Mám to nahlásiť?
Dobrý večer,
Momentálne ma môj muž totálne "naštartoval".
Situácia je taka, že máme 3 ročného syna (škôlkar). Ja mám 17 ročného syna z prvého manželstva. Muž ma tiež 10ročného syna. Momentálne má druhý týždeň ovčie kiahne. Vraj má už aj chrasty, ale aj nové ešte nevyschnute kiahne. Tento víkend ma prísť k nám. Ten môj starší (17r) je momentálne chorý (kiahne ešte nemal), ani ten (3r) nemal kiahne tak som mužovi vravela, že v prípade toho 17 r je to nebezpečné ak by sa nakazil. Aj ten 3r sa môže nakaziť. Ja som teraz nastúpila do práce takže doma s drobcom veľmi nemôžem ostať. Muž nemôže tiež. Zvada medzi nami nastala, lebo mužova ex trvá na tom, aby k nám chlapec na vikend prišiel. Muž je ako slaboch nepovie ani pol slova, lebo ona by chlapcovi nahučala, že otec ho nechce. Ak ho pošle ešte infekčného ja ju normálne nahlasim že ohrozuje zdravie deti. Veď pre toho 17r je to sakra nebezpečné. Myslíte, že je to ok?
@zuza265 ale no veď kiahne sú nevyhnutné zlo. Čím prv tým lepšie podľa mňa a viem o čom píšem. Ja som ich dostala ako 28 ročná a som rada že nie ako tehotná. Mohlo to mať fatálne následky. Som rada že moje dve deti ich uz mali a aspoň jednu pliagu si môžeme odskrknut. Síce som nechodila po návštevách no bola som rada. Zvládli sme to ľavou zadnou ešte v škôlke. Syna som si nakazila dokonca sama. A ako som už samotnej autorke písala jej syn môže mať v dospelosti tiež následky. Toto je téma kde netreba chytať stranu. Je super keď matka hľadí aby jej deťom nič nebolo no nie vždy je to to pravé. Niekedy je zodpovedné aj to že to prekonáme bez následkov. Áno situácia autorky je taká aká je no prostredný syn za to nemôže a ak by žil v spoločnej domácnosti aj tak by to chytili všetci neprekonani. Ale je tu to ,,ale,, ktoré sa v dnešnej dobe veľmi často skloňuje v rodinách kde je viac detí a a viac mám
@kamatopo v čom je chúďa?
@kamatopo Presne teraz si to napísala super. Ak byvsme žili v jednej rodine jednoducho to neriešim lebo nemam extra možnosť to riešiť, ALE TERAZ JE MOŽNOSŤ SA TOMU VYHNÚŤ tak či tak sama lekárka mi to vravela, aby sme tento vikend vynrchali, že sa máme dohodnúť, preto som to začala vôbec riešiť
No že matka ho posiela k vám a ty tu píšeš o ohľaduplnosti. No chúďa kde to má ísť vylezat ??? Ty sa vyhováras na matku no my ju nepoznáme, my nevieme v akej je situácii. Počúvame tu len tvoje argumenty. A čo jej? Má desať ,keď bude mať raz toľko tak sa zariadi podľa seba bude dospelý no teraz je odkázaný na vás.
@kamatopo moja sestra ich mala ako tehotna a to druhy krat v zivote. Prvy krat ich mala normalne ako dieta s normalnym vysypom - vela vyrazok atd. Chodit si nakazit dieta je pre mna hazard. Je ine ked sa to stane nahodne. Ano - dala by som ockovat ak by do isteho veku dieta kiahne nedostalo. to spravila aj autorka. Snad lekari vedia lepsie ako my co je vhodne a nevhodne a lekarka to narovinu povedala🤗
Doktorka by mala poslať správu na sociálku. Ak sa nevedia dohodnúť dospelí tak by to malo ísť cez niekoho kto sa vie postarať.
@zuza265 tak do roka prekonania je malá pravdepodobnosť že si dieťa vybuduje imunitu to je fakt. To má oboznámila moja doktorka keď som sa sama čudovala že som to ešte nemala. No tiež má upozornila že môžem byť rada že to mám mimo tehotenstva . Mohla som mať hluchoneme dieťa. Je to podľa trimestra v ktorom kiahne dostaneš.
@kamatopo ja vôbec neriešim jeho mamu. Ty nepoznáš mňa ani ju. Ak by sa dalo s ňou dohodnúť jednoducho jej zavolam a dohodneme sa medzi sebou, rozumne. Niekto tu pisal, že mama potrebuje psychohygienu
Po prvé je s nim doma dva týždne. Je oddychnuta určite. Chlapec uplne bezproblémovy. Ma 10 nie je to už troj ročné dieťa
Po druhé ona ho bežne posiela chorého, ešte nam dala inštrukcie čo robiť, čo mu kúpiť NERIEŠILA som nikdy
Teraz chcem trochu pochopenia od nej. A ver tomu ak by jej detská lekárka nepovedala, že nesmie chodiť ešte von. Nasačkuje ho k nám na 100%
No a od toho je sociálka . Oboznámiť ich o tom ako sa matka správa, že jej hnev dáva nad reálne uvažovanie čo sa týka starostlivosti o syna.
@luliu ale infekcnost nie je podla toho ako dlho to uz ma. Infekcny je vtedy, ak sa tvoria dalsie pupaky, alebo ak este nie su zaschnute.
@amarilka26 áno to je pravda, ale isto to netrvá 2 tyzdne
@luliu zalezi od imunity, od priebehu.
@zuza265 a čo navrhujem ty? Ako by si riesila ty takúto situáciu? Ako sa má autorka brániť ak sa nechce hádať s mužom a neohrozoval svoje deti? Mne sociálka prišla ako posledné riešenie. Už viac poradit neviem. Či vysmeju alebo nevysmeju to už je na nich no zamyslieť by sa mohli nad tým čo dokáže jedna matka urobiť otcovi. Ja by som nikdy nevystavovala moje deti takýmto extrémom
@kamatopo uz je to vyriesene. Vyriesila to lekarka 🙂 chvala bohu odbornik… toto su tazke situacie a clovek co to nezaziva a nema skusenost, tak si ani nevie predstavit ake je to cele narocne, aby hlavne deti (VSETKY) boli okej. Uz ake vztahy su take su. Len koniec koncov vzdy najviac na vsetko doplatia deti… takze vyriesene. Bodka
@mircalla na návštevu? Dieťa ide DOMOV, k jeho otcovi 🤦♀️ chcelo by to menej drámy,dámy...
@kikulienkadd Chore dieta ma sediet na riti. Stale unika pointa

@scorpionflower1 Ty si teda ...moje deti maju povinné očkovania a už to nebudem miliónkrát je mi to jedno čo si myslíš..ja infekčné deti nepcham nikde. Tomu sa vraví OHĽADUPLNOSŤ