icon

Mám šancu uspieť v striedavej starostlivosti, ak ex nechce ?

3slavomira29
2. dec 2019

Ahojte chcela by som sa spýtať ci mam vôbec šancu uspieť v striedavej starostlivosti keď môj ex nechce nie preto ze by nechcel deti ale preto aby mi spravil napriek. Ďakujem za váš názor

katrin21
2. dec 2019

@3slavomira29 a ked to nechces navzdy, pockaj s postavenim sa na nohy aspo. 3 roky! Nech to mensie ma viac...

3slavomira29
autor
2. dec 2019

Áno asi to nieje správne ze najprv bojujem o to aby sme sa rovnakým dielom starali o deti a potom zrazu sa chcem starať aj ja... Ak by to fungovalo tak by som to nemenila určite... Ale prečo je to tak ze keď otec chce stredavu a matka nechce tak to schvália a keď je to naopak tak to neschválila to nechápem.... Lenže ja viem ze on stým nemá problém aby bola striedavá lebo svoje deti ľúbi a dal by im aj posledné ale robí to preto ze ja som odišla tak aby mi to spravil ťažké a on sa potom bude hrať na dobrého rodiča keď si zoberie deti na víkend zoberie ich na výlety nakúpi im čo chcú a mysli si ze ako krásne ich vychováva a to nie to tak nechcem... Chcem aby bol rovnako zodpovedný za výchovu ako ja aby tak isto zažíval radosti aj starosti co deti prinášajú...

katrin21
2. dec 2019

@3slavomira29 fakt nevies,preco je to tak? Napisala som ti to. Zena je zena,muz je muz..minimalne 50% muzov nevie ani kde ma ponozky,nedrzali zehlicku v ruke, netusia kde su hrnce,toboz nie ,ako davkovat paralen, robit zabaly atd...ked otec ziada o striedavku, vacsinou ma partnerku a trufa si na to, ,ale ak nie, asi vie preco a nikto nebude riskovat,ze o dieta nebude dobre postarane.. u zeny je istota,ze ako matka sa postara a vacsinou ked chlao chce striedavku a ona nie, tak iba preto,ze je precitlivela, alebo aby mu robila zle a nedala deti. Neverila by si,kolko je takych... preto sudy na to takto hladia.

A ked pises,ze ti zalezi na detoch a ich vychove... striedavka im nepomoze... pomstis sa chlapovi, srsi z teba,ze chces aby aj on mal starosti.. lenze deti v tom pripade nie su na 1.mieste.. deti tym budu trpiet..rozne styly vychovy, nebudu mat domov..

slnecnica82
2. dec 2019

@3slavomira29 podľa toho čo píšeš o tie deti ani nemáš záujem...točí sa to kolo teba, čo chces ty...takú matku ani nepotrebujú....ešte som nepočula, aby striedava starostlivosť bola super...matka je pre dieťa to najcennejšie čo má...tak sa spamätaj žena....že vraj matka....úbohé a smutné....

3slavomira29
autor
2. dec 2019

Vaše názory beriem... No ja som sem prišla s otázkou ci mam šancu na stredavu a nie na to ci som dobrá matka alebo nie... A áno chcem aby mal aj on starosti ved je otec nieje to ujo ktorý sa s nimi bude len hrať ma ich vychovávať... A za 4 dní do mesiaca im nedá žiadnu výchovu...pri striedavej je. Z každej strane rozdielna výchova... To bolo aj počas vzťahu no vždy sme našli kompromis tak ho nájdeme aj teraz....

slnecnica82
Odpoveď bola odstránená
3slavomira29
autor
2. dec 2019

@slnecnica82 jaj dobre sprosté reči si nechaj pre niekoho iného...

matkahelka
2. dec 2019

@3slavomira29 nie, neschvalia... ani nahodou! este na teba budu pozerat ako na blazna,ze pri 2roc.dietati vobec o takom niecom uvazujes...v prvom rade sa pozera na zaujmy deti... striedavka je mozna od cca 8rokov veku dietata... skus sa popytat vo svojom okoli nejakej detskej psychologicky, ci rozvodovej pravnicky...poklepkaju ti na celo, za to ti rucim... suhlasim s nazormi vyssie, srsi z teba pomsta a zjavne, chces mat pocit volnosti a zit ako zena bez zavazkov...

matkahelka
2. dec 2019

@slnecnica82 presne tak, nech su zverene otcovi, nech matka ide na zarobky do zahranicia a plati vyzivne, je zjavne, ze deti su u nej na poslednom mieste

kittykat22
2. dec 2019

@matkahelka preco pises hluposti. Striedava starostlivost je mozna od 2r dietata. Mam v okoli pary co sa rozviedli a maju deti v striedavej starostlivosti. Autorka sa pytala na informaciu ohladne striedavej starostlivosti, a nie na tvoje moralizovanie.

slnecnica82
2. dec 2019

@3slavomira29
No dnes boli adresované tebe, lebo si si ich najviac zaslúžila....tak si ich uzij ...zaslúžiš si to

matkahelka
2. dec 2019

@kittykat22 nie, nepisem hluposti, mam znamu rozvodovu pravnicku a taktiez sme v rodine mali pripad, kedy otec chcel striedavku pri takmer 5r.dietati a sudkyna si klepkala na celo, ze nech par rokov pocka...

kittykat22
2. dec 2019

@matkahelka mam v okoli pary a maju striedavu starostlivost. Kamaratka strieda syna od 2 rokov. Napriek tomu, ze nechcela, tak syn je v striedavke. Podla zakona sa optimalna doba striedavej starostlivosti povazuje vek od 3 rokov. Ale to neznamena, ze to sudca neodklepne aj skor.

maminuska
2. dec 2019

@matkahelka striedavka sa dáva ďaleko skôr. V rodine máme v striedavke chlapčeka 2,5 ročného . Celkom dobre to funguje , ale tam sa rodičia ani nerozišli , oni ani spolu neboli . Dva týždne u otca , dva týždne u mamy , obaja sú dobrí rodičia.

777januska777
2. dec 2019

@3slavomira29 nerieš tu ženy, väčšina je toho názoru, že otec je dobrý asi len na financie a darovanie spermií a potom už sú úplne neschopní asi podľa nich. Mne sa práveže tvoj prístup páči, že chceš aby sa staral aj otec, máš realistický pohľad nato, že deti nie sú len tvoje, ale aj otcove a že obaja ste rodičia. Som si myslela, že také ženy ani neexistujú 😀 ale aj tak si myslím, že to neschvália, keďže on to nechce, lebo ako tu jedna písala ide o nanutenie detí. Podľa mňa sa o tom porozprávaj ešte raz s ex a normálne mu povedz, že ty chceš aby bol aj on rodič a že deti ho majú radi a preto im nechceš brať jeho práva.

777januska777
3. dec 2019

@slnecnica82 prepáč, ale pre mňa si úplná krava, zato, že autorka vidí, že deti milujú svojho otca a snaží sa chovať nesebecky, tak už je zlá matka? No skôr ty budeš taká tá zlá sebecká matka čo si myslí, že bez nej sa zrúti svet a že otec je zbytočný.

benit
3. dec 2019

@matkahelka suseda mala malu v striedavke od 3 rokov. Teraz mam ziaka, to iste. Dieta nema ziadne traumy, normalne funguje. Susedina je uz dospela a neublizilo jej to. Je to vec pohladu a pristupu oboch rodicov.

maciatkolulu
3. dec 2019

@benit
@777januska777
@maminuska
@kittykat22 to je všetko možno, ale striedava starostlivosť je najmä o dohode a slušnej komunikácii a vychádzani si v ústrety, slušnosti a citovej, psychickej vyzretosti. A v neposlednom rade o chceni obidvoch strán do toho ísť. A ja z autorky necítim ani jedno a o tom, že otec to nechce ani nehovorím. Takže tento prípad, nie je vhodný, samozrejme z toho co a ako tu popisala, na striedavu statostlivost. Otcovia sú schopní sa starať, milovať svoje dieťa o tom niet pochýb. Ale mama je mama, najmä pri batoľati. A určite ste si všimli, že autorka sama napísala, že to nechce na stalo, ale do času kým sa postaví na nohy. Co z toho vyplýva? Jednoznačne dupanie nohami, keď ja mam problémy, budeš ich mat aj ty, keď ja mam ísť zarábať a pritom si búchať hlavu co s deckami, budeš aj ty. Ale keď už budem za stabilizovaná, budú moje😉. Ja nevidím ani v jednom náznak, že chcem dobre pre deti....

maciatkolulu
3. dec 2019

@3slavomira29 každopádne o tom rozhodne súd, veľké šance nedávam na schválenie, pri jeho zamietavom postoji. Ale úprimne ti píšem, je mi ľúto deti.... Takže by si mala svoju hrdosť, urazenost a city pre spravodlivosť zahodiť a zamerať sa na to, čo je najlepšie pre tvoje deti. Asi si pracovala pred porodmi, tak porozmýšľaj nad návratom do prace, kým ti trochu nepodrastie mala tu na slovensku, rodičovský príspevok ti ostane, plus výživné, plus pomoc matky, plus keď píšeš, že svoje deti ma rad, tak si ich bude bravat aj mimo víkendy. Ja v tom nevidím žiaden problém.

benit
3. dec 2019

@maciatkolulu ja som sa nevyjadrovala k autorke. Napisala som ze je to mozne aj skor ako 8 rokov. A je to o chceni oboch. Samozrejme, ze komunikacia medzi expartnermi je dolezita. Len pisem o tom, ze deti hned nemusia trpiet.

slnecnica82
3. dec 2019

@777januska777 ja som písala autorke nie tebe, tak sa neozyvaj, na tvoj názor na mňa sa ta nikto nepýtal...áno každa je krava, čo ma iný názor ako očakáva autor, v dôsledku toho sa ozývajú také indivíduá ako si ty...také primitívne, a sociálne tvory...

stela01
3. dec 2019

@3slavomira29 šance sú ak chcú obaja .

kittykat22
3. dec 2019

@maciatkolulu ja ta chapem co pises. Ale autorka prispevku sa nepytala na nas nazor, ale chcela vediet, ci je mozne, aby dostal otec deti do striedavej starostlivosti z pravneho hladiska. Zakladatelka ma v tom, co chce uplne jasno.

acrobaleno
3. dec 2019

Nie je to diskriminácia? Keď muž chce striedavú a žena nie, aj tak ju schvália a keď muž nechce a žena chce, tak ju neschvália? Sexistické až až. Nech to autorka skúsi, a ešte by tému aj updatetnúť, že ako rozhodol súd 😂

maciatkolulu
3. dec 2019

@acrobaleno no lenže nútiť niekoho, aby sa staral nemôžeš, nedá sa hazardivat s detskou dušou a životom... Vieš koľko je otcov, ktorí neprejavia žiaden záujem a dokonca ani neplatia, to nie je diskriminácia? Ale matka prečo a z akého dôvodu väčšinou nechce striedavo, keď je tak fajn? Pomsta? Alebo prečo? To už nie sú otcovia diskriminovaní? Véd to sa nedá porovnávať. Otec sa chce starať, chce mať svoje deti a matka nechce a z akého titulu, ved nie sú jej iba? Ci to ide podľa toho ako to vyhovuje 😂😂😂😂. Každopádne keď matka nechce a otec chce striedavo, tak majú záujem sa starať obaja. Keď jeden nemá, nedá sa nijako donutit

maminuska
3. dec 2019

@maciatkolulu čo v prípade že matka chce aby sa staral otec a on chce aby sa starala matka ? Lebo aj také sú situácie

katrin21
3. dec 2019

@777januska777 pises uplne od veci. vobec nemam napr. taky nazor, že otec je dobry len na nieco. Tiez ked muz odisiel a mala mala 2r a pytala sa na neho a on nemal poriesene byvanie, tak su juu vyse mesiaca nezobral, tak som mu dohovorila, že nech sa nehneva, nech ide hoc aj k rodicom, ale na vikend si ju vezme.. ! tiez som nechcela, aby si len užival s frajerkou, robil hniezdocko a ja doma len sama na malu.. Ale !! nikdy by som ani naznakom neuvazovala nad striedavou ! je to velmi zle pre dieta , neviem, ci si rozvedena, alebo si bola ale nemas sajn ,co to pre tie deti znamena ! Ako im to skodi, hlavne ak otec nechce, asi sa na to ani neciti .. Napr. mne doma muz vela pomahal a aj teraz druhy manzel, vobec to nie je iba moj privesok, normalne sa postara, prebera stafetu po mne aj ked som bola n MD, poobede chodil s malou von, doma sa hrali, na bicykel, na ihrisko... atd... okupat... nakrmit...
ale je nieco ine, dat tak male dieta na 2t prec od mamy.. akoze sorry.. to nieje v zaujme dietata, otec sa moze starať, ved ked vedia sa dohodnut, tak nech si ho vezme hocikedy aj na prespanie, ked ona nieco potrebuje riesit, alebo ist do kina ...dohoda je možna vzdy..ale striedavka je velmi zla vec pre psychiku dietata a ona este nechape, že cela ta dvojita výchova ju dobehne niekedy v puberte a aby este neplakala, ked možno benevolentnejsi ocinko bude ten najlepsi a deti budu chciet byt možno pri nom , ked s nimi zacne plieskať puberta.

777januska777
3. dec 2019

@katrin21 moji rodičia boli rozvedení a s otcom som sa stretávala malo (ako určil súd), otec mi ale veľmi chýbal, keďže som s ním mala veľmi dobrý vzťah a dosť ma rozvod a následné slabé stretávanie sa s otcom aj poznačilo a striedavku by som brala oveľa radšej ako to čo bolo. Takže nie striedavka nie je zlá pre dieťa, samotný rozvod rodičov je to najhoršie pre dieťa, striedavka je aspoň trošku prijateľnejšie riešenie.

ciusinka
3. dec 2019

Fuha, tak toto je teda prvykrat, co citam, ze by zena chcela nasilu striedavku, ked ju chlap nechce, vacsinou to byva praveze naopak, ze chlap ju chce silou mocou a zena sa brani, lebo ti chlapi to podla mna v 90% pripadov chcu, aby urobili zene napriek, pripadne, aby nemuseli platit vyzivne..Inak len tak medzi nami, ratas aj s tym, ze ked budete mat nedajboze striedavku, tak nebudes dostavat vyzivne? A k tvojej otazke, ci mas sancu na striedavku - skusit to mozes, ale pevne verim, ze s tym sud suhlasit nebude, ked uvidi, ze otec o to nema zaujem..Neviem si predstavit pri takych malych detoch ich nasilu cpat k niekomu, kto o to nema zaujem..Ja som rozvedena, mam takmer 5-rocneho syna a co som vedela od zaciatku, tak ze striedavku nikdy chciet nebudem, bojovala by som proti nej ako lev, nevedela by som si predstavit byt tolko casu bez maleho a nie je to dobre ani pre to dieta, nikde nema stabilny domov, stale sa stahuje, ina vychova a rezim v jednej domacnosti, ina v druhej..Ak chces, aby deti travili s otcom viac casu a on striedavku odmieta, najdite ine riesenie, napr. my to mame tak, ze ex je s malym kazdy utorok a stvrtok po praci, t.j. od 16:00 do 19:00 a potom mi ho prinesie a kazdy vikend je s nim jeden den od 9:00 do 19:00..Vieme sa vzdy dohodnut aj inak alebo niekedy ked niekam chcem ist, tak u exa aj prespi a da ho rano do skolky, ale proste chcela som mat na papieri stanovene presne dni a casy, keby sa nahodou raz pomery medzi nami zmenili, nechcela som to nechat len na dohode..

alica7575
3. dec 2019

@slnecnica82 tak ty si ale pekne p...retočená.