icon

Mám šancu uspieť v striedavej starostlivosti, ak ex nechce ?

3slavomira29
2. dec 2019

Ahojte chcela by som sa spýtať ci mam vôbec šancu uspieť v striedavej starostlivosti keď môj ex nechce nie preto ze by nechcel deti ale preto aby mi spravil napriek. Ďakujem za váš názor

maciatkolulu
3. dec 2019

@maminuska myslim, ze som to uz napisala, donutit niekoho, aby sa staral sa neda. Alebo to ide? A ked nechce sa starat ani matka, tak je to fakt smutne a ostane uz len dufat, ze bud niekto z dotknutych dostane rozum, alebo maju deti blizku rodinu. Kazdopadne malokedy sa stane, ze matka nema zaujem, ovela castejsie ten zaujem stracaju ockovia, alebo im v zaujem uspesne brani matka, to je dost velka moda v pripade rozvodov a otec postupne straca silu sa hadat a dotahovat a potom ostavaju ex partnerke len oci pre plac a moze sa prizerat ako si ocko zalozi novu rodinu. Aj to sa stava, ale naozaj niekoho donutit, aby sa staral tazko a ked tak sotva, ved sa tazko donucuju niektori k plateniu, nie to k starostlivosti a zial matka vacsinou taha pri rozvodoch za kratsi koniec, ale robit naschvaly ci uz matka otcovi, alebo opacne je zbytocne a kontraproduktivne a ide to mimo prospech deti.

maminuska
3. dec 2019

@maciatkolulu nie ale to je reálny prípad , matka chce aby deti boli zverené otcovi , lebo má lepšie podmienky + ďalšie veci , matka chce platiť a chce ich mať na víkend, prázdniny ale otec nechce , lebo deti sú starosti a problémy a tiež chce platiť a chce ich mať na víkendy a prázdniny. Obidvaja deti ľúbia ale chcú aby boli zverené druhému rodičovi a oni platili výživné a mali právo styku . Obidvaja sú rovnocenní rodičia. Prečo by mali ísť k rodine ? Lebo matka chce aby sa staral otec ?
V tomt oje namieste aby rozhodol súd a konkrétne v tomto prípade deti prisúdil otcovi .

3slavomira29
autor
3. dec 2019

Na tu striedavu starostlivosť určite pôjdem ci sa to tu niekomu páči alebo nie či som pre niekoho zla matka alebo nie je to vás názor... Viem ze mojim deťom by viac ublížilo keby ho videli 4 krát do mesiaca... A viem ze on nemá problém zo samotnou stiedavou ale on chce deti len v tedy keď to jemu vyhovuje...

slnecnica82
3. dec 2019

@alica7575 a ty budeš asi moja vedúca...neber si ma do huby...

valeva
3. dec 2019

Ináč poznám extrémy čo sa týka sudcov aj kolíznych - či už extrémy spravodlivé alebo nespravodlivé. Vždy je ten úsudok toho sudcu/sudkyne do veľkej miery subjektívny - kto aký dojem urobí. Kamarátke odobrili striedavku (nesúhlasila s ňou), ale dcéra (10 r.) chcela aj ocka a ocko chcel striedavku - lebo chcel robiť prieky, pretože mama si našla iného. Striedavka dopadla tak, že slečna sa vracala po týždni v tých istých nohavičkách ako odišla od mamy. Že des. A kým to mama začala riešiť cez úrad, osud to zariadil tak, že otec náhle zomrel. Teda záver - na taký súd sa pripraviť, mať argumenty, veeeeeľa argumentov. A zapôsobiť a presvedčiť.

airaw
3. dec 2019

Ja to vidím tak, že chces ísť robiť do zahraničia asi na týždňovky? A potrebuješ na ten čas deti niekam dať..

maciatkolulu
3. dec 2019

@maminuska nuž, tam je ale veľa ukazovateľov, ktoré sa berú do úvahy, vek detí, potom asi aj zázemie atď, ale jedna matka malých detí, tobôž batoľata nebude chcieť striedavku. A ako sa majú cítiť deti, keď vedia, že ich ani otec a ani matka nechcú, teda ľúbia ich, ale stačí na víkendy a poslať prachy, zjavne to boli rodičia roka.

maciatkolulu
3. dec 2019

@valeva hmmmm 10 ročná si sama nevie vymeniť nohavičky je sila, asi bola ľahko retardovane, nie😉 to si ani neviem predstaviť, že by týmto niekto argumentoval. Ze ocko nevymenil 10rocnej slečne nohavičky. Sa fakt musím smiať. Ale teda chudá dieťa, že jej otec zomrel.

valeva
3. dec 2019

@maciatkolulu no retardovaná nie je... Asi nemala iné neviem. Nechápeš, že pri striedavke by mali obaja rodičia mať oblečenie pre dieťa? Do zásoby určite.... Tak ako sa to bežne robí v rodinách so striedavkou. Zažila si vôbec niečo také ako striedavka? Možno to otec urobil naschvál. Nie každé dieťa v tom veku vie reagovať sofistikovane..... Ak ti je to smiešne, tak sa smej.... Mne to smiešne nepríde.

katrin21
3. dec 2019

@777januska777 asi si nemala 2 roky,ked si chcela byt kludne 2t bez mamy u otca..vsak? O tom pisem.... bavim sa vela s dcerami o tom,striedavku by nechcela ani jedna..maju 18 a 19 uz, moja od 2r rozvod muzova od 3.5... takze skusenosti viac nez dost... u nas bez problemov, muzova zena velke problemy robila,nechcela mu ju davat, hoc on aj dcera chcela.. ver,ze viem dobre co deti prezivaju, bolo by to na roman.. ale aj tak ai stojim za tym,ze pre malej deti je zle...potrebuju viac mamu min. Do tych 6r...

katrin21
3. dec 2019

@maciatkolulu fakt by si sa dosmiala..zazila som..muz si zobral malu z okakanymi nohavickami zo skolky..asi sa zle utrela.. normalne sa prezliekla doma,umyla, vsetko OK../ akurat ze smola, muz ich neopral,ale vratil domov v taske s vecami,co mala doniesla na vikend/.. ale mamicka si navymyslaka take blbosti,ze az.... pritom si poznam muza, na hygienu dba on na sebe aj u deti velmi. A je to gol,ze dieta tak bral v piatok zo skolky, cize keby bol hajzel,ako niekto, mohol ju obvinit,ze ma tie gatky odkedy? Od stredy, stvrtka,ci?? Zeny majte trochu sudnosti, neverili by ste coho su ludia schopni,ked niekomu chcu robit problemy... pozrite ,ako dopadla Vera s jej branenim v styku synov s otcom.. pravda je niekde bo hviezdach ale zufaly otec spravil zufaly cin.... a kto trpi?? Deti.

777januska777
3. dec 2019

@katrin21 no dosť záleží od detí. Môj malý má 2 roky a je riadne naviazaný na otca, keby mal byť s otcom malo, tak to by bolo pre neho hrozné. Nie každé dieťa je také naviazané na matku. Keď som bola v nemocnici týždeň bolo mu smutno, ale keď bol manžel týždeň na sluzobke, tak na drobcovi som videla, že to je pre neho hrozné. Takže nie každé dieťa silou mocou potrebuje len matku.

katrin21
3. dec 2019

@3slavomira29 napis o par rokov ,tak o 10,ci to bolo dobre rozhodnutie.vazne. cas nevratis..

katrin21
3. dec 2019

@3slavomira29 a este...skus si realne predstavit,ze si dieta..jeden tyzden si tam,druhy tam..nemas klud a pokoj..ako kocovnik..fakt sa do toho vzi,uprimne.... ano,deti chcu oboch rodicov.. ale to ste sa potom nemali rozvadzat. Bohuzial rozvodom sa toto konci,uz nic nebude ako predtym... deti dokonca uz v 3r vnimaju,ze odidu a druhy rodic zostane sam a ked maju EQ normalne citia s nim a to ich vedie k tomu, ze povedia: idem k ockovi,on je tam taky sam....atd... cize nie je to len o tom,ze im rodic chyba,ale aj o tom,ze vnimaju,co asi citi.. preco to nevnimaju aj rodicia opacne, napr.matky,ktore kludne daju 2r dieta kazdy druhy tyzden prec, na tyzden na dva...a je im jedno,zw bolo zvyknute,ze mamina uspava,mamina kazdy den je s nim..a nie,netvrdte mi,ze byt denne s ockom je to iste.,lebo u batolata nie je.
Ale tu je dolezitejsie,aby muz nemal taky lahky zivot..tu si ideme nieco dokazovat...tu to nie je o citoch deti...bohuzial

maciatkolulu
3. dec 2019

@valeva nuz 10rocne dievca by si mala vediet preprat nohavicky, minimalne otca vediet upozornit, ze treba oprat. 10rocna ma mat, teda pokial nie je naozaj trochu pribrzdena, uz nejake zakladne hygienicke navyky.... a nosit tyzden jedny nohavicky sa mi verit nechce, ale ok....

maminuska
3. dec 2019

@maciatkolulu ale oni ich chcú , ale chcú aby sa prioritne staral ten druhý rodič . Ja nechápem , stále sa tu píše že muž nie je bankomat a má byť rovnocenný rodič , keď on nechce deti do starostlviosti tak je to v poriadku a nikto sa nad tým nepohoršuje, ale ked chce matka aby sa staral otec, je to niečo ako jedna matka môže .., tak keď otec môže íst na materskú a rodičák , tak sa môže aj starať o malé dieťa .

Keď sa tu niekto ohradí , že matka je prioritná pre dieťa, tak zas sa tu zbehne množstvo žien že žena nie je ničím výnimočná aby bola prioritná .

katrin21
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
3. dec 2019

Dobra kniha pre deti, ale skor pre dospelych je Dieta s kufrom, doporucujem ako povinne citanie, je pisana detskymi ocami.

maciatkolulu
3. dec 2019

@maminuska pozri sa, tazko tu mi mozeme posudit, je to proste smutne, kazdy jeden rozpad manzelstva, deti trpia, nech si hovori kto chce co chce, teda pokial sa jedna o normalnu rodinu a nie alkoholik, nasilnik a td. A rodicia by mali vediet najst spolocnu rec a spolocne riesenie. A nie rozmyslat co je spravodlive pre nich a pod, ale co je najlepsie pre deti. A to vedia posudit asi len oni sami....Kazda rodina je jedinecna,

katrin21
3. dec 2019

Do kelu Omylom som odstránila odpoveď ktorú som chcela len upraviť🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Nechce sa mi to celé písať ale v skratke tam bolo že to ako ty vnímaš že tvoje dieťa je naviazané na otca a že ako bolo bez teba V pohode je len tvoj uhol pohľadu lebo ty si ho za ten týždeň nevidela doma a muži to vnímajú inak možno ti to predostreli že ťažká Pohoda a pritom dieťa sa možno pýtalo len sa nechceli zarmútit.

Moja dcéra je tiež ockov miláčik, lebo on je ten čo sa s ňou blázni a ja tá čo je prísnejšia a možno sa s ňou menej jaší , ale prípadnú striedavku by aj tak zvládla ťažko , Pretože aj keď si z nás dvoch vždy vyberie jeho keď sme spolu😂, tak keď sme same, tak zase si užíva mňa 😂 stiska ma o dušu spasenu a urcite by tym trpela... A to bola do dvoch rokov totálny nemojkaci typ..a ocko je ocko..co si budeme hovoriť Veď aj my sme boli Doma 3 séria mama sa celý život sťažovala že máme radšej ocka😂😂😂😂 ..z jej pohladu.
A to môj muž by zvládol Naozaj všetko okrem chorôb tam by si nevedela si poradiť s horúčkou a stresoval by a takisto by mali nespravil tak že by asi musela nosiť len čelenky😂😂😂,ale inak uvarí operie uprace Čo treba... ale to nie je všetko proste Mama je mama a ten ženský princíp je iny... A čo sa týka toho že si nájdem Už inú partnerku tak nenahovárajme si nič ..🙈 mama je vždy mama a nevlastná mama je vždy nevlastná mama ...Nech je akákoľvek dobrá

maminuska
3. dec 2019

@katrin21 čo otcovia na materskej a rodičovskej ?

katrin21
3. dec 2019

@maminuska maju doma vecer matky, ci???? Nie su sami... casto im zena aj vari na druhy den, perie... to sa neda porovnavat...

maminuska
3. dec 2019

@katrin21 dietatu stačí iba večer ? Čo keď matka prichádza domov o 19 hodine ?

katrin21
3. dec 2019

@maminuska nechapem tvojmu komentaru... otcov kedy deti vidia,ked je mama na MD??? Vies kolko otcov robi do 18 - 20??
A su tu spolocne vikendy.. toto pri striedavke nie je.je to rozdiel a obrovsky

maminuska
3. dec 2019

@katrin21 presne tak , otcov vidia o 19 hodine a niekedy aj neskôr , ale to je v poriadku , to nikoho nepohoršuje. Už teraz nepohoršuje ani otec na materskej a rodičovskej , starajúci sa o dieťa. A dieťa býva aj choré , otec je s ním , teda vie sa postarať a teda je postavený na jednu úroveň s matkou pri starostlivosti o dieťa do troch rokov.
Tu chce matka aby deti boli v striedavke a u mnohých , tým nemyslím teba , to vyvolá búrku nevôle . Prečo ?

maminuska
3. dec 2019

@katrin21 spoločné víkendy často nie sú , otec vedomí si svojej starostlivosti cez " víkendy " oddychuje , takže dieťa je s matkou .

777januska777
3. dec 2019

@katrin21 náš by zvládal ťažko rozvod, všetko ostatné sú len náplasti. Rozvod je to najhoršie čo môžu rodičia spraviť vlastnému dieťaťu.

777januska777
3. dec 2019

@katrin21 ja som teraz na rizikovom tehotenstve, teda stále len ležím, chodím len na wc a do sprchy, o všetko sa stará manžel o celú domácnosť (vari, perie, upratuje) a aj o nášho malého, nemám pocit, žeby to nezvládal.

maciatkolulu
3. dec 2019

@777januska777
@maminuska to je všetko pravda, aj môj malý vždy táto, táto a tato, až ma tým serka,ze dofrasa 😂😂😂😂, ale chápem presne
@katrin21 co chce povedať. Ú nás nadie večer, ide sa späť a už maminka, ráno, maminka, niečo sa deje, maminka, ale tato ooo je top,ale.mama je taky prístav a istota, taka co jej môžem všetko a ona drzi😂😂😂. Aspoň u väčšiny rodín co poznám je to rovnake

katrin21
3. dec 2019

@maminuska nic v zlom,ale prekrucas to😉.
Ty stale nechapes, ze ci vidi to dieta druheho rodica par hodin,alebo cez vikend na gauci, tak aj tak je pritomny...nie je rodic sam, su dvaja... A to dieta ako k tomu pride, nasilu nutit takeho otca?myslis,ze sa carovnym prutikom zmeni a bude zrazu robit aktivity a starat sa? Chuda dieta... ano,su otcovia co sa staraju, su taki,co nie.. ale realne si povedzme,ze vacsinou su to matky,co vedu domacnost,deti,co sa staraju ... muzi su v mensine... a duplom taki,co napr.robia karieru.. chudacik dieta,co ma byt tyzden s otcom,co mu vecer objedna pizzu, do ruky da tablet a ma frei... a nedajboze ,ze sa s nim treba ucit..co ucim napr. Take dve deti v striedavke... jedno z nich je velmi velmi citlive,vidno to na nom podla mna...a obaja otcovia maju partnerky,nie su na tie deti sami ...
@777januska777 a das pocit za vsetkych chlapov? A nie len docasne na par mesiacov, ale navzdy a 24/7? Ja poznam dost muzov, co maju dost,ked maju byt s detmi 5hodin..
Alebo aj 2... bohuzial.. nemozes zovseobecnovat