icon

Môže bývalý manžel brať deti nasilu?

drobcek3003
28. nov 2025

Ahojte. Deti nechcú chodiť k otcovi už vyše pol roka. Majú 6 a 10 rokov. Už za manželstva s ním nikam nechceli chodiť, musela som s nimi vždy ísť aj ja. Mal by ich mať každý párny víkend od soboty do nedele. Včera mi volal, že keď nebudú chcieť ísť tak ich vezme nasilu. Môže to urobiť? Už som tu raz písala, že exmanžel bol za manželstva cholerik a často agresívny na mňa aj na deti. Po jeho odchode od nás sa tiež nesprával pekne, synovi raz povedal aby sa nečudoval keď nebude mať otca a exmanželova matka nášmu synovi povedala, že nám vzal auto preto, lebo nechcú k nemu chodiť. Neviem čo mám robiť, deti vždy začnú plakať keď ich núti ísť k nemu...

Strana
z2
drobcek3003
autor
29. nov 2025
@anonym_54faa3

@drobcek3003 nemusí ísť na silu. Moje dieťa odmietalo dieťa od 4 rokov. Bolesti brucha, pred návštevou otca.. Ja som mu jednoducho zavolala, že dnes nejde, nechce ísť. Chodili sporadicky, kedy chcelo. Ja som si vždy vypočula.. Ale policajtov neťahal, ani sa nesúdil. Aj tak dieťaťu zarobil na psychické problémy, ktoré prepukli neskôr... Keby som to vtedy vedela, čo čo spôsobí odstrihla by som ho úplne.

@anonym_54faa3 Syn mával nočné mory o otcovi ako nám robí zle preto som s ním začala chodiť ku psychologičke. Vždy keď mal pre nich prísť tak mi syn vravel, že sa bojí a má stres aby som bola stále pri ňom...otec to nedokáže pochopiť, že to čo si so synom nevytvoril keď s nimi žil sa ťažko buduje...

parvinka0001
29. nov 2025
@anonym_eaae2a

@parvinka0001 ktovie aké videá ty si videla, možno sa mater nestarala, tak súd nariadil ústavnú starostlivosť, detský domov. Vtedy boli cirkusy. Ale vziať dieťa od matere, ktorá sa stará, lebo foter si zavolal policajtov, tak toto sa naozaj nedeje. A nestraš ľudí, prosím ťa.

@anonym_eaae2a žiaľ toto sa deje ,tak netrep tu ty že to nieje možné .

Pozri si videa ako tie deti plače že chcú byť s matkou takže asi keby sa netrarala tak snou nechceju byť .

anonym_eaae2a
29. nov 2025
@parvinka0001

@anonym_eaae2a žiaľ toto sa deje ,tak netrep tu ty že to nieje možné .

Pozri si videa ako tie deti plače že chcú byť s matkou takže asi keby sa netrarala tak snou nechceju byť .

Prosím ťa, nešír poplašné informácie, nepravdivé, neoverené. Právnik draik ti jasne napísal, že proti vôli dieťaťa, nasilu ho zobrať nemôžu, ja ti ako právnik tvrdím, že nie je možné nikoho obmedziť, alebo pozbavit na slobode inak, ako zo zákonných dôvodov. Ale ty trepeš len svoje. Tvojim cieľom je čo? Strašiť autorku?

anonym_54faa3
29. nov 2025
@drobcek3003

@anonym_54faa3 Syn mával nočné mory o otcovi ako nám robí zle preto som s ním začala chodiť ku psychologičke. Vždy keď mal pre nich prísť tak mi syn vravel, že sa bojí a má stres aby som bola stále pri ňom...otec to nedokáže pochopiť, že to čo si so synom nevytvoril keď s nimi žil sa ťažko buduje...

@drobcek3003 áno viem o čom hovoríš. Môjmu dieťaťu prepukli úzkosti z toho, že dieťa vozil ožratý, pil pred nim.. lieči sa dodnes ma už 17. Otec zomrel, máme konečne pokoj.

anonym_dc61cc
29. nov 2025

@drobcek3003 Ja mám takú skúsenosť že moja dcéra 4 roky nevidela svojho otca, ex nemal záujem o ňu. Potom odrazu si to rozmyslel a povedal že keď platí výživné na ňu 30 eur tak bude ju aj bravat preč. Došiel, vo dverách mi ju vytrhol z rúk a nasilu ju napchal do auta. Malá revala kopala že nechce ísť s ním. Boli s ním aj jeho rodičia a kričali na mňa keď im nedám dcéru že zavolajú políciu lebo bránim v stretávani s otcom.

hedviga2
29. nov 2025
@anonym_dc61cc

@drobcek3003 Ja mám takú skúsenosť že moja dcéra 4 roky nevidela svojho otca, ex nemal záujem o ňu. Potom odrazu si to rozmyslel a povedal že keď platí výživné na ňu 30 eur tak bude ju aj bravat preč. Došiel, vo dverách mi ju vytrhol z rúk a nasilu ju napchal do auta. Malá revala kopala že nechce ísť s ním. Boli s ním aj jeho rodičia a kričali na mňa keď im nedám dcéru že zavolajú políciu lebo bránim v stretávani s otcom.

@anonym_dc61cc bože

parvinka0001
29. nov 2025
@anonym_eaae2a

Prosím ťa, nešír poplašné informácie, nepravdivé, neoverené. Právnik draik ti jasne napísal, že proti vôli dieťaťa, nasilu ho zobrať nemôžu, ja ti ako právnik tvrdím, že nie je možné nikoho obmedziť, alebo pozbavit na slobode inak, ako zo zákonných dôvodov. Ale ty trepeš len svoje. Tvojim cieľom je čo? Strašiť autorku?

@anonym_eaae2a nepísala som to ani prvá ani posledná. Tak netrep už tu ty!

eternity24
29. nov 2025
@anonym_dc61cc

@anonym_dc61cc 🤦🏻‍♀️

cacianka
1. dec 2025
@anonym_eaae2a

@parvinka0001 ktovie aké videá ty si videla, možno sa mater nestarala, tak súd nariadil ústavnú starostlivosť, detský domov. Vtedy boli cirkusy. Ale vziať dieťa od matere, ktorá sa stará, lebo foter si zavolal policajtov, tak toto sa naozaj nedeje. A nestraš ľudí, prosím ťa.

@anonym_eaae2a presne, odobratie dieťaťa matke/z rodiny z nejakých dôvodov je úplne iná vec ako zobrať dieťa políciou od matky na stretnutie s otcom. to polícia nemá kompetencie a ani nezasahujú nad rámec pohovoru a ukľudnenia situácie

simona92101
1. dec 2025
@anonym_dc61cc

@anonym_dc61cc za tych 30 e by mi toto nestalo..ako to dopadlo?

anonym_dc61cc
1. dec 2025
@simona92101

@anonym_dc61cc za tych 30 e by mi toto nestalo..ako to dopadlo?

@simona92101 Keďže sme bývali ďaleko od seba, tak došiel takto dva krát že nasilu ju zobral a potom už nechodil. Bol na tom zdravotne veľmi zle a po rokoch zomrel.

anonym_7e49c3
1. dec 2025
@drobcek3003

Advokátka mi povedala, že s ním musia ísť aj na silu...
Chcela by som len vedieť či s tým nemá niekto skúsenosť lebo deti ho úplne odmietajú a mám strach z toho ako ich bude násilne tlačiť do auta...

@drobcek3003 áno advokátka povedala dobre. Otec rozhoduje za dieťa rovnako ako ty. Či keď povie že nepôjde do školy tak nemusí? Btw neviem čo je to tu za amatérskych právnikov 🙈😅

Strana
z2