icon

Moje práva na spoločný majetok po rozvode

23. apr 2025

Vyzera to ze sa s manzelom budeme rozvadzat. Na dom aj pozemok je hypo a plati ju muz, dom postavil ked sme spolu zacali chodit. Ja co som mala nejake uspory tak som tiez davala do domu ale netusim kolko. Mame 3 deti. Mam na nieco vobec nejaky pravny narok? Ci ostanem s detmi s holou ritou?

autor
23. apr 2025
@zuzanka.zuzu

predať byt aby ste dokončili plot a terasu je ten NAJHLUPEJŠÍ nápad aký sa dá urobiť bez ohľadu na to či by ste sa teraz rozvádzali alebo nie 🙈

@zuzanka.zuzu nechcela som ho predat, manzel ma dost dlho presviedcal aby sme kvoli tomu nebrali dalsie hypo a tak dalej, nemal som s tym suhlasit. Uz sa stalo, uz teraz je to jedno. Nemala som sa nechat do toho natlacit

zooeynka
23. apr 2025
@doriiis

@zooeynka ...no tak keď je mu jedno,že jeho deti prakticky teraz nemajú kde bývať.🤷🏻‍♀️Je to smutné.
Ale hlavne,že nebude majetok patriť nikomu cudziemu.Vies na toto najviac doplatia deti.
Áno,ďakujem.V živote by som neporodila deti niekomu,kto by ma vystavil dobrovoľne situácii,že raz,ked sa panko rozhodne tak sa môžem zbaliť a ísť bývať pod most.

@doriiis takych muzov je ako maku ktorym je jedno kde jeho deti s exkou budu byvat. Nejak nevidim v okoli ze by muzi kupovali exkam byty pri rozchodoch aby jeho deti mali kde byvat....ty takeho poznas? Vacsinou zaplatia vyzivne a zena nech sa stara o vsetko ostatne.

mamina7070
23. apr 2025

och urcite chod k pravnikovi
nemala si vrazat peniaze z bytu do niecoho co nie je tvoje ale to vies aj sama
min mas narok na polovicu splatok za trvania manzelstva
ale dobry pravnik vie urobit aj nieco s tou hodnotou co si vlozila po predaji bytu
takze ihned pravnika vyzivne atd

konicekmodry
23. apr 2025
@anonym_autor

@konicekmodry ja som s jednou igelitkou neprisla, mala som predtym svoj byt, chlap mal pozemok a dom ale nic okolo domu nebolo spravene. Predala som byt aby sa mohla urobit garaz, terasa, zamkova, plot a zahradny/odkladaci domcek. Nikdy som si nemyslela ze by sme mohli niekedy dospiet k rozvodu. Mala som nastojit po predaji mojho bytu a predtym ako som vrazila peniaze do jeho domu aby polku prepisal na mna, ale verila som ked povedal ze prepise. A takto som dopadla

Autor to uz bola len tvoja hlupost svoj byt predat a vrazit peniaze do cudzieho .Treba trosku i rozmyslat a nebyt naivna .Teraz by si to mala jednoduchsie.A nie ani ja by som neprepisala svoj majetok na muza.Mas narok na to co ti @melanta vypisala a tym to hasne.

doriiis
23. apr 2025
@zooeynka

@doriiis takych muzov je ako maku ktorym je jedno kde jeho deti s exkou budu byvat. Nejak nevidim v okoli ze by muzi kupovali exkam byty pri rozchodoch aby jeho deti mali kde byvat....ty takeho poznas? Vacsinou zaplatia vyzivne a zena nech sa stara o vsetko ostatne.

@zooeynka ....no veď práve.A práve preto by som nikdy neporodila dieťa niekomu,kto by si sebecky nárokoval na svoj bytik,domček.A to,že ci jeho deti a ich matka budú mať kde bývať raz by bolo posledné,čo ho zaujímalo.
A áno poznám pár rozvedenych manželstiev,kde muž nechal dom/ byť ex a deťom a on išiel po svojom.Ale ako vidím na Slovensku skôr ženy sú tie,čo sklopia šije a rozmýšľajú kam s deťmi ísť.Smutne.
Som rada,že mám muža,ktorý by toto nikdy nedovolil

autor
23. apr 2025
@konicekmodry

Autor to uz bola len tvoja hlupost svoj byt predat a vrazit peniaze do cudzieho .Treba trosku i rozmyslat a nebyt naivna .Teraz by si to mala jednoduchsie.A nie ani ja by som neprepisala svoj majetok na muza.Mas narok na to co ti @melanta vypisala a tym to hasne.

@konicekmodry to co som ja vrazila do “jeho domu” je polovicna hodnota domu, tak preco by som nemala narok na polovicu? Ja som typ zeny ze pridem s holou ritou a si budem narokovat to co nie je moje. Ak by som sa pristahovala k nemu a on by platil vsetko a ja nedala do domu ani cent ani by som ai na nic nenarokovala. Ved on do toho vrazil len svoje peniaze… to je logicke ale toto nie je nasa situacia

zooeynka
23. apr 2025
@doriiis

@zooeynka ....no veď práve.A práve preto by som nikdy neporodila dieťa niekomu,kto by si sebecky nárokoval na svoj bytik,domček.A to,že ci jeho deti a ich matka budú mať kde bývať raz by bolo posledné,čo ho zaujímalo.
A áno poznám pár rozvedenych manželstiev,kde muž nechal dom/ byť ex a deťom a on išiel po svojom.Ale ako vidím na Slovensku skôr ženy sú tie,čo sklopia šije a rozmýšľajú kam s deťmi ísť.Smutne.
Som rada,že mám muža,ktorý by toto nikdy nedovolil

@doriiis neodpovedas ci by si svoj byt(napriklad zdedeny po rodicoch) prepisala polovicu na priatela, lebo on chce. Ved nebud hyena, prepis nanho svoj byt....lebo toto ocakavas od muza. Tak preco nie aj ty?

zooeynka
23. apr 2025

A mas o tom dokaz ze polovica hodnoty domu je to, co si do toho vrazila? Lebo vies, slovo proti slovu....vypisy z uctu, blocky....mas nieco?

doriiis
23. apr 2025
@zooeynka

@doriiis neodpovedas ci by si svoj byt(napriklad zdedeny po rodicoch) prepisala polovicu na priatela, lebo on chce. Ved nebud hyena, prepis nanho svoj byt....lebo toto ocakavas od muza. Tak preco nie aj ty?

@zooeynka ....zatiaľ som nič nezdedila,ale keď zdedim tak peniaze z predaja ( si myslím,že rodičovský dom predáme) pôjdu do našej spoločnej kasy alebo kúpime niečo deťom,alebo im ho necháme.🤷🏻‍♀️ Uvidím jak sa dohodneme so sestrou

zooeynka
23. apr 2025
@doriiis

@zooeynka ....zatiaľ som nič nezdedila,ale keď zdedim tak peniaze z predaja ( si myslím,že rodičovský dom predáme) pôjdu do našej spoločnej kasy alebo kúpime niečo deťom,alebo im ho necháme.🤷🏻‍♀️ Uvidím jak sa dohodneme so sestrou

@doriiis takze ani ty zrazu bezhlavo neprepisujes svoj hypoteticky majetok cudziemu muzovi, ze? (Lebo ano,priatel je stale cudzi muz)

balerina2025
23. apr 2025

mas odlozene blocky? moj byvaly zmrd si vsetko ukladal.

doriiis
23. apr 2025
@zooeynka

A mas o tom dokaz ze polovica hodnoty domu je to, co si do toho vrazila? Lebo vies, slovo proti slovu....vypisy z uctu, blocky....mas nieco?

@zooeynka ....ja som si s cudzím mužom 😆( podľa teba) kúpila spoločne dom.🤷🏻‍♀️

zooeynka
23. apr 2025
@doriiis

@zooeynka ....ja som si s cudzím mužom 😆( podľa teba) kúpila spoločne dom.🤷🏻‍♀️

@doriiis stale odpovedas na nieco ine. Uplne ina situacia je kupit spolocne versus prepisovat svoj majetok na priatela.

balerina2025
23. apr 2025

neviem ci vies vsetko dokladovat, musis mat o tom evidenciu a aj to ze si to naozaj platila ty, to znamena ze tvojou kartou napriklad. chapes ma? ako inac dokazes co si tam vsetko zaplatila?

autor
23. apr 2025
@zooeynka

@zooeynka mam predajnu zmluvu na byt a vypisy vysavkou v zosite, na nieco aj blocky ale na robotu nie, lebo nam tieto veci robil rodinny znamy a platilo sa mu na ruku

balerina2025
23. apr 2025

skoda to na ruku mas len ako svedectvo. mozno tie bloky daco zavazia. potom to moze byt aj o dakej vzajomnej dohode medzi vami dvoma napriklad. ked aj muz vie kolko si do domu vrazila. ak nie, tak si zveladovala jeho majetok a ktovie ako dopadnes. drzim palce. lebo to su dotahovacky ak sa jedna o zariadenia.

zooeynka
23. apr 2025

Ale peniaze z predaja bytu si mohla minut aj na hazard a drogy....chapes ako to myslim...:/

doriiis
23. apr 2025
@zooeynka

@doriiis stale odpovedas na nieco ine. Uplne ina situacia je kupit spolocne versus prepisovat svoj majetok na priatela.

@zooeynka ....neviem ti na to odpovedať,pretože nikdy nebolo nič iba moje.Vsetko je naše.
Dá sa to pochopiť? Nie nepotrebujem majetky pre seba,lebo čo ak sa na mňa muž vybodne.Ak sa na mňa môj muž vybodne tak mi buď nechá svoju polku a ja ju od neho odkúpim,alebo ma z mojej polky vyplatí.A opačne,keby sa ja vybodnem na neho tak tak isto.U nás sa by nemohlo stať,že jeden pôjde bývať pod most.Mame spolu deti a cítime k sebe nejakú zodpovednosť.

autor
23. apr 2025
@zooeynka

Ale peniaze z predaja bytu si mohla minut aj na hazard a drogy....chapes ako to myslim...:/

@zooeynka ano chapem, ale tak manzel vie zw cele peniaze z bytu isli do toho. Otazne ale je ze ci to aj prizna…

konicekmodry
23. apr 2025

Treba mat dokaz o investicii do jeho domu uctenky, vypisy z uctov, zmluvy o prevode penazi, faktury na tvoje meno, co potvrdi, ze tie peniaze isli od teba.Slovna dohoda nestaci.A mas ponaucenie do buducna.

balerina2025
23. apr 2025
@konicekmodry

Treba mat dokaz o investicii do jeho domu uctenky, vypisy z uctov, zmluvy o prevode penazi, faktury na tvoje meno, co potvrdi, ze tie peniaze isli od teba.Slovna dohoda nestaci.A mas ponaucenie do buducna.

@konicekmodry presne to si myslim

zooeynka
23. apr 2025
@doriiis

@zooeynka ....neviem ti na to odpovedať,pretože nikdy nebolo nič iba moje.Vsetko je naše.
Dá sa to pochopiť? Nie nepotrebujem majetky pre seba,lebo čo ak sa na mňa muž vybodne.Ak sa na mňa môj muž vybodne tak mi buď nechá svoju polku a ja ju od neho odkúpim,alebo ma z mojej polky vyplatí.A opačne,keby sa ja vybodnem na neho tak tak isto.U nás sa by nemohlo stať,že jeden pôjde bývať pod most.Mame spolu deti a cítime k sebe nejakú zodpovednosť.

@doriiis ja to dokazem pochopit, ale ty si nikdy nic zo svojho na nikoho neprepisala a davas rady ako to ma urobit niekto iny....lebo lepsie je spolocne. A sme doma.

bielasovicka
23. apr 2025
@doriiis

@melanta ....ja teda žijem asi v nejakom inom svete ako vy,ale v momente ako sa sme rozhodli s mužom,že sme nie on a ja ale my tak sa o všetko delíme.A to ani nie sme manželia.V živote by som neporodila deti niekomu a nevydala sa za niekoho,kto by si takto krásne držal otvorené vrátka a so mnou by nerátal
To sú také ,,vzťahy", že keď nemáš pre seba tak nemáš nič a krásne dávajú jeden druhému najavo kam v prípade problémov a rozchodu môže druhá strana ísť a že peniaze sú dôležitejšie ako človek a deti.

@doriiis v dnešnom svete áno, sú peniaze veľmi dôležité. Nie ze nie sú. Keď si ja za vlastné peniaze kúpim dom, byt, potom sa vydám, a potom rozvediem, určite by som mužovi nedala polovicu z toho domu, to by som musela byt padnuta na hlavu. To neurobí nikto.

zooeynka
23. apr 2025
@bielasovicka

@doriiis v dnešnom svete áno, sú peniaze veľmi dôležité. Nie ze nie sú. Keď si ja za vlastné peniaze kúpim dom, byt, potom sa vydám, a potom rozvediem, určite by som mužovi nedala polovicu z toho domu, to by som musela byt padnuta na hlavu. To neurobí nikto.

@bielasovicka vies kolko hlupakov napisalo rodicovsky dom po smrti rodicov na manzela/manzelku a po rozvode museli polovicu z rodicovskeho domi vyplacat exovi/exke. Dakujem pekne.

biba_18
23. apr 2025
@zooeynka

@bielasovicka vies kolko hlupakov napisalo rodicovsky dom po smrti rodicov na manzela/manzelku a po rozvode museli polovicu z rodicovskeho domi vyplacat exovi/exke. Dakujem pekne.

@zooeynka ale tvrdiť že exka nemá na nič nárok - alebo iba z toho čo doniesla ona do domácnosti, je tiež vychcanosť vlastníka ... pretože dom alebo byt nie je iba dom alebo byt. ale aj údržba, aj bežná starostlivosť, aj povedzme to teplo domova ...

zooeynka
23. apr 2025
@biba_18

@zooeynka ale tvrdiť že exka nemá na nič nárok - alebo iba z toho čo doniesla ona do domácnosti, je tiež vychcanosť vlastníka ... pretože dom alebo byt nie je iba dom alebo byt. ale aj údržba, aj bežná starostlivosť, aj povedzme to teplo domova ...

@biba_18 teplo domova chces akymi peniazmi ohodnotit? A za to ze zena v dome kaka si tiez ma vypytat financnu kompenzaciu?

luccija
23. apr 2025
@biba_18

@biba_18 žiaľ...čo nie je na papieri neexistuje.A pri rozvode dúfat a veriť v nejakú empatiu, férovosť sa nedocka.Autorka zaplať si právnika

biba_18
23. apr 2025
@zooeynka

@biba_18 teplo domova chces akymi peniazmi ohodnotit? A za to ze zena v dome kaka si tiez ma vypytat financnu kompenzaciu?

@zooeynka isteže, normálni ľudia sa dohodnú - a zvlášť keď sa obaja spolupodieľajú na zveľaďovaní nehnuteľnosti jedného ... a teplo domova vieš ohodnotiť - stačí ak si spočítaš koľko by si zaplatila za platenú službu - ale ty to dostaneš zadarmo ...

biba_18
23. apr 2025
@luccija

@biba_18 žiaľ...čo nie je na papieri neexistuje.A pri rozvode dúfat a veriť v nejakú empatiu, férovosť sa nedocka.Autorka zaplať si právnika

@luccija áno, toto nespochybňujem. ja osobne by som to nikdy nedopustila, aby som sa spoliehala na empatiu a férovosť ...

bielasovicka
23. apr 2025
@zooeynka

@zooeynka no jasné viem o takých prípadoch, preto som tu napísala. Je to neskutočné