Môže bývalý partner predať dom, keď tam má neplnoletý syn trvalý pobyt?
Môže bývaly predať dom ak tam ma náš neplnoletý 7 ročny syn trvalý pobyt aj somnou ?
Môže predať bývali nehnuteľnosť bez toho aby zabezpečil synovi nové bývanie?
@vandus123 trvalý pobyt nemá žiadnu váhu.Koho to je dom na LV?teraz tam bývas?Máš nárok na to, čo ste platili počas manželstva polovicu splátok atď...ak si tam nedala nič a na LV je on tak, ano.Ale zisti si ako to je, keď si na MD s menším dieťaťom či nie ste chránené osoby, alebo ako sa to vola.Tak ako je on otec, ty matka a vieš zabezpečiť bývanie.
@vandus123 tvoj exmanžel ak je jediným vlastníkom, môže si so svojím majetkom robiť čo chce
@vandus123 trvalý pobyt nemá žiadnu váhu.Koho to je dom na LV?teraz tam bývas?Máš nárok na to, čo ste platili počas manželstva polovicu splátok atď...ak si tam nedala nič a na LV je on tak, ano.Ale zisti si ako to je, keď si na MD s menším dieťaťom či nie ste chránené osoby, alebo ako sa to vola.Tak ako je on otec, ty matka a vieš zabezpečiť bývanie.
@anonym_ffbe03
@anonym_ffbe03 no áno jediným vlastníkom je on malý a ja tam máme len trvalý pobyt
trvalý pobyt je len pre urady - volby, poplatky smeti atd
tebe nevznika narokom na travaly pobytom nič
jedine čo môžeš ak ste tam spolu byvali žiadat ak si investovala do domu čiastku alebo čiastku nejaku ak zrovna ste splacali pôžičku , hypoteku
smer advokat
@vandus123 preco by nemohol? Trvaly pobyt ma len evidencny charakter. Zrusit mu ho sice nemoze, ale dom preda a novy majitel zrusi bez problemov. Ak mas syna zvereneho do svojej starostlivosti a zije s tebou, tak nechapem, preco si mu ho nezmenila tam kde mas ty? Tebe ako exmanzelke (ak ste vobec boli manzelia) ho moze zrusit a pravdepodobne to aj urobil, takze ti odporucam si ten TP niekam nahlasit, lebo zrazu zistis, ze ho mas na obec a mas neplatny obciansky napr pri volbach 😃 alebo v banke atd.
@anonym_2e3d72 trvalý pobyt zrušíš jednou vetou na úrade
@minenkaa cudzím osobám hej?
Trvalý pobyt môže zrušiť na základe návrhu majiteľ alebo spolumajiteľ nehnuteľnosti, ak osoba, ktorej sa má pobyt zrušiť, nemá k nej žiadne užívacie právo. To znamená, že osoba, ktorá je v dome prihlásená na trvalý pobyt, ale nemá tam žiadne právo na užívanie (napr. nájomná zmluva, súhlas vlastníka), môže o trvalý pobyt prísť.
Podrobnejšie:
Návrh podáva majiteľ alebo spolumajiteľ:
Ak ste vlastníkom alebo spoluvlastníkom nehnuteľnosti, kde má iná osoba trvalý pobyt, môžete podať návrh na zrušenie tohto pobytu.
Žiadne užívacie právo:
Zrušenie je možné, ak osoba, ktorej sa má pobyt zrušiť, nemá k nehnuteľnosti žiadne užívacie právo (napr. nájomná zmluva, dohoda s vlastníkom).
Evidenčný charakter:
Trvalý pobyt má len evidenčný charakter a nezakladá právo na užívanie nehnuteľnosti.
Náhradné bývanie:
Vlastník nehnuteľnosti zvyčajne nie je povinný zabezpečiť náhradné bývanie osobe, ktorej zrušil trvalý pobyt, pokiaľ nie sú v manželskom zväzku alebo ak nejde o nezaopatrené dieťa.
Jasne ze moze
Trvalý pobyt môže zrušiť na základe návrhu majiteľ alebo spolumajiteľ nehnuteľnosti, ak osoba, ktorej sa má pobyt zrušiť, nemá k nej žiadne užívacie právo. To znamená, že osoba, ktorá je v dome prihlásená na trvalý pobyt, ale nemá tam žiadne právo na užívanie (napr. nájomná zmluva, súhlas vlastníka), môže o trvalý pobyt prísť.
Podrobnejšie:
Ak ste vlastníkom alebo spoluvlastníkom nehnuteľnosti, kde má iná osoba trvalý pobyt, môžete podať návrh na zrušenie tohto pobytu.
Žiadne užívacie právo:
Zrušenie je možné, ak osoba, ktorej sa má pobyt zrušiť, nemá k nehnuteľnosti žiadne užívacie právo (napr. nájomná zmluva, dohoda s vlastníkom).
Evidenčný charakter:
Trvalý pobyt má len evidenčný charakter a nezakladá právo na užívanie nehnuteľnosti.
Náhradné bývanie:
Vlastník nehnuteľnosti zvyčajne nie je povinný zabezpečiť náhradné bývanie osobe, ktorej zrušil trvalý pobyt, pokiaľ nie sú v manželskom zväzku alebo ak nejde o nezaopatrené dieťa.
@anonym_2e3d72 čítaj čo píše
@sara07
Podrobnejšie:
Žiadne užívacie právo:
Evidenčný charakter:
Náhradné bývanie:
@sara07 aj na byte hej, kde ma celá bytovka rovnaký trvalý pobyt. Čiže teoreticky by som mohla susede ísť zrušiť TP
@sara07 aj na byte hej, kde ma celá bytovka rovnaký trvalý pobyt. Čiže teoreticky by som mohla susede ísť zrušiť TP
@anonym_2e3d72 takže hovoríte že teda ak aj je v starostlivosti oboch aj keď spolu nežijeme môže to urobiť ? Momentálne sa on nezaujíma o syna ani žatím nechodí a nič naňho neplatí ale nechce sa kontaktovať ani ohľadom zrušenia otcovstva
@anonym_2e3d72 takže hovoríte že teda ak aj je v starostlivosti oboch aj keď spolu nežijeme môže to urobiť ? Momentálne sa on nezaujíma o syna ani žatím nechodí a nič naňho neplatí ale nechce sa kontaktovať ani ohľadom zrušenia otcovstva
@vandus123 jasne ze to moze urobit
@anonym_2e3d72 ozaj sa pýtaš takúto blbosť??? Úrady si už vedia preveriť, že sa jedná o bytovku. A vidia aj všetkých vlastníkov, možno aj čísla bytov (to neviem len si myslím). Na svojom byte môžeš zrušiť trvalý pobyt, na cudzom nie, logicky, nie?
A odpoveď autorke, ano môže predať, ak je len on majiteľom.
@vandus123 otcovstvo sa ako ruší?
@anonym_2e3d72 ty môžeš zrušit tp len na nehnutelnost/ byte ktoru ty vlastníš
ty vlastníš celu bytovku alebo len svoj byt ,nemyl si chody a pod kde máš LEN spoluvlastnicky podiel
čiže ak máš v katastri zapísaný susedin byt ako svoj majetok / nehnutelnost tak ano ale potom je to tvoj byt a suseda je v prenajme
ach tieto anonYmY so sumračnej 😂
@vandus123 rieš sudnou cestou ,ked sa nechce dohodnut sudy
platit musi vyživné aj ked sa neuzaujima
@anonym_2e3d72 ty môžeš zrušit tp len na nehnutelnost/ byte ktoru ty vlastníš
ty vlastníš celu bytovku alebo len svoj byt ,nemyl si chody a pod kde máš LEN spoluvlastnicky podiel
čiže ak máš v katastri zapísaný susedin byt ako svoj majetok / nehnutelnost tak ano ale potom je to tvoj byt a suseda je v prenajme
ach tieto anonYmY so sumračnej 😂
@sara07 to nie su anonymy zo sumracnej, to su nevedomi ludia z hocijakej. nemiesajme hrusky s jablkami zas. a pchat politiku všade.

Samozrejme, že môže