icon

Má exmanžel nárok na môj byt?

martina2111
18. feb 2014

pred svadbou som dostala darom byt, takže je môj a s manželom som už rozvedená...dostal kopu vecí, všetko čo chcel, lebo keďže som nepracovala počas piatich rokov manželstva, vlastne iba rok a pol som mala prácu, tak mi to prišlo správne, keďže účty platil on...no on sa mi teraz vyhráža majetkovým vysporiadaním, lebo vraj keď mal u mňa 5 rokov trvalý pobyt, tak má nárok na niečo z môjho bytu a aj na polovicu všetkého čo musel platiť (myslím účty)...je to pravda? budem ho musieť vyplatiť? ☹ som zúfalá

Strana
z2
martina2111
autor
19. feb 2014

vďaka dievčatá....trošku som sa už ukľudnila, snáď to už tak bude aj naďalej...

janka2501
19. feb 2014

@martina2111
priezvisko si mozes zmenit zadarmo do 3 mesiacov po rozvode, inak je potom poplatok 99 eur, meni sa na matrike v trvalom bydlisku.

martina2111
autor
19. feb 2014

@janka2501 čiže za doklady nič neplatím? ani za pas? a nevieš ako to je s katastrom, či sa tam za zmeny v liste vlastníctva tiež platí? ďakujem

janka2501
19. feb 2014

na katastri budes platit, ja som platila 66 eur , ale stym ze nas byt bol v BSM, ked ho mas pred manzelstvom tak nemas co riesit katastre, iba urad kde ma trvaly pobyt...a za pas plati normal, aj za OPa ine doklady...len za zmenu priezviska na matrike neplatis ak stihas do 3 mesiacov po rozvode...ja som po rozvode 3 roky a stale zistujem, kde vsade som nenahlasila zmenu, ale v pohode nikde mi nic nepovedali...

tajomna21
19. feb 2014

@martina2111 za doklady samozrejme ze platis poplatky ... neplatis za uradnu zmenu tvojho priezviska po rozvode ... a na katastri nemas preco platit poplatok, lebo nic s katastrom riesit nebudes .... jedine, keby si si zmenila to meno, tak to len oznamis, myslim, ze tam poplatok nie je

martina2111
autor
20. feb 2014

@tajomna21 cize aj tak platim za doklady :/ super, momentalne nato nemam prostriedky a samozrejme on mi ich nezaplati....kataster musim riesit, lebo byt je na moje meno a kedze by som ho mala menit, tak to musim oznamit a mne sa zda, ze za zasah do listu vlastnictva platis nejake kolky, ale to som si uz naozaj nie ista

tajomna21
20. feb 2014

@martina2111 ak ides byt menit za iny (nesuvisi to s rozvodom), tak tam je poplatok 66 € ... musis mat pisomnu zmluvu o vymene nehnutelnosti, velmi podrobne rozpisanu v casti opisujucej nehnjutelnost ... musi byt podpisana u notara ta zmluva ....

martina2111
autor
20. feb 2014

@tajomna21 nie, nejdem meniť byt, len priezvisko asi, keďže už s ním nechcem mať nič spoločné a nechcem ani jeho priezvisko

tajomna21
20. feb 2014

@martina2111 takze treba ist na matriku si to bezplatne do 3 mesiacov od rozvodu zmenit .... potom si vybavit vsetky doklady na "nove" meno (za to uz platis).... a na kataster sa podla mna len listom oznami zmena priezviska vlastnika bez poplatkus prilohou potvrdenia od matriky o zmene mena, pripadne fotokopie overenej rozsudku o rozvode s vyznacenou pravoplatnostou (ale to som si neni ista, podla mna staci aj z matriky, kedze nehnutelnost bola len tvoja aj predtym) .... tak isto ako to musis oznamit poistovniam, zamestnavatelovi, banke atd

martina2111
autor
20. feb 2014

@tajomna21 veď to....samé lietačky a čakačky, nenávidím to ☹ snáď mi nato ostane nejaký čas

dana341
20. feb 2014

Ahojte, volám sa Dana a chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o vyplnenie môjho dotazníka - je anonymný. Potrebujem to na diplomovú prácu. Je určený pre rozvedené mamičky. Nájdete ho na tomto linku https://docs.google.com/forms/d/1f8AvENhPQ5UEbF... na konci stačí kliknúť na odoslať ...veľmi pekne Ďakujem

dana341
23. feb 2014

Ďakujem všetkým rozvedeným mamičkám za vyplnenie dotazníka. Dotazník je ešte stále aktuálny tak môžete vypĺňať aj ostatné rozvedené mamičky 🙂 na záver stačí kliknúť na odoslať, Ďakujeeeeem https://docs.google.com/forms/d/1f8AvENhPQ5UEbF... je anonymnýýýý 🙂

atima1
24. okt 2025
@monicm

@martina2111 vojaci sú veľmi komplikovaný na spolužitie.tým nechcem nikoho uraziť,ale zatiaľ poznám len negatívne prípady.vojak je vojak a vojakom zostane a bud sa tomu treba prispôsobiť,alebo utiecť,ale to je veľmi ťažké,pretože majú veľké ego a to nie je každý ochotný tolerovať

@monicm ... tak, tak...

Strana
z2