Majetkové vysporiadanie pri rozvode
Ahojte,
muž nadobudol dom pred manzelstvom
. Spolu sme ho za 12 rokov prerobili a keď som sa ho spýtala či mi nechce náhodou dat polovicu tak povedal nie. Dom treba ešte dorobiť vonok.
Mám chuť sa rozviesť a nadobudnúť si svoje bývanie sama.
Dokazovanie keby sa niečo stalo koľko som tam dala peňazí a čo sme urobili ako manželia... Mne to príde ako žiť v neistote.
Riešili ste toto niektorá? Ako ste to vyriešili?
@pribinak Autorka ale žiadne deti nespomínala, a na jej mieste by som sa tiež pytala otázku kde skončím, ak mužovi raz prepne druha puberta, hlavne v tejto situácii že nechce uznať jej podiel už teraz
Ona by naozaj na ten ulici skončila…
@barka1 predstav si, nepodpísal.
@kristinka92 ty nevieš citát alebo čo? Prečo hneď rozvod?
Však dám poradu s právnikom ako rieist kúpu 1izbaku a hotovo
@kristinka92 tak ak nemá deti, tak nech sa rozvedie, však láska tam už evidente nie je. Ale mlčí, takže deti tam asi sú.
@kristinka92
@pribinak na mieste jej muža určite nič neprepidujem. Rozbiť rodinu kvôli kúpe bytu... Každá vyhrazka je red fleg
@zmrzlinka2021 však napíš čo by si robila na mojom mieste, nie na jeho.
@zmrzlinka2021 Ja napríklad nevidim dôvod prečo by nemal napísať nejaky podiel z domu na ňu? Prečo nie? Investovala svoje peniaze do domu? Ano. Tak prečo on ma vlastniť všetko a ona nic? Veď iba chce mat istotu na papieri, iba to čo jej reálne aj patrí. Keby chce podiel a nedala ani euro, nepoviem nic. Ale ma právo na podiel, keď aj ona prispela. Mne to zo strany muža príde ako vychcané, že tetaz zrazu po rokoch si to všetko necháva iba na seba
Napíšu ti,že sa s ním máš porozprávať a dohodnúť. 😂 Akoby si to už milión krát neskúšala .
@kristinka92 presne tak.
Riešila by som to, či nám vzťah vôbec funguje. Či sme si najbližší, či sa ľúbime, spolupracujeme, hľadáme riešenia... Lebo z tvojich slov vnímam chlad a nefunkcnost
@kristinka92 pretože majú nefunkčný vzťah.
V manzelstve su peniaze vase, takze vy ste investovali do domu. Pri rozvode mozes ziadat spat, co si investovala pred manzelstvom - to boli tvoje peniaze. A polovicu spolocne investovanych vasich penazi. Je jedno, ci si sa zo svojho platu podielala 80% alebo 10%.
@zmrzlinka2021 Áno je to možné, aj preto to asi začala autorka riešiť aspon teraz. To ale nedava právo mužovi ju prakticky okradnúť o to, čo do toho domu investovala. Pretože ona tie peniaze reálne dala.
Skoda že na to nemyslela autorka dopredu a neošetrila si to predtým, než použila vlastne peniaze na jeho dom
@kristinka92 môžu si súdne zrušiť BSM úplne, stačí ak si jeden z nich založí SZČO a ide to.
Toto je náš jediný problém, pričom manžel keď prídem s touto témou sa tvári ,,e zbytočne idem zase vytvárať konflikt
Jemu to takto vyhovuje
No veď jasne že jemu to maximálne vyhovuje, veď on by s holou ritou neskončil. A ešte ani nemusel teba vyplacat.. Toto mi príde totalne sebecké a vychcané voči tebe. Veď chceš aby sa mali veci na poriadku.
Úprimne ak to on nechce nijak riešiť, ja netuším ako to vyriešiť.. Podpisat ti nic nemusí keď nechce, a teraz čo dalej?
@kristinka92 úplne si to vystihla.... neviem ako inak ďalej
@veltraud a ako dokážem, že ten dom nebol vždy v takomto stave?
Jediná tvoja momentálna možnosť je dúfať že sa nic nestane do konca života. Ak by prišlo k rozvodu- pozbierať si blocky , pofotiť faktúry za prerabku, akékoľvek prevody cez ucet. A súdiť sa o polovicu z dokázateľných nákladov.
Keď to riešiť nechce, ani uznať tvoje investicie nechce- čo je teda dost zvláštny postoj a blikali by mi kontrolky. Normálny partner by predsa nemal mat problém uznať tvoj podiel.
@kristinka92 reálne žiadne bločky nemám odložené
Mimochodom nedávno tu bol príspevok- písala ho nešťastná dcéra, že jej otcovi preplo na stare kolená a mamu vyhodil z domu. Tiež rovnaký scenár- mama sa podieľala na prerabke, iba otec bol písaný na LV na dom. Vyplatiť ju nechcel, mama už nemala vek aby jej dali hypoteku a riešila čo s mamou a aby si niečo nespravila..
mňa by to mrzelo ....
prečo to riešiš po toľkých rokoch? vzťah ide dole vodou? máte deti? ak áno - časť domu napísať na deti...
alebo zadovážiť si svoj byt - garzónku.
dáš do podnájmu - zatiaľ.
@deti95060810 ale ako? Bez rozvodu to neviem mať len moje.
Nie nejde dole vodou.
Toto je náš jediný Kostlivec v skrini.
@laurikagab na ako dlho si odisla.?
Ďakujem za skúsenosť aj že si nabrala od aby s ozvať
Samozrejme že sa to dá aj bez rozvodu. Ak on nechce nič riešiť, tak rozdeliť BSM a kúp si sama menší byt. Daj ho zatiaľ do prenájmu.

@pribinak ako?