icon

Moje práva na spoločný majetok po rozvode

23. apr 2025

Vyzera to ze sa s manzelom budeme rozvadzat. Na dom aj pozemok je hypo a plati ju muz, dom postavil ked sme spolu zacali chodit. Ja co som mala nejake uspory tak som tiez davala do domu ale netusim kolko. Mame 3 deti. Mam na nieco vobec nejaky pravny narok? Ci ostanem s detmi s holou ritou?

Strana
z3
zooeynka
23. apr 2025
@biba_18

@zooeynka isteže, normálni ľudia sa dohodnú - a zvlášť keď sa obaja spolupodieľajú na zveľaďovaní nehnuteľnosti jedného ... a teplo domova vieš ohodnotiť - stačí ak si spočítaš koľko by si zaplatila za platenú službu - ale ty to dostaneš zadarmo ...

@biba_18 normalni ludia pri rozvode sa dohodnu? Minimalne sa take udeje. Vacsinou pri rozvode vyplava na povrch vsetko negativne a az tam sa ukaze charakter....uz vidim nejakeho muza ako ma odskodnuje za to, ze som v jeho dome tvorila teplo domova....vystahuje jednu a nastahuje novu.

biba_18
23. apr 2025
@zooeynka

@biba_18 normalni ludia pri rozvode sa dohodnu? Minimalne sa take udeje. Vacsinou pri rozvode vyplava na povrch vsetko negativne a az tam sa ukaze charakter....uz vidim nejakeho muza ako ma odskodnuje za to, ze som v jeho dome tvorila teplo domova....vystahuje jednu a nastahuje novu.

@zooeynka takže predpokladám že ak by si mala byť tá manželka a manžel by zdedil dom, asi by si tiež nechcela investovať do toho domu - ale do spoločného, že ...

zooeynka
23. apr 2025
@biba_18

@zooeynka takže predpokladám že ak by si mala byť tá manželka a manžel by zdedil dom, asi by si tiež nechcela investovať do toho domu - ale do spoločného, že ...

@biba_18 kupila by som do jeho domu len veci ktore si viem odniest. Alebo take, nad ktorymi mavnem rukou, necham mu ich a kupim si nove. Cize na vymenu okien prispievat nebudem. Ani na rekonstrukciu kupelni.

balerina2025
23. apr 2025
@zooeynka

@biba_18 kupila by som do jeho domu len veci ktore si viem odniest. Alebo take, nad ktorymi mavnem rukou, necham mu ich a kupim si nove. Cize na vymenu okien prispievat nebudem. Ani na rekonstrukciu kupelni.

@zooeynka jezis, ja som mala debila co som tam 2 roky zila a mala som povinnost im priplatit nove okna lebo tie stare som optrebuvala ..chore, vlastne neviem ci plakat ci sa smiat.

biba_18
23. apr 2025
@zooeynka

@zooeynka a ešte povedz načo ti bude 10 ročná varecha alebo čokoľvek čo si môžeš zobrať … ja osobne nepotrebujem muža aby som bola na všetko sama alebo aby som si kupovala varechy aby som mohla jemu variť… myslím že sa dá všetko dohodnúť - keď sú obaja príčetní…

zooeynka
23. apr 2025
@balerina2025

@zooeynka jezis, ja som mala debila co som tam 2 roky zila a mala som povinnost im priplatit nove okna lebo tie stare som optrebuvala ..chore, vlastne neviem ci plakat ci sa smiat.

@balerina2025 esteze je ex...

zooeynka
23. apr 2025
@biba_18

@zooeynka a ešte povedz načo ti bude 10 ročná varecha alebo čokoľvek čo si môžeš zobrať … ja osobne nepotrebujem muža aby som bola na všetko sama alebo aby som si kupovala varechy aby som mohla jemu variť… myslím že sa dá všetko dohodnúť - keď sú obaja príčetní…

@biba_18 ak kupim telku za 1300 eur tak si ju odnesiem.Kavovar za 900eur mu tiez nenecham. Varechy nech si necha.

balerina2025
23. apr 2025
@zooeynka

@balerina2025 esteze je ex...

@zooeynka boze zla spomienka nejdem pisat ze este aj klince ...

lienka.7
23. apr 2025

@autorka ano, ostaneš takmer s holou ritou. Neviem, kto ti kázal predávať byt, pokial si nebola na LV domu a pchať do cudzieho peniaze. Holt, každý sa učí na vlastných chybách... môžeš sa s ex naťahovať ďalších XY rokov.

melanta
23. apr 2025
@balerina2025

@balerina2025 opotrebovala si okná? Odpadnem, tak to je dno. Ešte že si nemala platiť aj za vzduch, ktorý si tam dýchala. Niektorým dobre drbe. Hlavné, ak je to už ex.

balerina2025
23. apr 2025
@melanta

@balerina2025 opotrebovala si okná? Odpadnem, tak to je dno. Ešte že si nemala platiť aj za vzduch, ktorý si tam dýchala. Niektorým dobre drbe. Hlavné, ak je to už ex.

@melanta ono ja hlupa zenska.

nin12345
24. apr 2025

Autorka ak si nájdeš dobrého právnika možno sa ti podarí získať časť peňazí naspäť a taktiež časť splátok hypo. Tieto veci sa ťažko dokazujú treba mať bločky a kadečo a priprav sa že sa to bude naťahovať. Dosť záleží aj na tom na akého sudcu narazíte. Ja som tiež bývala u ex v jeho dome a s odstupom času som veľmi rada že som do jeho domu neinvestovala svoje jediné peniaze. Ostala by som s dieťaťom úplne s holým zadkom a som si istá že by urobil všetko pre to aby mi nič nemusel vrátiť a kľudne by aj klamal že som mu nič nedala. No čo už nadávky si neber k srdcu urobila si chybu a teraz pocítiš jej dôsledky a do budúcna máš dobré ponaučenie.

Strana
z3