Mám nárok na dom?
Ahojte .
Onedlho mam termín na predkonzultaciu pred rozvodom .
Aj tak by ma zaujímala jedna veľmi dôležitá vec .
Manžel má dom patrí to len jemu. Kúpil si ho cca pred 9 rokmi. Momentálne som tu ja s malým.
Ma byt v meste ale ten byt ešte spláca je na ňom hypotéka a figuruje tam jeho bývalá na spoluvlastníctve ( ktorá po splatení mu aj tak podiel daruje)
Pre mňa veľmi dôležitá vec prečo som ešte nepodala skôr žiadosť lebo sa bojím kam pôjdem s malým (2 roky )
Ci mam právo si narokovat na byt alebo dom .
Bojím sa len toho ze sa ocitnem na Ocot s malým a nebudem mat kam ísť a jemu ostane dom byt aj auto .
Mne je jedno co kde ale hlavne ze mam kde byt s malým ze budeme mat domov ostatné ma nezaujíma.
Niekto kto možno poradí a sa vyzná??
Ďakujem
@elizabet173 nemáte pravdu, jednoducho či sa to niekomu ľúbi alebo neľúbi pani nedostane absolútne nič🤷♀️
Nuž áno,pamätám si tú tému .....toto sa dalo aj čakať.Nuz🤷
@veroonr Áno ale podľa mňa chlap ktorý si zobral úver ešte pred manželstvom a spláca asi ho tak tam bude oná ťažko dokazovať či mu na to prispievala čo viem že skúsenosti v tomto Slečna nemá žiadnu šancu a Pokiaľ by preukázala Jak mu tam v tej splátke prispievala tak budem mať problém ak bude žiadať výživné na bývalú manželku
@veroonr
@elizabet173 Baby, ale je pravda, že ak dokáže ze je to splácane z peňazí, ktoré mal ušetrené pred sobášom, tak je to naozaj výlučne jeho. Deliť sa budu o peniaze, ktoré zarobil počas manželstva.
@stanulienkat ale ved to je len konstrukt ze to platil z “ usporeneho “ , najskor to platil normalne zo svojho prijmu, cize z ich spolocnych penazi
@sheila121 ano, co je natom prekvapive? proste ak nemaju usporiadane bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov inak, tak vsetko nadobudnute pocas manzelstva je spolocne… moze to byt aj naopak ked zena zaraba a muz je roky nezamestnany …aj ked si myslim ze sud by nato prihliadal ze kto sa ako snazil, aspon jednym ockom, ale take ze zena na RD a muz ju necha s holou ritou lebo zarabal a platil splatky len on neexistuje….
@elizabet173 za to vidím že ty si múdra ako lietadlo
@sheila121 tak po prve je kazdeho rozhodnutie vstupit do manzelstva / vacsinou ziada muz /
po druhe aj po uzavreti manzelstva sa da upravit alebo zrusit BSM
a po tretie, podla mna je to casto chudak zena… ak neratam vychcanky co si chcu cez institut manzelstva so starsim a majetnym muzom cez dieta zabezpecit zivot ( napriklad kollarov harem ) … ale bezne zeny co chcu byt s detmi doma kym ich potrebuju ( do troch rokov veku ) vlastnu karieru daju do uzadia na nejaky cas - potom maju horsie postavenie na trhu prace , a doma sa na RD namakaju viac nez za nejakym pasom, robia min 3roky 24/7 za almuznu a je to spolocnostou aj samotnymi muzmi nedocenena praca… a potom sa stane ze muz doma nepomaha takze zena melie z posledneho nie este aby sa mu “venovala” tak on si za odmenu najde mladsiu a krajsiu a este manzelke zoberie vsetko, lebo ved len on jediny tie roky makal na zvelebovani rodiny nie?! Kolko zien by si slo do roboty “ oddychnut “ od deti ale proste im to neda aby sa im o deti starali cudzi ludia 🤷🏼♀️ … tymto sa samozrejme nezastavam autorky tohto prispevku, s nou to nema nic.. ona je maximalne vydzubana osoba :D ktora chce majetky za nic … hovorim o beznych ludoch, aj tak zene nepatri automaticky pol bytu ak je pisany na manzela.. len polka splatok a to je pri priemernej hypo dajme tomu splatka 200 , polovica je 100€ za rok to je 1200€ za 5 rokov spoluzitia 6000€ co je akoze normalna suma ktoru si zena zasluzi aspon na start za makanie v prospech rodiny.
@hendikep to áno s týmto na 1000 %súhlasím, len tu som reagovala priamo na autorku, už jej predošlá téma hovorila o vychcanosti... S týmto určite súhlasím, najme ze si vôbec žena po rodičaku vôbec dáku robotu nájde, keďže zmýšľanie zamestnávateľov je aké je na sk, fakt obdivujem ženy ktoré majú ešte k tomu viac detí
@drm21 nechápem tu aj ľudia pozerajú zvláštne na matku ktorá je žena v domácnosti... Akoby celý deň len ležala a Mala vyložene nohy... Ved chlap nech podrobí 8-12 hod ale žena sa nezastaví odkedy vstane až kým nejde spať.. . Všeobecne ženy na sk robia takmer za minimálnu najme po deťoch.. Nechápem tu tento systém

@elizabet173 a podľa všetkého čo som pochopila Tak tento jej starší manžel je majetný chlap takže určite preukáže že si dokázal hypotéku splácať bez nej.. čiže pani odíde rovnako z holou riťou s akou prišla... Hlavne ak ju už on platí evidentne dlhšie ako sú oni vôbec spolu