Kto zabezpečuje stravu dieťaťa počas otcových hodín?
Ako to máte mamičky keď si vaše dieťa berie ex na jeho vyhradený čas? Balíte aj jedlo alebo to nechávate na otca?
Ja vždy balím, no ex má ustavične na to jedlo pripomienky, tak ma zaujima ako to máte vy.
Ide o čas 2-3 hodiny 2x týždenne
A kolko ti ten tatko roka dava vyzivne? Ved ak dieta denne zje jogurt za 0.70€, za mesiac to je 21€. A to je len olovrant… Inak, uplne absurdne, aby vyzadoval, ze nas dietatu zabalit jedlo…
Ja davam maleho od 10:00 do 17:00 zo začiatku som balila iba čaj ale nosil to cele takže nedavam nič nech sa pekne postara ked ho ma ras za čas ty nie si povinna mu balit jedlo ak je tam na par hodin
Môj chodil od malička k otcovi,nikdy som jedlo neriešila.Max mlieko,keď bol kojený.(mal odstriekané)u nás bol problém s oblečením a to ostalo až do dnes.Ale to je jedným uchom dnu a druhým von 🙂 Tudy cesta nevede.Keď chce,aby mal oblečené neviem čo,nech si mu kúpi.Ach tý chlapi
Otec je plnohodnotný rodič - tak sa to všade uvádza - a teda v čase strávenom s dieťaťom je zaň zodpovedný on, vrátane stravy. Alebo si len vezme dieťa ako bábiku a keď sa pohrá, odloží ho naspäť k mame?
Balila som tašku s oblečením, stravu nikdy.
Akože povinnosťou to určite nie je. Záleží samozrejme od podmienok. Ak si berie drobca na hodinku dve ide s ním kam? Do parku? Na prechádzku? Na ihrisko? To by som možno zvážila, lebo dieťa je ešte dosť malé. Ale ak býva pobliz tak by som sa na to vykašľala. Podobne aj pri väčšom dieťati, najmä keď rýpe. Mimochodom výživné nie je pre dieťa. Ale na dieťa. Čiže pokrýva aj bežnú réžiu, časť nákladov, nielen stravu alebo oblečenie. Pravda pokial nemáš 1000ve výživné
Má pripomienky ? Tak vieš čo, ja kupujem blbé jogurty tycsi ten schopnejší, lepší odborník na detskú stravu tak ty mu kup tie lepšie a nejaké iné lepšie jedlo, vhodné pre dieťa vo veku 1.5r.
Ak sa ti chce, zápisuj si všetko čo nakúpis jedlo pre dieťa, celý mesiac, aj bežné náklady čo si mu kúpila potrebné veci, a k celkovej sume dopíš, že on sa stará o dieťa osobne 3hodiny x2 dni x 4 týždne = 24 hodín.
Ty 24 x 30= 720 - 24= 700 hodín mesačne, umyvas ho, obliekaš, dávaš kakať prebaliť,umyť, oprať veci, poskladať, ozehlit, nakúpiť , uvariť , dotrepať zásoby domov, urobiť dieťaťu program, upratať po ňom všetko, tak nech zavrie hubu kvôli lacnému jogurtu, že on ani nevie jednu plienku vymeniť, tricko oprat, tanier umyť....
Strihať nechty, vlasy, natierať kremikmi, zúbky čistiť, a plno drobnosti každodenného a každonočného života riešiš 99% ty, nie henten geroj cocotný
Zena ty si poklad, uz by ma prekvapilo asi len to, keby si okrem jedla pre dieta vypytal zabalene aj pre seba🙈, predpokladam, ze ked bol kompetentny vytvorit potomka, bude kompretentny mu aj zabezpecit jedlo a pitie, ved je predsa rodic
Prepacte to je chore. Ved snad nejde do utulku pre brzdomovcov za otcom. To neni normalne rozum mi stoji ze otec dietatka mu zo svojho neda. Mal by dat aj posledne u mna su to neschopaci co im samym mamicka musi varit a nakladat na tanier.😉 To lakomy du na vlastne male dat jogurt ci dake jedlo.......
Niektori chlapcekovia by sa nemali mnozit koli takemuto keby za oblecenie rypne nieco ale jedlo ? Jedlo ?!?
Môže byť rád, ze môže stým dieťaťom tráviť čas a dať mu,, všetko,,. To co za človeka, ze rieši, ze by nedajbože niečo kúpil vlastnému dieťaťu ? Nemám slov 🥴🙈

Ked pojde uz starsie dieta na tyzden k otcovi, tak mu mas nosit 5x denne stravu?