icon

Ľutujete rozvod?

17. apr 2022

Máte niektorá pocit, že ste sa s rozhodnutím rozviesť sa unáhlili? Ľutujete to? Alebo naopak s odstupom času nato pozeráte ako na dobré rozhodnutie? Ide o to, že už dlhšie uvažujem nad rozvodom, náš vzťah je ako na hojdačke a ja mám čím ďalej tým menšiu chuť sa neustále hádať. Sme spolu 10 rokov, z toho 6 sme manželia a bývame spolu v dvojgeneračnom dome so svokrou. To je podľa mňa hlavný problém, pretože často krát sa stane, keď sa pohádame my dvaja, tak ešte do mňa začne rýpať a kydať aj svokra a ja už potom vybuchnem a máme tichú domácnosť aj týždeň... Najhoršie je, že toto všetko sa deje pred 4-ročným synom, takže vidí všetky tie hádky, nadávky, osočovania... Preto ma strašne mrzí to, aké detstvo mu vytvárame... Veľa krát sme sa všetci traja ( ja, manžel, svokra) dohodli, že sa budeme snažiť spolu vychádzať, ale mám pocit že to nejde.. So svokrou sme si od začiatku nejak extra nesadli, a dávala mi často krát pocítiť, že nie som dosť dobrá pre jeho syna.. Vadilo jej keď sme niekam išli, niečo robili alebo čokoľvek a jej sme to neoznámili dopredu... Proste trvalo strašne dlho kým pochopila, že sme obaja dospelí a svojprávni a že sa jej nebudeme so všetkým spovedať... Potom prišlo dieťa a hádky sa ešte stupňovali... Keď ma malý vytočí a nakričím na neho, tak hneď na mňa príde naziapať, že ona ma udá na sociálku, že si týram dieťa a podobne... Proste nezvládam to tu psychicky... začala som horšie spať a vždy po víkende sa vyslovene teším do práce... Ide o to, že mám kde odísť, mám byt, navrhla som manželovi, že môže odisť s nami, ale nechce :( Myslim, že by som bola kľudnejšia keby mam konečne po toľkých rokoch svoje súkromie a hlavne zveľaďujem si svoju nehnuteľnosť a nie svokrinu, ale na druhej strane mi je strašne ľúto, že malý by prišiel o otca, lebo ako otec je skvelý a myslím, že aj manželstvo by sa možno ešte dalo zachrániť a vedeli by sme sa ešte znova do seba zaľúbiť, len by sme museli byť sami a to on odmieta... Potrebujem pohľad "zvonka" . Je mi jasné, že konečné rozhodnutie je aj tak na mne.

Strana
z3
allia28
11. apr 2025

AHoj autorka, ako si vyriešila tvoju situáciu? Odišla si?

autor
12. apr 2025

@allia28 ahoj, áno, som rozvedená a som rada, že to takto dopadlo. Momentálne som oveľa spokojnejšia a šťastnejšia ako som bola v manželstve. Syn si na novú situáciu rýchlo zvykol a ja som pochopila, že mám právo mať svoje súkromie a žiť aktívnejšie a nie sa denne prispôsobovať svokre. Zo mňa už fakt bolo klbko nervov, na pokraji nervového zrútenia, ja som miestami vtedy až nenávidela svoj život, skutočne žijem až teraz. A nesiem si so sebou celoživotnú skúsenosť, že už NIKDY by som nepristúpila na spoločné bývanie so svokrou / svokrom.

cacianka
13. apr 2025

Takže ste odišli do tvojho bytu, muž neprišiel. Prednejsia mu bola matka....

allia28
14. apr 2025

Tak gratulujem k úspešnému "novému" životu 🙂 A syna máš vo výhradnej starostlivosti?

Strana
z3