Koľko trvá rozvod?
Ahojte maminky.
Mam otazocku na tie, ktore maju osobnu skusenost. Kolko vam trval rozvod? Rozvadza sa partner. S rozvodom obaja suhlasia, maju vyriesenu otazku ohladom majetku aj deti.
Je nadej, ze do Vianoc to bude za nami? Navrh bol podany pred 3 tyzdnami.
Sudy maju take lehoty, ze sa cloveku rozum prevracia. Ano, maju toho vela, ale tak keby robbili rychlejise, nemusia sa im na stoloch kopit papiete a potom 1 pripad 5xriesit a prekladat z miesta na miesto.
@stevvvka kľudne si to vyskúšajte, posielať ľuďom xkrat návrh na vyjadrenie, lebo sa im to neraci prevziať na prvýkrát. Následne poslať vyjadrenie na vyjadrenie, a to ešte na vyjadrenie (povinnosť zo zákona, nie výmysel sudcu) 😃 robiť detektíva a pátrať po adrese zalovaneho, lebo podľa registra obyvateľov je 90% Slovenska bezdomovcom. A potom prísť a na prvom pojednávaní pripad uzavrieť a rovno im aj odovzdat rozsudok 😃
@janka_266 ja chapem, ze maju toho vela. Ale aby v jednom pripade sa trikrat opravoval rozsudok, lebo tam chyba sice iba jedna veta, ale dost podstatna, skutkovy stav veci... Vsak ano, vsetci sme ludia, ale mam bohuzial tolko skusenosti so sudmi, ze mi stacilo na cely život.
A ked si vezmete tu stranku veci, ze pre sudcu to je len pripad, papier, ale clovek, ktory si tym prechadza, sa kvoli takymto zákonom trapi pol roka, lebo si nemoze ani veci v banke vybavit, na0riklad... A pol roka musi tvrdnut s nevernym partnerom v jednom byte, lebo sa inak neda...
Ja viem, kazda praca je ťažká. Len clovek, ktory nema na vyber a caka 6 mesiacov na rozhodnutie, je na tom psychicky dost zle...
Ano veru, zalezi aj na vytazenosti sudu. Vidim, ze skusenosti su velmi rozne. Tak iba cakat a dufat. Dakujem vam za postrehy!
Pises, ze mas bratranca pravnika. Preco sa neopytas jeho. On by ti urcite povedal, ze na vytycenie terminu sa bezne caka aj pol roka (vlastna skusenost). Je to proste fakt. Sudy su vytazene a pretrhnut sa nejdu. Dufaj, ze rozvedeny bude do leta a nie do vianoc.
@luciaaaaa chcela som vediet realne skusenosti zienok tu. Bratranec zije v inom okrese. Tiez mi povedal, ze to je velmi individualne, aj v zavislosti od okresu. Skor ma zaujimalo, ci je sanca, ze ich rozvedu na 1x.
Aj u nás to bolo za 30 min hotové, akurát, s tvme čakali na pojednávanie 5 mesiacov. Podľa mňa, do vianoc tazko
@hipuska dakujem za reakcie. Termin nam bol uz vytyceny, sice az v decembri, ale verime teda, ze sa to podari na 1x. Ani sme uz nedufali, ked sme dnes otvarali tu obalku, ze uz to bude termin pojednavania.
Ja som podala žiadosť o rozvod dňa 10.10. a 25.10.mi už prišiel zo súdu dátum pojednávania na 10.11. čo mi príde dosť skoro...čakala som niekedy v decembri... Len je na predvolaní uvedené, že kolizny opatrovník má prešetriť pomery v rodine a podať správu. Mám otázku, bude má informovať kolizny opatrovník o návšteve, či zvyknú len tak namatkovo? A zároveň, malo by to byť predpokladám do toho 10.11., či nie? Ďakujem
@majada35 vy mate tiez super rychlo termin. Poradit ti zial neviem, rozvadza sa moj partner a skusenosti nemame. Ale su tu uzasne baby a vedia poradit. Drzim ti palceky, nech vam to ide ako po masle❤️
Poznám prípad, čo podali návrh v septembri (pred 5 rokmi) a v polke novembra rozvedení hneď na prvom pojednávaní, aj ked tam boli dve deti.
@dahra ano, moze byt, aj skusenosti maminiek tu su rozne. Asi vela zavisi od ochoty oboch stran sa dohodnut a nerobit prietahy.
My sme tajne dufali, ze to do Vianoc stihneme. Tak mozno sa to aj podari.
Ahoj, pohlo sa ti to nejako??? Tak my sme konečne dokázali spísať rodičovskú dohodu o deťoch (to bolo 2.11. ) a hned o týždeň 9.11. Sme mali rozvod. Tak sa iba dohoda schvalila, opakovane sa nás sudca pýtal ako to bolo v manzelstve a cca za hodinku sme boli rozvedení.
@danusskaaa ahojky. Tak superky vam to konecne vyslo mam radost❤️ moj partner ma termin v decembri. Oni su na vsetkom dohodnuti, nam ide o rychly a tichy rozvod, nech niesu reci. Snad sa podari na 1x
Nech nie su reci?😀
Alebo mozno kvoli tomu, aby sa mohol ku manzelke a detom v tichosti vratit, lebo nikto nebude vediet ze sa rozvadzal.
Alebo mozno kvoli tomu, ze sa vobec nerozvadza a vymyslela si si to tak, ako tvoje tehotenstvo, potrat, rakovinu, navstevu jeho deticiek vo vasom imaginarnom spolocnom byvani a teraz si vymyslas rozvod, lebo si myslis, ze to bosorka, ina milenka tvojho zenateho priatela, cita a chces jej ublizit. Ublizit jej chces iba tak z trucu, lebo ten tvoj milenec seka dobrotu a vratil sa ku manzelke a detom a ty za to vinis bosorku. Ci?😁
Caute… je lepsie keď už v čase rozvodu spolu manželia nebývajú pod jednou strechou? Alebo je to jedno z hľadiska súdu?
Myslím v rôznych častiach domu… nie v jednej spalni😇
@madames ak povie dotycny ze si nasiel inu rozvedu ich hned na prvy sup, tam sa uz nedava ani poradna ani nic. Ak to dotycny bude hrat formu, ze si s manzelkou nerozumeju a odcudzili sa tak sa to moze natahovat. Zalezi od charakteru dotycneho. Ci sa prizna k nevere ci bude hrat formu. A ano ak byva kazdy v inej izbe moze to trosku pomoct
@madames v podstate je to jedno, sud riesi rozvod, majetok cize aj spolocne byvanie sa riesi potom. Skuste sa ale hlavne dohodnut vy dvaja na vsetkom spolu, dovod rozvodu, deti...vyrazne to pomoze.
Rozviedli vás? Všetko je o k.?
No asi ich nerozviedli 🤣
@kvetinka75 to je zbytočná odpoveď, toto vraj patrí ku
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/povedat-ex-priatelovi-ze-je-otec-2/?page=8#post-86570636