Majetkové vysporiadanie pri rozvode
Ahojte,
muž nadobudol dom pred manzelstvom
. Spolu sme ho za 12 rokov prerobili a keď som sa ho spýtala či mi nechce náhodou dat polovicu tak povedal nie. Dom treba ešte dorobiť vonok.
Mám chuť sa rozviesť a nadobudnúť si svoje bývanie sama.
Dokazovanie keby sa niečo stalo koľko som tam dala peňazí a čo sme urobili ako manželia... Mne to príde ako žiť v neistote.
Riešili ste toto niektorá? Ako ste to vyriešili?
@vikiki29 a ako rozdelis bsm v manželstve?
@deti95060810 ja už som riešila aj s advokátom.
Musel by on súhlasiť s vynatim z bsm.
Povedal mi, že on nebude súhlasiť
A prečo by nesúhlasil? Takze mat dom iba na seba áno ale že ty máš svoju nehnuteľnosť to nie?
Keď tak to rieš s právnikom, vyňať sa z BSM dá, ale pýtaj sa na tu hypoteku ako to je.
@kristinka92 ja neviem prečo nesúhlasí....
Áno riešila som to ale ešte predtým ako som začala vrážať do cudzej nehnuteľnosti. Teraz už moc neporiesis, keď sa náhodou rozvediete, zostaneš s holým zadkom. Pravidelne sú tu takéto príspevky, prepáč ale ja nechápem ako môžete byť ženy také hlúpe. Aj ja som bola zaľúbena a mala ružové okuliare ale na zadné vrátka a na budúcnosť som myslela vždy.
Otázka, keď a rozvedies tak čo? Myslíš, že ťa nechá bývať u seba v dome? Ak nie je ochotný na teba prepísať hoc len 1 pätinu domu? Nie, nenecha, jeho ego mu to nedovolí a už len z princípu ta výhodí na ulicu. A teda máte deti? Alebo nie?
Už by si mohla mať viac možností na sebarealizáciu, takto si tak troška uväznená vo vzťahu. Preto.
@katka2602 keď sa dozvedieť si kúpim svoje.
my sme mali presne ten isty problem, byvali sme v manzelovom byte, ktory nadobudol za slobodna. Nejako som nebola stotoznena s tym, ze tam nemam podiel, tak sme sa prestahovali do vacsieho bytu, vzali na hypo, povodny byt manzel predal, peniaze z predaja sme pouzili na kupu toho noveho bytu + brala sa aj hypo. Podiel mame obaja ved klasika BSM. spokojnost obojstranna kedze toto je nadrozmerny byt. Mame velky priestor a vtedy sa predaval za pomerne dobru cenu, uz tu byvame 10 rokov. Nastastie mi nevykrikoval, ze ved on do toho vrazil viac, nejako to berie ze je to nase. A keby sa nieco medzi nami zomlelo, tak uz sa to nejako poriesi.
Ved ked nemate nejake ine problemy, tak by som tu situaciu nejako nehrotila...
@klementinka58 nehrotila... 🙄
poznám chlapov ktorým v 45 preplo a zrazu si našli omnoho mladšiu ...
ani sa nečudujem autorke v dnešnej dobe si na druhej koľaji raz - dva...
ja by som to riešila.
@deti95060810 tak autorka ma zrejme nefunkcny vztah...neviem vidis, zijem spokojne, ak by som aj bola na druhej kolaji potom kupim byt v pripade rozvodu
@klementinka58 nie, nemám nefunkčný vzťah. Nás Kostlivec v skrini je toto.
Čiže hľadám spôsob ako sa zabezpečiť
Neviem, preco Ti nechce podpisat vynatie z BSM … to by bol moj najvacsi problem … a ano. Ja by som mu dala podmienku bud vynatie alebo rozvod … vsak si ho mozes zobrat znovu, ked uz budes mat svoju chalupu … ked mate len tento jediny problem. Lebo Jemu preskoci a ty si homelessak. (Ak teda nemas vo vyhliadke detsku izbu alebo nejake dedicstvo). Takych naivnych zeniciek je plno … len niektorym chlapom nikdy nepreskoci a vsetko je v poriadku a niektorym ano. V 60tke zacat hladat alternativu je sakra narocne
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/muz-mi-nie-je-ochotny-napisat-polovicu-domu/
autorka tu je rozsiahla diskusia s rovnakou situáciou
@olimuc presne
@kristinka92 ocividne sa za 2 roky nic nezmenilo, akurat nehnutelnost v dubajii sa nespomina 🙂
@klementinka58 kde?
No ved sa normalne papierovo rozvedte, ale normalne spolu ostane a ty si kup sama byt. Co je na tom zlozite?
@belllinka a ty by si čo robila ?
@kristinka92 až podivuhodne rovnaká téma, podľa mňa od rovnakej autorky (aj keď ona to logicky zaprie)
@autorka no žiaľ, mas smolu... môžeš už teraz akurát tak držať pusinku a suchat nožičkami... a nepomoze ti ani to, keď preukážes, kolko si investovala, nakoľko pokial on nemá peniaze, bude ti splácať iba symbolickú sumu. Kamoska takto dopadla, platí jej ex asi 100€ mesacne a užíva si domček a ona ma 2 roboty aby zaplatila aspoň podnájom. Cize skôr kým niečo urobíš, si to dobre premysli.
Niekedy sa človeku otvoria oči až neskôr. Mozno by vám pomohla manželská poradňa.
To, co som ti napisala. Ci nutne potrebujes mat status “manzelka”?
Pial.nemas doklad o prevodoch,nákupoch a proste ontkm,že si vyrážala peniaze do cudzieho domu tak máš smolu a nepomôže ti nič. To je snáď úplne jasné. Ja osobne by som svoje peniaze do cudzej nehnuteľnosti nevrazila. Ani náhodou. Úplne v kľude by som si zabezpečila svoju nehnuteľnosť a bývala a prispievala podľa dohody partnerovi. Nehnuteľnosť by som prenajímala. Svoju. Nevidím dôvod,nanto,aby hocijaký človek na druhého prepisoval svoju nehnuteľnosť. A je fuk,čo je to katkanjeho deti či psov,či otec,v živote sa stávajú veci a nie jeden pôvodný majiteľ ostal s holou ritou. . Tiež za svoju sprostosť a naivitu. Takže každý nech si hrabe na svojim,alebo teda na spoločnom s rovnakou štartovacou čiarou.
@belllinka príspevok je o Tom, že mám chuť sa rozviesť
Čiže áno, rozvod zvažujem. Chcela som však čítať príbehy ďalších žien ktoré toto zažili...čo následne robili
@autotka naozaj ti je ťažko radiť, keďže nepoznáme celu situáciu. A dôvod, prečo ti nechce prepísať aspoň časť ti uviedol aký? Píšeš, že dom nie je dorobeny. On dalej očakáva, že ho budeš financovať alebo ako? A tiež akú sumu si už investovala, a vlastne investovať ešte aj budeš naďalej a áno, nakoniec ta v pohode môže vyhodiť s 1 igelitkou. Aspoň za mna je toto principiálny problém. Kým sa však začneš s rozvodom, pozháňaj si co najviac dôkazov, lebo potom to bude veľmi, veľmi náročné. Detto setri financie...
A myslím, že vo väčšine prípadov tu, co bolo podobných, keďže zena nemala kam ísť, navyše s deťmi a bez príjmu bola nútená ostat a "poslúchať " dalej manžela.

poraď sa s právnikom... určite sa dá...
len zohnať dobrého právnika... poznám .