Mám čakať pokým ma zase udrie?
Dnes som podala žiadosť o rozvod dala som právničke 500€aby ma zastupovala a všetko vybavila, chcela som sa odsťahovať s dcérou na východ k mojím rodičom to je 300km od Levic a nemôžem, vravela mi,že môže mi podať žiadosť o predbežne pridelenie dieťa do mojej starostlivosti ale,že mi to neprejde má stým skúsenosti.
Do novej školy ju riaditeľ neprijme bez súhlasu otca.
Manžel je agresívny alkoholik, gembler, tyran a psychické poruchy má, veľa krát ma zbil, veľmi sa bojím o dcéru aj o seba.Poradila mi,že mám čakať kým ma zase udrie a potom mám ísť na políciu a podať naňho trestné oznámenie až potom mi odklepnu tú predčastnú starostlivosť o dieťa, brutálne sa bojím a nemôžem ochrániť dieťa ani seba 😪
Prosím ťa ukľudní sa. Viem, je to ťažké ale ak začne vyvádzať, buď vopred pripravená. Neotvárajte a volaj okamžite políciu. Nebuď doma sama, ani von nechoď sama, vždy buď s niekým, rodine aj susedom povedz čo sa deje a nech aj oni volajú policajtov. Nehanbi sa, nie je to tvoja sračka ale jeho vizitka, a zásah polície ti môže pomoct , nielen v tú chvíľu ale aj ich zápisnice na súde. Môžeš hneď po zásahu podať neodkladné opatrenie vo veci zákaz priblíženia, zákaz vstupu, zákaz kontaktu.
Ako ti ju vezme ? Budeš sa brániť a kričať, ak ho uvidíš cez okno nevyjdeš von, a opakujem - dohodni sa s rodinou a priateľmi, aby s tebou stále niekto bol, stačí teraz pár dní. Ak začne vyvádzať, volajte políciu, 3- 4 dní vydržte, potom ho policajti odvedú za bordel, stihneš dať návrh na zákaz, on zase pôjde piť stvrtok- piatok. Žena moja, ty potrebuješ pri sebe človeka, čo ti pomôže, poradí, a hlavne bude s tebou ako opora v tieto dni, aby si sa ukludnila. Kľud a dať sa psychicky do poriadku potrebuješ ako soľ, aby si sa hlavne prestala báť, a bola silnejšia. Keby si bola moja suseda, tak to by si videla ako by som s ním zatocila !!!
Pustím na neho psa, môjho muža a moju papuľu a do ruky kutáč a metlu, hlava by ho bolela týždeň, kríže mesiac a osrate gate by pral 3 dni
@bloomberg nemôže ťa udať že si ju uniesla. Ste na Slovensku, nie v zahraničí a vie, kde ste. Ako píšu, vôbec neotvárajte dvere. Ak by vyvádzal, ihneď volať policajtov. Dieťa ti oni nemôžu zobrať. Poprípade nech policajti volajú koliznu (mali by mať na takéto situácie tel.cislo pohotovostné).
@bloomberg prosím ťa, on môže mať známych 😂 kto by sa len postavil za nejakého ožrana?
@laurita285 to by si sa divila v rodine má policajtov peniaze má všetko si kúpi, všade má projekciu, raz ho udali za daňové podvody a vybavil si to cez známosti nič sa nekonalo,všetko mu prejde...
@bloomberg takto. Neotvarat dvere, robiť sa, že nie ste doma, kým nebudeš mať v rukách neodkladné. Myslíš že aj tam, kde teraz bývate, pozná všetkých policajtov? Na výjazd idú vždy dvaja, tak hádam aspoň jedného z nich by nepoznal. Tak isto, nikdy nebuď sama, maj svedkov. Nemôžeš sa tak báť (aj keď je to pochopiteľné), lebo on to vie a vie čo robiť, aby dosiahol svoje. Musíš sa v myslí prestaviť, že to bude fajn. Tiež som bola v situácii, že som sa strašné bála. Až teraz viem, že niektoré obavy som si sama v hlave nafúkla.
@laurita285
@huxy ináč on je veľmi veľký manipulator, povaha narcista, dokáže všetko prekrutit v jeho prospech.
V spoločnosti sa správa inteligetne a sarmatne a ja som tá zlá, všetko vie pekne zahrať a dosiahnuť čo chce...
@soldi mas skusenosti, skuste sa spojit
@huxy áno áno ja viem, že máš pravdu len ja už rozmýšľam dopredu, že aké možnosti mám keď mi zamietnu neodkladné, minulý týždeň vo štvrtok mi to podal elekronicky právnik, toto čakanie ma zabíja, že do 30 dní sa musia vyjadriť, neviem si predstaviť dcéru dovtedy bez školy...
@bloomberg tomu jednoducho nerozumiem. Mohla si ísť priamo na sociálnu kuratelu, ako som ti radila predtým. Oni by ti zadarmo pomohli spísať návrh, a predsa už majú skúsenosti, ako to spísať, čo dôležité napísať. Lebo ak by zamietli takýto prípad, tak už neviem. Mne to schválili, i keď tam nebolo fyzické napádanie. A rozhodne to bolo do týždňa, nie do 30 dní. Lebo toto je naliehavý prípad. Otázne je, čo tam ten právnik a ako napísal.
@bloomberg ešte jedna vec mi napadla. Ty si podávala neodkladne v meste, kde ste s manželom bývali spolu, alebo v meste, kde si sa teraz odsťahovala? Lebo ja som návrh podávala v meste, kde som s dcérou odišla. A ani s tým nebol problém. Samozrejme tam bolo uvedené aj to, že sme bývali vtedy u mojich rodičov. Rozvod sa potom konal v okresnom meste posledného spoločného bydliska. Ale to bolo samostatné konanie.
Dievčatá mám ďalšiu prekážku 🙏.potrebujeme sa s dcérou prihlásiť na prechodný pobyt. Úplne som zabudla nato, že rodičovský dom už patrí bratovi on nás už vyplatil z domu. On pracuje v Čechách a teraz vôbec nevie prísť domov...ako vybavíme splnomocnenie na diaľku, dá sa vôbec niečo také vybaviť?Ďakujem za každú odpoveď
@juliet86 nedá sa to vybaviť, ja som už taká nešťastná, nič mi nevychádza a brat nevie prísť domov až v decembri a ja potrebujem prechodný pobyt, kvôli škole, lekárke a na úrad práce, nič neviem vybaviť, odsťahovala som sa 300km od agresívneho ožrana, že tu budem mať kľud a samé nervy 😥
@huxy
@cacianka Dievčatá mám ďalšiu prekážku 🙏.potrebujeme sa s dcérou prihlásiť na prechodný pobyt. Úplne som zabudla nato, že rodičovský dom už patrí bratovi on nás už vyplatil z domu. On pracuje v Čechách a teraz vôbec nevie prísť domov...ako vybavíme splnomocnenie na diaľku, dá sa vôbec niečo také vybaviť?Ďakujem za každú odpoveď
@bloomberg zdravím, mňa napadá, možno blbosť, keby Ti rodičia povarovali dcéru a na otočku íst za bratom do Čiech vlakom pre to splnomocnenie.. ak ro musí byť originál podpis na tom splnomocnení.. ešte by som vyskúšala ist na Miestny úrad, na oddelenie prihlasovania a opýtala sa aké máš možnosti v Tvojej situácii..kto ti presne povedal, že sa to nedá vybaviť? tá právnička, ktorá Ti tu radila sa ti k tomu vyjadrila?
@alexnina777 môj právnik, že v Čechách nemôže vybaviť splnomocnenie musí to byť overené na Slovensku a on vie až v decembri prísť domov,bojím sa,že budeme musieť sa vrátiť a to ja nemôžem dopustiť...potajomky som balila stresovala, podala žiadosť o rozvod, vymenila pravnicku, kuriéra vybavila aby nám zobral veci na východ, na rýchlo som našla druhého právnika a riešila návrhy neodkladné a nahradenie súhlasu so zmenou školy, doma som sa klepala aby ožran neprišiel na nič a teraz sa neviem prihlásiť na prechodný pobyt 😥ja už nevládzem

@bloomberg silno držíme palce!