icon

Má svokra právo žiadať styk s vnúčaťom?

10. jan 2025

Ahojte, muž dostal skvelú pracovnú ponuku v zahraničí, ani sme neváhali, už dlhšie sme sa pohrávali s myšlienkou odísť niekde. Svokra je však nasratá a považuje to za "únos vnúčatá" pritom sme hneď hovorili že budeme chodiť na návštevy a aj ona môže hocikedy prísť, že jej aj zaplatíme letenku atď. Jej to nestačí, chce vidieť dcéru každý týždeň. 18. marca odchádzame a 29. marca je veľké rodinné stretnutie, na ktoré nepôjdeme a toto už považuje za dôkaz toho že nikdy svoje vnúča neuvidí. Chce podať návrh na súd o styku...a vlastne sa vyjadrila že chce aby sme mali zákaz vycestovať. Môže toto vôbec dosiahnuť? Ďakujem

Strana
z2
marzii35
10. jan 2025

A čo na to tvoj muž?

mariska1989
10. jan 2025

@cacianka však toto je cele choré čo robia niektoré . Ja som sa chytla so svokrom a svokra čo mohla k nám dôjsť ani nedošla rok nevidela vnučku a bývajú 20 km od nás. Ešte že svokor nedaval navrch na súd 🤣🤣🤣 raz som si niečo vynosila , porodila a cudzí môžu do toho hovno . Mne by už papula šla ináč 😁

alickapusinka
10. jan 2025

a čo tvoj muž na jeho mamu hovori.Tvoji rodičia sa budu tiež stretavať s vaším dieťaťom.Má tvoja svokra aj viac vnúčat či iba toto jedno.Je rozdiel mám dalšie 4 vnúčata príkald viac deti a rozdiel jedinačík syn a toto jedine vnúča.

simona92101
10. jan 2025

Treba sa opytat svokry ci vas bude zivit ak muz pride o takuto pracovnu ponuku.

ivik4
10. jan 2025

Zakaz vycestovat 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ja sa tak bavim 🤣🤣🤣
Kde sa rodia tieto chore hlavy

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
h2
10. jan 2025

Chce vidieť vnučku každý týždeň? Nech sa páči, môže sadnúť na vlak, lietadlo, auto, autobus... a prísť, nebudete jej brániť. 😁
Čo je normálna?! Že zákaz vycestovať! Moja sestra s rodinou žije v zahraničí, moja mama vidí jej dcérky raz za rok, výnimočne 2x, ak ten druhýkrát ide mama tam, lebo sestra kvôli práci častejšie prísť nemôže. A v živote by nikoho nenapadlo, aby toto riešil nejakými súdmi, príkazmi a zákazmi!

simona92101
10. jan 2025

@monsterablue to dufam do takeho stadia nezajde.tym padom by bolo fajn ziadat psychiatricke vysetrenie svokry.byt jej synom,tak by tymto krokom u mna skoncila ako matka

simca06022011
10. jan 2025

nia, ak rodicia sa rozhodnu odstahovat, myslim, ze si ona moze piskat. Moze prist vnuca navstivit.
Podla mna je ona nervna, aj kvoli tomu ze vy odchadzate a takto sa ventiluje = zvykne ti. Nechajte ju nech si brble a prejde ju to.
A ak chce byt na smiech, nech poda navrh na co len chce. Mna by tymto tak vytocila, ze by videla ako casto by tu vnucku videla. A chciet moze.

dskjhfdlkdjhl
10. jan 2025

@h2 Zabudla si na metlu-pri tejto babke je to realna moznost cestovania😀

btus
10. jan 2025

bývala kolegyňa dala na súd, aby sa mohla stretávať s vnučkou. Jej syn nebol ženatý s matkou jej vnúčaťa. Matka bránila stretávania atak to dali na súd. A súd rozhodol, že starý rodič má právo styku s dieťaťom. Takže "nevesta" musela raz za mesiac dovoliť byť starým rodičom s vnučkou. Potom jej 6-8 mesiacov opäť bránila, tak to dali zase na súd a "neveste" bolo pohrozené, že za marenie súdom, či ako môže dostať pokutu a má sa správať tak, ako rozhodol súd. Presne si to už nepamätám, ale bolo to takto nejak, lebo teraz k nim vnučka občas chodí a "nevesta" nebráni.

milanemila
10. jan 2025

Ano stary rodic ma pravo na styk s vnucatom a ak rodic tomu brani, tak moze podat navrh na sud. Stary rodic moze uspiet. Vy jej ale nijak nebranite a ona vam nemoze diktovat, kde mate a kde nemate zit. Vobec sa nemusite obavat nejakeho zakazu vycestovat.
Ja rozmyslam, ze co ma takato osoba v hlave a ake si mysli ze asi budete mat vztahy po takychto vyhrazkach a vyjadreniach z jej strany :/

h2
10. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl 😂 Na metle cestujem ja!

belasy_motylik
10. jan 2025

Svokre zaplaťte namiesto letenky sedenia u psychiatra a vy sa nedajte manipulovať, zastrašiť a znechutiť takýmito úplne scestnými nápadmi, nemôže vám absolútne nič, okrem pokazenia nálady 😉

dskjhfdlkdjhl
10. jan 2025

@h2 😂 A dobre? Mas aj nejaky metloport?

alenka58
10. jan 2025

vôbec to neber do úvahy, ponúkli ste jej veľkorysé riešenie, je to na nej nie na Vás, Vy si riešite život svoj nie jej

h2
10. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl No, najpr si treba uvariť nejaký bosorácky lektvar, potom už sa lieta výborne. 😂

dskjhfdlkdjhl
10. jan 2025

@h2 Jaaaaj, tak si bola aj na lysohlavkach?😀

h2
10. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl Nemôžem prezrádzať svoje tajné recepty. 😉

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
10. jan 2025

@tanyan dcéra má 1,5 roka a stretávajú sa celkom často, doteraz nebol problém
@bg92 tie letenky sme jej ponúkli ešte pred tymto
@marzii35 samozrejme máme rovnaký názor a sme rozhodnutí odísť, aj sa s ňou skúšal rozprávať ale zbytočne, chcela som len vedieť či má nejakú šancu
@alickapusinka máme rovnaký názor, svokra má ešte ďalšie 3 vnúčata. Áno budú sa stretávať aj moji rodičia, nebránim v tom ani svokre, ona robí scény

lonely66
Odpoveď bola odstránená
alickapusinka
10. jan 2025

aha tak ešte by som pochopila že nema žiadne vnúča len to vaše ale pokiaľ ma dalšie 3 tak nechápem čo vyvadza.

lililukac
10. feb 2025

@kofa77 presne tak! Určite si to babka nárokovať môže! A súd jej to tiež môže umožniť ….

Strana
z2