icon

Mám nárok na dom?

bebememe
20. júl 2023

Ahojte .
Onedlho mam termín na predkonzultaciu pred rozvodom .
Aj tak by ma zaujímala jedna veľmi dôležitá vec .
Manžel má dom patrí to len jemu. Kúpil si ho cca pred 9 rokmi. Momentálne som tu ja s malým.
Ma byt v meste ale ten byt ešte spláca je na ňom hypotéka a figuruje tam jeho bývalá na spoluvlastníctve ( ktorá po splatení mu aj tak podiel daruje)
Pre mňa veľmi dôležitá vec prečo som ešte nepodala skôr žiadosť lebo sa bojím kam pôjdem s malým (2 roky )
Ci mam právo si narokovat na byt alebo dom .
Bojím sa len toho ze sa ocitnem na Ocot s malým a nebudem mat kam ísť a jemu ostane dom byt aj auto .
Mne je jedno co kde ale hlavne ze mam kde byt s malým ze budeme mat domov ostatné ma nezaujíma.
Niekto kto možno poradí a sa vyzná??
Ďakujem

Strana
z2
drm21
20. júl 2023

@elizabet173 a podľa všetkého čo som pochopila Tak tento jej starší manžel je majetný chlap takže určite preukáže že si dokázal hypotéku splácať bez nej.. čiže pani odíde rovnako z holou riťou s akou prišla... Hlavne ak ju už on platí evidentne dlhšie ako sú oni vôbec spolu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mladena
20. júl 2023

@drm21 hej hej vyzera to tak

drm21
20. júl 2023

@elizabet173 nemáte pravdu, jednoducho či sa to niekomu ľúbi alebo neľúbi pani nedostane absolútne nič🤷‍♀️

drm21
20. júl 2023

@mladena alebo ja si teda osobne myslím podľa predošlej témy že asi keď sa nepodarilo dostať polovicu bytu tak sa mu chce vyhrážať rozvodom a chce zistiť či niečo dostane podľa mňa jej manžel ani netuší že vôbec sa plánuje rozviesť proste takých to je plná riť Čo po svete chodí

doriiis
20. júl 2023

Nuž áno,pamätám si tú tému .....toto sa dalo aj čakať.Nuz🤷

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
veroonr
20. júl 2023

@drm21 nemyslim ze musi nieco dokazovat, pocas manzelstva idu vsetky prijmy do BSM

drm21
21. júl 2023

@veroonr Áno ale podľa mňa chlap ktorý si zobral úver ešte pred manželstvom a spláca asi ho tak tam bude oná ťažko dokazovať či mu na to prispievala čo viem že skúsenosti v tomto Slečna nemá žiadnu šancu a Pokiaľ by preukázala Jak mu tam v tej splátke prispievala tak budem mať problém ak bude žiadať výživné na bývalú manželku

veroonr
21. júl 2023

@drm21 v manzelstve nie je moj a tvoj prijem, ale nas. Zo spolocneho prijmu sa platil jeho zavazok.Takze nic dokazovat nemusi

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
21. júl 2023

@veroonr
@elizabet173 Baby, ale je pravda, že ak dokáže ze je to splácane z peňazí, ktoré mal ušetrené pred sobášom, tak je to naozaj výlučne jeho. Deliť sa budu o peniaze, ktoré zarobil počas manželstva.

hendikep
21. júl 2023

@stanulienkat ale ved to je len konstrukt ze to platil z “ usporeneho “ , najskor to platil normalne zo svojho prijmu, cize z ich spolocnych penazi

sheila121
Odpoveď bola odstránená
hendikep
22. júl 2023

@sheila121 ano, co je natom prekvapive? proste ak nemaju usporiadane bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov inak, tak vsetko nadobudnute pocas manzelstva je spolocne… moze to byt aj naopak ked zena zaraba a muz je roky nezamestnany …aj ked si myslim ze sud by nato prihliadal ze kto sa ako snazil, aspon jednym ockom, ale take ze zena na RD a muz ju necha s holou ritou lebo zarabal a platil splatky len on neexistuje….

sheila121
Odpoveď bola odstránená
hendikep
22. júl 2023

@sheila121 ale preco chlapom?? v manzelstve moze tahat za kratsi koniec aj zena aj muz. Su manzelstva kde zeny zarabaju viac a tiez je to pravne tiez 1/1 s manzelom.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
drm21
22. júl 2023

@elizabet173 za to vidím že ty si múdra ako lietadlo

hendikep
22. júl 2023

@sheila121 tak po prve je kazdeho rozhodnutie vstupit do manzelstva / vacsinou ziada muz /
po druhe aj po uzavreti manzelstva sa da upravit alebo zrusit BSM
a po tretie, podla mna je to casto chudak zena… ak neratam vychcanky co si chcu cez institut manzelstva so starsim a majetnym muzom cez dieta zabezpecit zivot ( napriklad kollarov harem ) … ale bezne zeny co chcu byt s detmi doma kym ich potrebuju ( do troch rokov veku ) vlastnu karieru daju do uzadia na nejaky cas - potom maju horsie postavenie na trhu prace , a doma sa na RD namakaju viac nez za nejakym pasom, robia min 3roky 24/7 za almuznu a je to spolocnostou aj samotnymi muzmi nedocenena praca… a potom sa stane ze muz doma nepomaha takze zena melie z posledneho nie este aby sa mu “venovala” tak on si za odmenu najde mladsiu a krajsiu a este manzelke zoberie vsetko, lebo ved len on jediny tie roky makal na zvelebovani rodiny nie?! Kolko zien by si slo do roboty “ oddychnut “ od deti ale proste im to neda aby sa im o deti starali cudzi ludia 🤷🏼‍♀️ … tymto sa samozrejme nezastavam autorky tohto prispevku, s nou to nema nic.. ona je maximalne vydzubana osoba :D ktora chce majetky za nic … hovorim o beznych ludoch, aj tak zene nepatri automaticky pol bytu ak je pisany na manzela.. len polka splatok a to je pri priemernej hypo dajme tomu splatka 200 , polovica je 100€ za rok to je 1200€ za 5 rokov spoluzitia 6000€ co je akoze normalna suma ktoru si zena zasluzi aspon na start za makanie v prospech rodiny.

drm21
22. júl 2023

@hendikep to áno s týmto na 1000 %súhlasím, len tu som reagovala priamo na autorku, už jej predošlá téma hovorila o vychcanosti... S týmto určite súhlasím, najme ze si vôbec žena po rodičaku vôbec dáku robotu nájde, keďže zmýšľanie zamestnávateľov je aké je na sk, fakt obdivujem ženy ktoré majú ešte k tomu viac detí

drm21
22. júl 2023

@drm21 nechápem tu aj ľudia pozerajú zvláštne na matku ktorá je žena v domácnosti... Akoby celý deň len ležala a Mala vyložene nohy... Ved chlap nech podrobí 8-12 hod ale žena sa nezastaví odkedy vstane až kým nejde spať.. . Všeobecne ženy na sk robia takmer za minimálnu najme po deťoch.. Nechápem tu tento systém

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2