Je ok požadovať 300 eur výživné na 3,5 ročné dieťa?
No, konecne som si spisala vydavky za cely rok, aj to len z internetbankingu priblizne a ulozene faktury na mailoch, kedze blocky odkladam len za posledne tri mesiace. Platim najom 148e/mesiac, elektrina 20e/mesiac, telefon wifi 27e/mesiac, škôlka + strava 64e/mesiac, strava doma 120e/mesiac, ošatenie/odev/hračky/drogeria/lieky 250e/mesiac, doprava (návšteva rodiny, nákupy v SE/BA+ bibiana, detské ihrisko) 20e/mesiac, sporenie 50e/mesiac. Na hračky knihy dam viac ako 150e mesacne (niektore mesiace mi vysli 200-300e, no skresala som), drogeria 50e, oblečenie 60e/mesačne. Je to vela na hračky a knihy podla vas?
No na knihy si potrpim, a z hraciek sa to navysilo hlavne kvoli vybaveniu do izby, kupujem take kvalitnejsie multifunkcne, co mu aj vydrzi, nie blbosti blikajuce hukave (stolik multifunkcny, stolicku jedalensku, tabulu na kreslenie pisanie 60e, teepe stan, bazen, matador stavebnice miluje tak som mu nakupila sady, sportove). Suma sumarum, ked naklady na byvanie na polovicu, vychadza mi daco cez 600e, je vela pytat 300e vyzivne?
Doteraz platil 200e, bolo na ustnej dohode, no ako som si vsetko zratala tak teda ovela viac su vydavky. Mala som informaciu, ze si zarobi 1000-1200e v pohode.
@afrodizi myslím, že nikto ťa nechcel zhadzovať, pýtala si sa, čo si o tom myslíme, no a ako vidíš, každý to považuje za prehnané výdavky, dieťa nepotrebuje hračky za 150 € mesačne, nie je to nutné, takisto tam zarátavaš návštevy rodiny, benzín a podobne, no nehnevaj sa, čo má otec tvojho dieťaťa s tým, že ty chceš ísť na návštevu alebo na výlet? Že ty si potrpíš na drahé a kvalitné veci? Je to tvoj problém, nie jeho a ak na to máš, kľudne nakupuj, už som tu prispela, ja nemám výživné vôbec, ale ak by som aj mala, nikdy by ma nenapadlo ani len uvažovať nad tým, aby mi ex prispel napríklad na dovolenku, na ktorú si potrpím zasa ja, aspoň raz za rok k moru a do Tatier, ale to je čiste len moja záležitosť, nie je nutné, aby dieťa išlo na dovolenku, bez toho sa dá existovať, no na rozdiel od teba, ja som na všetko financovanie sama. Komentáre boli slušné, postupne sa trochu menil ten štýl, ale to na základe tvojich reakcií, ideš si stále svoje, no ver mi, že žiadny sudca by ti neuznal tieto výdavky, na ktorých chceš, aby sa chlap podieľal, spravil by si názor na teba hneď po prečítaní. Tým ťa nechcem uraziť, na pribrzdi sa trošku, najmä keď to budeš dávať na súd, rozmysli si, čo tam uvedieš.
Niektorí ľudia proste nepochopia, že každý by sa mal zakrývať takou perinou na akú má. Ja by som normálne na školách zaviedla Finančnú gramotnosť ako hlavný predmet. V tomto prípade je platenie vyššieho výživného ako hádzať peniaze do bezodnej studne. Stále bude málo.
Ženy, nechajte ju urobiť čo chce. Evidentne potrebuje padnut poriadne na hubu priamo na sude, aby pochopila kde je sever 🤭
@afrodizi vyživovaciu povinnosť máš aj ty, nie len tvoj ex. Keď chces luxus, zarob si naň sama.
ja si myslim ze tych 200 co mate dohodnute je ok, pri tom prijme co ma. baby maju pravdu, naozaj nie je nutne minut tolko mesacne na hracky a knihy. dcera ma 9r, cita ako drak a tolko veru neminiem. Ja mam na 9r dceru vyzivne 250 eur, a to ma drahe kruzky, ktore vyjdu cca 200 eur mesacne. ale ostatne, teda ubytovanie, energie, doprava, jedlo, druzina, obedy, oblecenie, topanky, sportove potreby atd, nie je viac ako 300 eur.
knihy za 150e mesacne? niektoré mesiace ti vyšli aj 200-300e? 👀 .. vieš vôbec o tom, že existuje aj také niečo ako knižnica? Tam si za naozaj minimálny ročný poplatok môžeš požičiavať knihy do sýtosti 👍.. takže túto položku si môžeš zo zoznamu škrtnúť.
Aktualne vyzivne je uplne v poriadku. Sudca ti viac neda, len menej. K ostatnym veciam co to boli spomenute sa radsej vyjadrovat nebudem.

@afrodizi nikto ťa neuráža. Ale pokiaľ otec tvojho dieťaťa nezarába aspoň 1500-2000€, tak 300€ ti neschvália.