Žiadosť o zvýšenie výživného

23. aug 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať či niekto riešil takú vec ako je požiadanie zvýšenia výživného keď dieťa nastupuje do škôlky. Dcéra ide od septembra do škôlky aj napriek tomu že 3 roky ma v novembri. Ja som stále na rodičaku a plus dostávam 200eur ako výživné na dcéru. Bývali manžel odmieta prispieť naviac a zaplati len poplatok 30eur za škôlku a zvyšok stravu čo je 45eur žiada aby som zaplatila z výživného. Vraj sa mi znížia náklady na stravu doma ale to by som nepovedala keďže varit jej musim stále taktiež doma. Je možné v tomto prípade žiadať o zvýšenie výživného a či je reálne aj možné že by mi to schválili? 200 eur mu bolo stanovených keď mala dcéra cca 1 rok a odvtedy idú náklady stále hore. Ďakujem za radu.

zuzanockamt
23. aug 2023

Nastupuješ do práce?

autor
23. aug 2023

@zuzanockamt zatiaľ prácu hľadám vzhľadom k tomu že som s malou sama tak môžem pracovať len ranné aby som vedela vykryť ten čas kedy bude v škôlke. Takej práce je u nás málo.

zuzanockamt
23. aug 2023

Lebo aj na to môže súd prihliadať a ex argumentovať, že dieťa je v MŠ (nemá ešte 3 roky) a ty si doma bez práce a poberáš RP. Ale za vyskúšanie nič nedáš.

vivia
23. aug 2023

ja som teraz tiez bojovala o zvysenie vyzivneho na deti -17 a 14 rokov. Sud mi odklepol 280€ dokopy... Skusit mozes, pokial sa budes zastupovat sama, o nic neprides, ale cakaj ze je to beh na dlhe trate - trvalo to 1 rok, predtym cele 3

talbotko
23. aug 2023

nechcem ti brať ilúzie, ale nemyslím si, že nástup dieťaťa do škôlky je dôvodom na zvýšenie výživného.. 200 eur, ktoré máš teraz patrí na slovensku bohužial k tým vyšším sumám a ako už bolo spomenuté, súd bude prihliadať na to, že ty môžeš nastúpiť do práce.. aby sa nestalo, že ti súd spomínané výživné nakoniec ešte zníži...