Manžel vraj nemôže platiť také vysoké výživné aké požadujem
Ahojte. V piatok sme mali prvé pojednávanie a deň predtým manžel vyrukoval s tým, že si od marca prenajíma trojizbový byt tým pádom má vysoké výdavky a nemôže mi dať na deti výživné aké požadujem. Samozrejme mu sudkyňa dávala otázky typu na čo vám je samému taký veľký byt...
Taká som bola vytočená...hlavne keď máme podozrenie, že v prenajatom byte ani nebýva ale žije stále u rodičov. Ešte aj doručovaciu adresu na súde uviedol ako adresu rodičov...
Záujem o deti nemá, keďže si v návrhu dal len párne soboty a nedele, cez prázdniny ani jeden deň...
Mali ste niekto takúto skúsenosť, že si manžel zrazu prenajal byt namiesto toho aby dal viac peňazí deťom?
@drobcek3003 ten je dobrý vychcanec
Či v tom byte býva, kde má dorucovaciu adresu nie je podstatné, kľudne si môže prenajať aj prezidentský palác. Aspoň to môžeš spomenúť, že keď ma € na taký veľkostne zbytočny byť, tak nech ma € aj na deti.
Výživné má prednosť pred bytom, úvermi, hypotékami, exekúciami. Chápem že ťa všeličo vytáča , okolo postojov, názorov, a krokov tvojho muža, ale to sa len ukazuje jeho charakter. Žeby chrapunsky ? 🤔
Vyzivne ma prednost pred vsetkymi vydavkami- toto mu sud nezozerie. Nech si najde brigadu alebo mensi byt. Ak su tvoje poziadavky opravnene- bude musiet sa obracat a platit.
Ja som sa rozviedla z mužom minuli mesiac a výživné dala sudkyňa 200€ lebo muž platí 500 za byt a že musí ostať aj jemu na život čiže nie je to tak že výživné má prednosť ja som žiadala 310 žiaľ nebrala sudkyňa nato ohľad
@223eva223 ja žiadam výživné 250 na každé dieťa hlavne preto lebo on deti má len párne víkendy od soboty 10.00 do nedele 18.00 a to u neho deti neprespia plus ich nechce žiadne prázdniny ani jeden deň.
@drobcek3003 moj svagor plati 300€ na 2deti. A to je bez prace asi 4r. A co aj robil,tak schvalne na cierno. Cakal,ze bude platit minimum,sudkyna mu povedala,ze ma zdrave ruky a ma si zarobit
@drobcek3003 250€ je ale už dosť vysoké výživné na dieťa. Majú deti nejaké diagnózy? Alebo sú to už stredoškoláci? Mne osobne to príde veľa.
@petulda333 ona žiada 500€ (písala 250€ na každé dieťa)
@drobcek3003 250 na dieťa určite neschvália ak dieťa nevyžaduje nejaké špeciálne lieky, pomôcky atď.ak je fit tak 150 na dieťa podľa mna
@lenkakravcova a?
@petulda333 a je to, že 150€/dieťa náklady na mesiac preukážeš ale či 250€ už dokáže preukázať je otázne.
Lebo neviem no, ale je to dosť. A vždy sa ráta s tým, že prispieva aj druhý rodič.
@lenkakravcova to uz je na nej. Ja som tym len chcela naznacit,ze sudcovia nie su blbi a nedaju sa oblbnut,lebo ockovia si myslia,ze s nimi vybabru
Byt nebyt, základom pre stanovenie výživného je, aké má otec deti vzdelanie, profesiu, koľko zarába/ má možnosť zarobiť. Je rozdiel či zarobí cca 1200, alebo viac ako 3 000. Deti majú nárok na životný štandard aky majú rodičia, to môže mať dôsledok že ak má otec € na veľký byt, má mať aj na deti
Podľa tých tabuliek čo sú na stránke ministerstva to vychádza podľa jeho platu 410 na obe deti spolu, čo mu aj sudkyňa povedala plus, že na čo mu je samému trojizbový byt. Keď od nás v septembri odišiel tak sme boli dohodnutí, že mi bude dávať 450 mesačne keďže som zostala s deťmi v dome s hypotékou 290 mesačne plus energie 150. Ale za 2 mesiace to zmenil a začal posielať len 300. Platím teraz všetko sama a ani na sprostý korčuliarsky výcvik syna v sume 25 eur mi nechcel prispieť...

@drobcek3003 z mojich skusenosti - vyzivne ma prednost pred inymi vydavkami. Nech si prenajme aj hrad nad mestom, ked mu na to zostane po zaplateni vyzivneho…