Je normálne čakať dlho na rozvod?
Dámy mam taku otázku.. partner je v rozvod konaní od 2 mes 2023..žena žije v juž Amerike..nekomunikuje s nim a deti nemajú.. stále ho ale nerozviedli.ked sa ho na to pýtam hovorí ze jeho právnická ho zastupuje vo vsetkom a on už iba dostane rozsudok..zdá sa mi to ale strašne dlha doba
Je to normálne ..my už máme dieta a ké mi to nepríjemné že stále nie je rozvedený
Ešte raz a necitaj tie múdre názory. Rozvod v zahraničí trvá aj niekoľko rokov, ako som ti písala...
@misiak7777 máš skúsenosti?
@oktober3 len upresním- - pošta zo súdu nemusí prísť do 30 dní, záleží od vyťaženosti súdu , niekde sa čaká o dosť dlhšie
Mne rozvod trval takmer 4 roky, jednak stanovenie termínu pojednávania, asi 8 mesiacov, potom druhý termín viac ako polroka, lebo ex bol nezvestný, a posledné 3. pojednávanie bolo teda po vyše 3.5 roka.
@cacianka no túto to chodí až do južnej Ameriky a ze tam pošta nie moc dobre funguje..druhá strana sa neozýva už rok a pol aj viac tak ze by malo byt pojednávanie aj bez odpovede ..tak uvidí co ďalej.. ale je to nadlho..už skoro 2 roky
@cacianka tvoj ex sa potom našiel?
On sa túlal po okolí, schovával, trvalý pobyt mal stále v byte, takže nemali kde inde doručiť predvolania.
Polícia ho pátrala, ale nič, sudca ma vydieral aby som ho ja hľadala. Ale potom súd ustanovil opatrovníka, aby proces mohol pokračovať, zavolala som 3 svedkov, že naše manželstvo je hlboko rozvratene, nežijeme spolu pár rokov, nehospodárime spolu, nežijeme intímne, že jeho prístup k životu je pofiderny, nezodpovedný, nepracuje, tak hneď po výpovedí svedkov sme asi 10 minut čakali na chodbe a sudca vyniesol rozsudok - rozvod
Naraz s rozvodom som podávala aj návrh na zrušenie BSM pocas manželstva, to riešil iný sudca, ani nie do roka zrušil. Rozvod takmer 4.
@oktober3 presné dátumy a lehoty ako je to teraz neviem. Ja som riešila daaaaavno.
Ale ako môjmu ex preplo, myslím sociálne ( lebo nepil) teda málo pracovať, veľa zarobiť, podnikať, robiť veľkého šéfa to by chcel, ale nemal na to. Tak všetko išlo do kytek, dlhy, aj pokus o podvod, keď zmizol , tak policajti chodili do paneláku ako na klavír, v uniforme aj v civile, volal mi často vyšetrovateľ a ja vyjavena ako Majka z Gurunu že čôooooooo. Doteraz mám meč na byť nad hlavou, a je to už vyše 20 rokov, pred asi 6r zomrel. Netušila som kde je a čo je s ním, len sa mi zrazu ozval jeho brat nevlastný , že umrel, chce ho pochovať ale nemôže lebo som na matrike stále vedená ako manželka 🤦🤷🤯. Matrikarka sa vysrala na papier zo súdu, neurobila zápis, po jej odchode do dôchodku našli plnú skriňu nevybavenej pošty. Tak som bola asi 10 dní vdova 😱😡 , 15 rokov po rozvode.

@dkethe pise o tom o 13.51...rodicia (toho chlapa) ju mali radi