Manželka podala návh na predčasné opatrenie
Naše problemi začali po narodeni dcerky,nezhodli sme sa vo vychove,k jej rodičom sme chodili každy tyžden,ka našim raz za 2mesiace,mala nazaor bud cierne alebo biele,nič medzi,bud to bude takto som mal tyžden peklo,ano musim priznat v jedno leto sla k sestre vzala deti na 2mesiace do talianska,chlap sam doma,v praci stres..asi den dva sme popijali,toto jej asi vadilo,mesiac bola u rodicov-co je zle ked si dame so susedom 2piva,ale pozor vždy ked som prišiel z prace,ani obed som nemal a hned som bol pri detoch až kym nešli spat,nikdy som nebol na pivo ked som mal doma deti a ženu,vždy som sa staral.ako tu jedna prispela-som nervovo v koncoch,vzala peniaze,deti,neviem co je snimi,nemali sme sex asi rok,tajne prehlasila deti k inemu lekarovi,ked telefonovala chodila do inej izby,je toho moc jej sestra je pravnik...moj pravnik povedal že toto bolo dlho pripravovane a velmi prešpekulovane,niesom zly manžel ani otec,no tolka krutost,ked som v praci pride do bytu a berie si veci,ona v podstate mi tu može dat aj nejake drogy aby mi zabranila sa stretavat s detmi...
@kaktusik007 prave mi prišli papire zo sudu--uznesenie navrh na nariadenie predbežneho opatrenia sa zamieta!!!!!kedže nebola preukazana naliehavost a niekolkonasobne navišil vižvne a nedi preukazane to čo uviedla! mam dalši.Predvolanie na sud a ten je o uprave prav a povvinnost na den 12.9 takže......dakujem za radu
@lllara1110 a tak toho 12 teho sa bude rozhodovat o vyske vyzivneho a trvaj aj na uprave styku s detmi -- co ti tam napisali? jej navrh by mal byt prilozeny... je ci nie je???
inak... mas moznost nahliadnut do spisu kedykolvek, na tom okresnom sude, kde je to vedene... sa mozes tam ist pozriet... akurat mozno si ten spis bude treba objednat dopredu - moze u niekoho byt.... ale oni ti ho tka najneskor do 3 dni zabezpecia... das svoj OP, teta s tebou spravi zaznam ze si bol nahliadnut, a ukaze ti ho.....
jedine, co ti neukaze, je cokolvek co sa tyka koliznej pracovnicky a jej zisteni ohladne tvojich deti.... to ti podla nejakeho ich interneho nariadenia ukazu az ked sud rozhodne a bude rozsudok pravoplatny....
apropo, ako chces casto chces deti??? dobre si to rozmysli, aj vysku vyzivneho - budu pozerat tvoj prijem...
sudca ci sudkyna - uz by si mal vediet koho mas - nie je blba a vacsinou ma taku prax, ze do par minut odhadne, koho ma pred sebou... ak budes navrhovat seriozne veci, skor sa prikloni k tvojim argumentom... cize tu napriklad plati, aby si aj vysku vyzivneho co chces platit detom dobre zvazil -- lebo su chlapi, co ziadaju vyzivne platit 30 eur... co je fakt smiesne....
pre tvoju informaciu, sirotsky dochodok sa pocita ako 20% starobneho dochodku, na ktory by mal nebohy narok, ak by sa ho bol dozil.... ak je deti viac, na sirotske dochodky sa vyclenuje maximalne 40% -- cize ak su deti 2, kazde ma tych 20%, ak su ale tri - kazde ma rovnaky sirotsky, tych 40% sa deli troma, ak su deti styri, tak maju po 10%...
zlahcene tym chcem naznacit, ze seriozna vyska vyzivneho je od tych 15% na jedno dieta z tvojho cisteho prijmu... moj trval na 9% na jedno dieta a samozrejme mu to nepreslo.... ale to je tiez individualne - podla veku.....
to predbezne opatrenie - tak to ma byt, predbezne opatrenie ma byt iba v pripade ohrozenia zdravia a naozaj v naliehavych pripadoch..... nechapem ze tvoja manzelka nevie taku zakladnu vec, ale na druhej strane - robi chyby, a to tiez hra v tvoj prospech...
a opat pisem - hlavu hore
@kaktusik007 navrh tam priloženy neni,deti chcem vidiet aspon 2krat tyždenne a už som zaplatil a som ochotny dava 230 na obe deti,v uzneseni už suca rozhodol o tom zrušeni predb.konania je aj zistovane na danovom urade aky som mal prijem,kedže som ako živnostik v minuse a mam ochotu platit asi na to prihliadol,poštovou pokažkov som do 15 dna poslal prvych 230eu.Vtom rozhonuti je už napisane že sud zistoval na danovom urade... 😝
@kaktusik007 ešte niečo už mam spracovanu dohodu rodičov o uprave prav a povvinnosti,tam navhjem tu sumu230eu a konkretnu hodinu a den,suhlasim tam že deti možu byt zverene matke do starostlivosti. ešte sa mi jevijadrila,alebo to necham tak a počkam na sud.....
@lllara1110 no, z taktickeho hladiska 230 by som neposlala, lebo ti to este zvysia... si myslim... ale ok, uz len to, ze posielas takuto sumu na 2 deti je znakom serioznosti, vekovo to je v pohode.... a to, ze si zivnostnik do minusu co ide ale toto chces posielat --- tu by bola ex sprosta, ak by sa nedohodla...
apropo, dohoda... sudca bude urcite chciet, aby ste sa dohodli, mozno aj priamo v sudnej sieni..... je to vzdy lepsie ako rozsudok...
do ip ked najdem si cas ti napisem, ako su moje deti u otca.... je to podla koliznej nadstandard, ale poradila mi to psychologicka -- a ze tu sa mozu stat dve veci -- bud si ich prestane bravat, elbo zisti, ze deti su aj povinnosti alebo si ich bravat bude a budu mat spolu ok vztah.... v kazdom pripade, tak umoznim, aby si za vztah, co bude mat s detmi, mohol iba a iba on sam --- to je podla mna idealne riesenie a tymto by si na sude mohol argumentovat aj ty -- ze taketo rozsah upravy styku ti umozni sa venovat tvojim detom a budovat vztah k nim...
co sa tyka rozvodu ci rozchodu --- je to lepsie, ked sa to deje ked su deti male, ako by sa to malo stat ked by mali 10 a 8... vtedy su deti o dost viac citlivejsie a zranitelnejsie....
@lllara1110 posli mi tu dohodu... hodim na to kuk...
@kaktusik007 Ja som mala bizarnejsi dovod na rozvod...nechtiac som spravila dvojcentimetrovy skrabanec klucmi od auta na dverach vlastneho auta /rozumej auto kupene pred manzelstvom, za len moje bubace/....a bola som ta, ktora na nic nevie dat pozor, ziadne hodnoty si nevazi..../vzdy som milovala jeho otazku pri podobnych prilezitostiach, ze "preco si to spravila?".....odpoved, ze som to spravit nechcela, neakceptoval// ....a to bola ta gulicka kotulajuca sa dolu kopcom, ktora taketo veci nabalovala a nabalovala... Jednoducho 1000 malickosti umori aj slona... 😠
@lllara1110 zlatusik a ty posli @kaktusik007 aspon kvetinove dary a kose....lebo uz za to, co ti tu poradila, by si vysolil paradne prachy... 😉
@kaktusik007 dakujem za info co si tu hodila...velmi sa mi zidu..kopec z toho som ani netusila...
@victory1 pokusim sa o nieco... 😀
@kaktusik007 Inač ta Tvoja polievka z ničoho je super,momentalne frčim len na nej.. 😵
@lllara1110 prosím ta hlavne bud nadalej otcom a nestan sa debilom ako veľká čast chlapov.
Svoje deti navštevuj pravidelne , venuj sa im , nekydaj na ich matku , kup im aj veci mimo výživného , nezabúdaj na ich meniny , narodeniny, Vianoce.
Ver mi že ti to tie deti ked budu staršie 100 násobne vrátia. Nestratíš puto s detmi, deti budu mat istotu že tatinko príde ked povedal ( nie ako moje ktoré rok apol poctivo čakali zbalené kedy si ich otec vyzdvihne a nevyzdvihol si ich ani raz ), tatino splní to čo povedal čo je pre tvojho syna ten najlepší model čo mu za daných okolností môžeš dať.
Ak by si si aj niekedy našiel priatelku , hľad na to aby ta manipuláciou od detí nedostala na uroven nezáujmu , lebo máš tu xy príspevkov kedy takéto ochotné partnerky a druhé manželky tu píšu články ako im vadia deti z prvého manželstva ako im lezú na nervy a že ich musia trpiet každý druhý víkend .....
Priorita č. 1 nestat sa debilom 🙂
@maminuska neboj sa deti su prvorade,snažim sa ich vidiet zatial čo najviac len stale ma niečo prečo nechce mi umožnit ich stretnut..že do sudu prestane komunikovat,syn dnes plakal do fonu že tata pridi,nie ja sa nestažujem a nelutujem ale ak maš problem sa dohodnut.....do sudu je takmer2mesiace....
@maminuska to s otcom Tvojich deti mi je luto,to je len jeho hanba,deti za to trpiet nemusia,AKO POVEDAL JEDNEN CHLAPEC-PRECO DOSPELI VSETKO POKAZIA!
@kaktusik007 Viem že maš určite vela prace,daj mi prosim vediet ako to poslat,nemusi hned dnes....ked budeš mat čas,dakujem
@lllara1110 môj exmanžel deti nevidel 4 roky , nezaujíma sa a ani sa neopýta na ich školské výsledky a ani na ich zdravotný stav, už 5 rok nevideli nič k Vianociam , narodeninám ani meninám.
Prvé dva roky som mu aj písala aj volala či teda si pre ne príde , dokonca som mu bola ochotná aj tie deti doviest ked mi tvrdil že má pokazené auto .... jednoducho žiadny záujem . všetko to otočil na sude proti mne , že sa o deti neviem a nechcem postarať a preto mu ich tlačím ale on má už svoj život s novou manželkou .
Nemala som sa s ním vraj rozviest ale ver mi že žit sa s ním nedalo. Ako sa druhýkrát oženil , doslovne zvlčil voči vlastným deťom.
Bohužial si neuvedomuje že to nie mne ubližuje ale im a že ked mu syn v 13,5 rokoch nechce dať číslo na seba, nie je už moja vina ale jeho , ked syn nosí jeho číslo v mobile ale ani raz mu nezavolá sám od seba a obidvaja presne vieme kde nastal ten zlom , ked ani ked som mu doviezla deti do ZA tak ich na poslednu chvílu nechcel videt, ani neodpísal na sms, jednoducho nič..... a vtedy mi synáor povedal . mama to je posledný krát čo si mu volala kvôli nám, už mu viac nepíš ....
Ja som za aby sa otcovia s detmi stýkali , aby ich mali aj u seba dlhšie, aby rodičia komunikovali korektne medzi sebou no len ak máš čo len jednu stranu primitívnejšiu alebo primitívnejšiu polovičku tejto strany tak to proste nejde.
@maminuska je to dost krute čitat taketo veci,človek ma potom obavu kde nastane ten zlom....vzda to a sbecky ide len za svojim,dufam že to nebude aj u nas ale ako vraviš ked to nejde korektne....obdivujem Vašu silu dievčata,som sice muž ale na toto čo pišete ako sa ludia zmenia....
@zuziq realne skusenosti z poslednych mesiacov... velmi zive este v pamati 😀 😀 😀
ak pomoze, som rada...
ako ja som vacsinou na strane matiek, ale ked sa najde taka vychcana co ide proti svojim detom len preto, ze sa nastvala na ich otca, ako pardon... toto sa nerobi... podla mna uz len to, ze dvaja maju spolu dieta, by malo znamenat ze sa budu k sebe spravat seriozne a bez potreby si ublizovat navzajom... pretoze kto si to odtoto??? iba a iba tie deti co spolu maju...
@victory1 tiez dobry dovod na rozvod... u nas bol navrhovatel ex - ale nepovedal sudkyni ani jeden jediny dovod.... on proste iba ze sa rozviest chce... nastastie som mala slovo aj ja a povedala som par veci a bolo. moje dovody uznala sa sakra dolezite..... a ta veta o tom slonovi -- toto mi presne povedala sudkyna na sude 😀
@lllara1110 polievka z nicoho ma fakt seriozny zaklad v casopise - argumentovali tam tym, ze za starej doby bolo prirodzene, ze gazdinka mala jeden hrniec na sporaku co sa pomaly varil.... a ja si to fakt pamatam, moja babicka tak naozaj fungovala ked som bola dieta....
@lllara1110 vidis, toto som ja ex okamzite zatrhla - telefonat s 2 rocnym dietatom.... to nie je dobre... iba to rozrusi.. aj teraz, ako moji boli u otca, mi volal a potom ze aha, koho ti dam k telefonu -- a uz krical na starsieho... tak som ho zjazdila jak krpate decko ze ako toto nemyslis vazne dufam!!!!
nie ze by som nechcela telefonovat s vlastnym dietatom - samozrejme ze chcela, a ako moc!!!! ale dolezitejsie pre mna je aby moj syn bol v poriadku a nebol rozruseny, a nie aby som ja minutu ci pol minutky bola stastna, ze s nim telefonujem....
a aj o tomto to je - robit nie to, co chcem ja (teda pocut svoje dieta a telefonovat s nim) ale uvedomit si, ze moje dieta je tak malinke (ma 3 roky) ze ho to iba rozrusi a tak je logicky pre neho lepsie, ked so mnou volat nebude....
deti si zvyknu - ze raz su tam a raz su tam.... a ze ja nechodim k ich otcovi, a ich otec nechodi k nam.... proste im to takto oznamit a hotovo... moj syn ked sa spyta, preco s nami nebyva tatinko, tak mu odpoviem - pretoze sa od nas odstahoval. a preco sa od nas odstahoval? - pretoze sa tak on sam rozhodol a my to musime akceptovat a zariadit sa podla toho.
synova odpoved? - dobre maminka.
moj ex je na toto za mna nastvany - pretoze on im vtlka do hlavicky ze on sa odstahoval, pretoze chodi vela do roboty... ako pardon, toto v ziadnom pripade... ja odmietam ospravedlnovat spravanie niekoho druheho...
hold, deti su male, ale nie sproste.....
@kaktusik007 no vidim že sa mam ešte čo učit...inač oskenovane ale asi Ti to neprišo...
@lllara1110 preslo...
len mi prosim nepovedz, ze ti to spisoval pravnik... a ak ano, tak kolko si mu za to dal??? vymen ho.... 😖
@kaktusik007 nie nie,trošku sam,niečo na nete....chcel som len v zhone dat ponuku....asi riadna 😲
@kaktusik007 do 12.9 ešte sa da všeličo zmenit,
@lllara1110 zmenim, poslem... ale az ked deti budu spat, starsi ma 40tky....
radšej bud pri nom ked mu takto,toto neni prvorade,tie su Tvoje deti ale vratim Ti to.... 😉
@lllara1110 este jedna otazka - preco chces deti mat iba tak malo?
@kaktusik007 určite chcem viac,len som nevedel či je to možne,mal som pocit že v takom stave mam max pravo 1krat do tyždna,moja praca mi umožnuje aj každy den v roku,ak ja nemam problem.Radšej obvolam zakaznikov a omluvim sa ale deti su pre mna prvorade.
@lllara1110 v akom stave?
@kaktusik007 prepač robil som album,myslel som že si pridetoch,no v stave oddelenho žitia alebo ako to nazvat
@lllara1110 mas mail

@lllara1110 a este jedno, ak by si nahodou nevedel -- akekolvek vyrovnanie BSM pokial nemate pravoplatny rozsudok o rozvode je v zmysle zakona neplatne!!!!!!
cize uz vobec nie ze predaj byt, rozdelime si peniaze....
v ramci BSM sa deli to, co je ku dnu pravoplatnosti rozvodu.... ak sa mesiac predtym preda byt a minie sa 30 tisic, tak tie prachy sa proste "minuli"....
rovnako co sa tyka financii --- ak ma pristup k tvojmu uctu, zrus to.... a pomaly si z uctu vytahuj zeleznu rezervu...
a priprav sa na to, ze natahovacky ohladne bytu su aj patrocne.......