icon

Mám to nahlásiť?

8. jún 2023

Dobrý večer,
Momentálne ma môj muž totálne "naštartoval".
Situácia je taka, že máme 3 ročného syna (škôlkar). Ja mám 17 ročného syna z prvého manželstva. Muž ma tiež 10ročného syna. Momentálne má druhý týždeň ovčie kiahne. Vraj má už aj chrasty, ale aj nové ešte nevyschnute kiahne. Tento víkend ma prísť k nám. Ten môj starší (17r) je momentálne chorý (kiahne ešte nemal), ani ten (3r) nemal kiahne tak som mužovi vravela, že v prípade toho 17 r je to nebezpečné ak by sa nakazil. Aj ten 3r sa môže nakaziť. Ja som teraz nastúpila do práce takže doma s drobcom veľmi nemôžem ostať. Muž nemôže tiež. Zvada medzi nami nastala, lebo mužova ex trvá na tom, aby k nám chlapec na vikend prišiel. Muž je ako slaboch nepovie ani pol slova, lebo ona by chlapcovi nahučala, že otec ho nechce. Ak ho pošle ešte infekčného ja ju normálne nahlasim že ohrozuje zdravie deti. Veď pre toho 17r je to sakra nebezpečné. Myslíte, že je to ok?

kp7333
9. jún 2023

@mircalla s konom si sa zrazila asi ty, ked sa takto vyjadrujes. kiahne su infekcne do zaschnutia poslednej vyrazky. keby sa otec aktivne o chlapca staral pocas choroby = prisiel by ho navstivit, na par hodin matku odbremenit, tak by to presne vedel.

kp7333
9. jún 2023

@zuza265 v tomto s tebou suhlasim. zaklad je normalna komunikacia medzi rodicmi.

babatkoo
9. jún 2023

Treba dat zaockovat proti ovcim kiahnam - VARIVAX vakcina. Doplaca sa 42, je dobrr preockovat do 6 mesiacov. U nas v skole sa objavili kiahne. V momente som pisala dr., poslala erecept, vakcinu mu pichla na druhy den. Cela trieda ma kiahne len moj decko nie 🙂

kp7333
9. jún 2023

do hlavy si sa musela udriet ty ak si myslis, ze mobil chlapcovi nahradi starostlivost otca. ci aj svoje deti liecis cez mobil?

kamatopo
9. jún 2023

Neviem či to tu už bolo napísané no akú chorobu má tvoj 17 ročny syn keď sa nemoze infikovat kiahnami? Ak má niečo vážne tak to má mrzí no v tom prípade už mal byť dávno chraneny očkovaním. Ja osobne som mala kiahne v 28 a bol to zaberak pre dospelého človeka . Nakazila som si vtedy 5 ročného syna a ten v pohode. A to som išla do lekárne pre lieky. O pár týždňov ti to môže 3 ročný doniesť zo škôlky. Nemáš strach že tvoj prvorodený to môže dostať od neho?

abbey1
9. jún 2023

Tu sa stále zabúda na fakt, že chlapec nejde na návštevu. Chlapec ide k otcovi, kde by mal mať rovnaký pocit domova ako u matky.

zuza265
9. jún 2023

@abbey1 faktom su dalsie 2 deti. Faktom je, ze s kiahnami sa nechodi nikam a jeho trvaly pobyt je u mamky. Faktom je neroznasat infekcnu chorobu. Ano isiel by k otcovi, ale preco nechranit ostatnych? Preco ich vystavovat chorobe, ked to nie je nutne? Vy by ste s otvorenou narucou pri 2 detoch a situacii ze si nemozete dovolit volno v praci 2 tyzdne plus privitali niekoho? Keby ma kiahne aj moj manzel a zisti to trebars u nas na chate, tak mu poviem nech sa tam lieci a donesiem co treba a nedam si nakazit ostatnych v rodine - to je priklad, aby dosla pointa

mircalla
9. jún 2023

@kp7333 Chlapec mal este mokre vyrazky, cize bol stale infekcny. Tato skupina odhrdnutych x tu bude za kazdu cenu tlacit chore dieta niekomu do rodiny.

mircalla
9. jún 2023

@abbey1 Ja chod som chora nechodim nikam, ty ano?

abbey1
9. jún 2023

@zuza265 Tak ja som v prvom rade rodič. Čiže otec si mal toto riešiť. Na druhú stranu určité choroby neprežívam tak, že by som sa stránila najbližších členov rodiny.

zuza265
9. jún 2023

@abbey1 cize mas doma 2 deti, jedno neprekonane a druhe chore a povies znamym jasne pridte s kiahnami ved co. Ano, som v prvom rade rodic. Tu je zodpovedny za 3 deti. A je moznost 2 vyvarovat chorobe. Vykaslem sa na ne? Len aby jedno prislo na vikend, ked kludne moze prist hocikedy inokedy a je vitany? Nic sa neudeje len jeden vikend este ostane doma u mamky …

abbey1
9. jún 2023

@mircalla Zrazu nie? Ani do práce? Našťastie nie som rozvedená, nemusím podobné veci riešiť a mám rešpekt pred chorobami, ale len odtiaľ a potiaľ. Rieši sa tu otec dieťaťa, nie návšteva, škôlka, divadelné predstavenie a podobne. Je xy možností, ako to otec dieťaťa môže poriešiť.

abbey1
9. jún 2023

@zuza265 Budeme si tu dookola vypisovať, že nejde o návštevu? A že aj otec má hľadať možnosti, ako to riešiť?

zuza265
9. jún 2023

@abbey1 ako to moze poriesit? Ano su nejake moznosti, ktore si cca predstavit ako tak viem. Napr ze cela ostatna rodina odide na vikend inam - za mna sialene ked dieta moze prist hocikedy a dalsie chore dieta bude musiet cestovat inam. Alebo objednaju ubytko na vikend tym padom aj jedlo a vyhodia xy eur, za ktore radsej nakupim/odlozim nieco vsetkym detom. Neviem si predstavit lepsie riesenie ako to, ze jeden vikend ostane u mamky …

zuza265
9. jún 2023

@abbey1 a nehlada? Ako vies? Chapes, ze matka nechce komunikovat? Ze to je zakladny problem medzi nimi. A zakladne chapanie sa navzajom

abbey1
9. jún 2023

@zuza265 A čo konkrétne vieme? Vieme prečo matka trvá, aby dieťa išlo k otcovi? Vieme, či otec niečo rieši? Vieme len to, čo napísala autorka. Bodka. Ostatné sú dohady. Napriek tomu tu niektoré už opisujú ako chuderu, ktorá sa nechce o dieťa postarať.
Skutočne tu sa robí z komára somár.
A možno úplne stačilo, aby dospelý chlap nerobil deti, lebo si chcel užiť sex na jednú noc. ;)

zuza265
9. jún 2023

@abbey1 suhlasim. A z otca sa hned robi clovek, ktory kasle na svoje dieta a z autorky macocha, ktora nechce prijat partnerove dieta.
A v poslednej vete hned odsudis chlapa a jeho “jednu noc”. Aj ked teraz pravdepodobne zije usporiadany zivot. Ach jaj… 🙃

autor
9. jún 2023

@kp7333 Matka mu dvere neotvorí. Tak ako ma chlapca navštíviť telepaticky?

zuza265
9. jún 2023

@autorka mnohe si myslia ako idilicky sa funguje v takychto situaciach. A ani netusia ake je to vsetko narocne… a to my mame uz teraz super vztahy. Ale chcelo to na tom nenormalne zamakat… a musela nakoniec chciet aj druha strana. A to je tazke

autor
9. jún 2023

@kamatopo už som to písala. Ja ako matka mám v sebe zodpovednosť za deti (nespecifikujem čie). Ak by mal kiahne starší/mladší syn neovplyvnim to ci sa navzájom nakazie, ALE ak by som mala dieťa stále infekčné poslať do domacnosti, kde sú zdravé deti NESPRAVILA BY SOM TO

autor
9. jún 2023

@zuza265 presne. Taketo reakcie sú od niekoho kto nemá ani poňatia koľko sebazapretia a dávky tolerancie treba, aby to fungovalo

autor
9. jún 2023

@abbey1 matka neotvara dvere. Mne je to jedno. Je to medzi nimi dvoma. Ja chlapca stále privitam s otvorenou náručou. Otec chlapcovi volá každý deň. Aj by ho navštívil, ale matka ho ani len do vchodu nepusti. Raz niesol chlapca domov a susedka otvorile vchodové dvere, tak s nim išiel az k bytu. Jeho ex vyletela ako fúria, že čo si dovoľuje az k bytu chodiť

missdiva
9. jún 2023

Necitala som vsetko, len reagujem na tvoj vyrok, ze "ak niekto ma potvrdenú diagnózu a je stále infekčný tak nech sedí doma".
Je to syn tvojho muza takze u vas je rovnako doma ako u seba. Nemoze si vyberat, ze ho otec chce len ked je zdravy. 🙈

zuza265
9. jún 2023

@missdiva skus si to precitat. Pochopis🙂

mircalla
9. jún 2023

@abbey1 Niektore uz tu zachadzate do extremov, nemal si robit deti a pod. Jednoducho pre mna je choroba nieco, co si najprv vyriesim a potom riesim ostatne. Matka s nim nekomunikuje (len pisomne), je chory. Mal ho zobral na predlzeny vikend so Tatier s kiahnami?
@missdiva Preco by ho chcel len ked je zdravy? Pointa je, ze ked som chory, ostavam DOMA. Ja to tak robim. A kebyze mam chore deti, najprv ich vyliecim a potom pcham partnerovi bez ohladu na to, ze je zrovna na rade.

scorpionflower1
9. jún 2023

To je argument? Ze nakazit sa moze covidom, sarlachom...ci to, co hrozi tvojim detom v kazdodennom zivote neriesis. Len ex tvojho muza riesis. Doteraz si sa o synov nebala? Ci doteraz nemohli kiahne chytit? Boze, toto je take hlupe - ked hrozbu nevidis, tak neriesis, ale ked uz je realna tak budes nadavat a nahlasovat, este ked je to ex tvojho muza, tak si ma spakovat decko a neohrozovat tie tvoje vsak? Ten chlapec je syn tvojho muza aj s kiahnami aj bez nich. Na vine si tu jedine ty, lebo si doteraz kaslala na prevneciu tvojich deti. Momentalne ta to iba dostihlo a doplatia na to tvoje deti. To je vsetko.

kamatopo
9. jún 2023

Tak čo na to napísať. Ja že je vážne chorý. Kiahne sú choroba ktorá môže v dospelosti u muža zapríčiniť neplodnosť. Takže totálna ochrana je niekedy až na škodu. Ale to už je na tebe. Tak či tak sa tomu nevyhnes. Len vtedy to už bude iná situácia. Ako som písala na začiatku diskusie. Tvoj muž je medzi dvoma mlynskými kameňmi. A to že tu hodis túto vašu osemetnu rodinnú situáciu do éteru nevyrieši. Chúďa chlapec.

vikiki29
9. jún 2023

@scorpionflower1 OMG…… čiže nakoniec je všetkému na vine autorka…. Nezodpovedná matka čo zanedbala prevenciu svojich detí…. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Tak teraz som už počula všetko… 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

zuza265
9. jún 2023

@scorpionflower1 pleties. To so sarlachom, kovidom som pisala ja. Ak uz argumentujes, citaj pozorne. Potom to tak vyzera 5 cez 9😉

zuza265
9. jún 2023

@vikiki29 zabehlo mi ked som to citala😂😂😂 snad su dostatocne zodpovedne a odkedy sa im narodili deti chodia po navstevach kde su kiahne a daju nakazit deti cim pride - vsak zodpovedne 😂 (ps: toto som prehnala a nadniesla, aby kazdemu doslo aka hlupost to je)