icon

Mám nárok na zvýšenie výživného na 6 ročné dieťa?

2. apr 2022

Dcera nastupuje zachvíľku do školy a ja výživné dostávam 30€ pretože môj bývali partner (otec dieťaťa) nerobí nikde,vraj len nejaké fusky ….
Mám nárok na nejaké zvýšenie vôbec?
Pýtam sa,ci sa vôbec oplatí platiť právničku

Ľutujem že som ho zapísala do RL a potí 30€ Najradšej by som ho vymazala z RL aj keď ja nový rodný list nemám mám len starý, kde nie je otec uvedený …

tosomja
2. apr 2022

kde máš nový RL? Len jeden je platný.
A môžeš žiadať.

pribinak
2. apr 2022

No veď si vybav nový rodný list, to nie je nič náročné
Vždy môžeš skúsiť žiadať vyššie výživné, keďže poberas to najnižšie, tak znížiť ti ho už nemôžu, čiže ja by som skúsila žiadať vyššie

natalienka12
3. apr 2022

urcite ano, napisat si to vies aj sama, nemusis platit pravnika

autor
3. apr 2022

No nový RL nemám lebo predtým som penize nemala a prišlo mi veľa za nový ŔL 20€ dať s tých 30e čo dostanem …. A ani mi netreba nový rodný list ja aj do školy som uviedla že otec neni zapísaný v RL

natalienka12
3. apr 2022

Anonym? Akych 20 eur? Za vypis rodneho listu na matrike sa plati cca 2-3 eura, mozno viac, musela by som pozriet v zakone, ale to je zanedbatelna suma. Tak potom sa vyjadruj jasne, boli ste spolu vyhlasit, ze on je otec? Ked si rodila, mala si v porodnici toto vyhlasenie?

makova333
3. apr 2022

Za rodny list platis 5 €. Ak dieta nemalo otca zapisaneho do RL a potom dodatocne ste ho dopisali (suhlasne vyhlasenie oboch rodicov), tak prvy RL je neplatny a nemozes ho pouzit na sude ak budes ziadat zvysenie vyzivneho. Ano, teoreticky je tu moznost, ze by ti vyzivne zvysili, je to aj dost pravdepodobne (nizka suma vyzivneho, odtec bezdovodne bez prijmu, dieta nastupuje do skoly....), ale zaurku, ze ti to aj naozaj zvysia ti tu nikto neda.

vanda323
3. apr 2022

Ahoj, za nový rodný list platia 5 eur....a ak nemáš 20 eur ako si si myslela zbytočne že stojí Rodný list pritom stojí 5 eur tak ako chces mať na právničku?
Ďalšia vec môžeš žiadať o zvýšenie ale s tým novým RL.
A mne raz bolo povedane tak, že Súd skúma prečo nepracuje otec dieťaťa, aký má na to dôvod...dokonca má.raz Súd požiadal v rámci práce o návštevu rodiny v ktorej žil otec dieťaťa aby som zapísala ako žijú

maris5
3. apr 2022

Ako vazne si do prihlasky uviedla, ze dieta nema otca a pouzila neplatny rodny list? Mas potrebu si vytvarat dalsie problemy?
A ano, mozes poziadat o zvysenie vyzivneho a nepotrebujes k tomu ani pravnicku.

janickacrazy
5. apr 2022

Veď normálne si vybav nový RL a žiadaj o zvýšenie výživného, veď nemáš čo stratiť. Dieťa nastupuje do školy, výdavky sa zvýšia, mali by ti odklepnúť. To, že otec nepracuje je druhoradé, môže si nájsť prácu.

autor
13. apr 2022

@natalienka12 nie on v RL nebol zapísaný lebo som rodila v zahraničí…. Až keď som prišla na sk sme súdom riešili zápis do RL ….

autor
13. apr 2022

Predtým som nemala veru ani tých 20€ na rozdavanie,ja ľutujem že som ho vôbec dala do RL a ak by sa dalo,najradšej by som ho vymazala stamad

autor
13. apr 2022

Dúfam,že v škole nebudú overovať RL pretože ja s otcom dieta nie som v kontakte a ani neviem kde je