiere má ona, ale aj on. Prednedávnom som sa s ex súdila o výživné, on mal právnika. Na každej listine, ktorá mi prišla bolo uvedené, komu sa doručuje - mne ako navrhovateľke, otcovi ako odporcovi, právnemu zástupcovi otca a sociálke. Čiže minimálne pozvanie na pojednávanie musí mať a tiež nejaké odročenie, ak sa pojednávanie nekonalo. Neverím, že sa za rok a pol vec nepohla. Ja som sa o to výživné súdila rok a pol a za ten čas som prevzala asi 6 zásielok zo súdu.

@oktober3 povedal ze ak bude pojednávanie pôjde len právnická.. ze to ma zaplatené..on chodiť nebude ze mu príde až rozhodnutie