icon

Môže mi súd odmietnuť vrátiť vodičský preukaz?

nikovms
25. mar 2025

Zdravim pred 3 rokmi mi bol zobrati vodicak na 24 mesiacov koli alkoholu za volantom a tak som poziadal o polovicny trest a po polovicke trestu som mal asi 2 alebo 3 priestupky za rychlost a.za stopku a teraz umna boli policajti asi pred 2 mesiacmi ze s kym zijem v domacnosti ci pracujem boli na obci sa pytat ci vediem normalny zivot a tak chcem vediet ci mi moze prist papier zo sudu ze som sa nezaradil do normalneho zivota koli 2 3 priestupkom za jazdu ?

lenka7477
25. mar 2025

ja dúfam, že Vám vodičák už nevrátia ... pretože v polovičke trestu ste boli v podmienke ...

melanta
25. mar 2025

Dúfam, že áno, že príde papier, že si sa neosvedčil a vodičák ti odoberú navždy. Asi sa ti takáto odpoveď nepáči, ale je jediná správna. Jazdil si pod vplyvom alkoholu a následne si urobil viacero vážnych priestupkov. To znamená, že si opakovane nezodpovedný.

klarissa25
25. mar 2025

Tak tak, ked sa nevies vpratat do koze, ziaden vodicak ti hadam nevratia

nikovms
autor
Autor odpoveď zmazal
nikovms
autor
Autor odpoveď zmazal
nikovms
autor
Autor odpoveď zmazal
bielasovicka
25. mar 2025

@nikovms ale my sme pochopili veľmi dobre. Alkohol, rýchlosť, stopka, tebe auto do ruky nepatrí.

hefo
25. mar 2025

Kto nemá pod kontrolou svoje konanie natoľko, aby sa krotil aspoň počas doby zvýšeného dohľadu, s tým je ťažko...

K pôvodnej otázke - neviem, asi závisí na závažnosti jednotlivých činov, ale máš to každopádne nahnuté.

melanta
25. mar 2025

@nikovms alkohol za volant nie je "iba jedna chyba". To je závažný priestupok. A teda neurobil si iba túto jednu chybu. V skúšobnej dobe si urobil ďalšie 3 a to sa bavíme len o tých, pri ktorých ťa chytili. Takže možno vedieš normálny život a pracuješ od 18, ale ako vodič si absolútne nezodpovedný.

katica06
25. mar 2025

@nikovms ináč aj ja vediem normalny zivot platim dane odvody pracujem od 18r,. vodičak mám od r1997 a nikdy som nenafúkala, ani priestupky za stopku či rýchlosť nemala.
A v ostatnom súhlasím s tým čo ženy predo mnou napísali

kubizde
25. mar 2025

@nikovms dúfam ti ho nevrátia.

januska12323
25. mar 2025

@nikovms spravil si minimálne 4 priestupky tak sa neopekňuj. Aj to sú len tie pri ktorých ťa chytili. Ja by som ti nariadila psychológa a vodičák na neurčito nedať.

alickapusinka
25. mar 2025

Tebe vodičak do ruk nepatrí.Mať zobraty VP pre alkohol trest a urobiť priestupky tak toto je nie že drzosť ale debilita najhrubšieho zrna.Jasne že TI nevratia vodičák bez vodičaku a urobiť priestupky tak si jazdil bez vodičaku.A keby si niekomu urobil smrtelne následky niekoho nevinného zabil alebo dokaličil tak ani vtedy by si neniesol nasledky.Takemu ako TY vodičák do ruky nepart a súd by mal vidať doživotny zakaz. V skušobnej dobe urobiť dalšie 3 priestupky to je na basu.

hefo
25. mar 2025

@alickapusinka Kľud! On tie priestupky nespáchal bez vodičáku (resp. raz píšeš jedno a na konci druhé), ale v skúšobnej dobe po podmienečnom upustení od zvyšku trestu (po polovici trestu) - viď https://ficek.sk/vratenie-vodicskeho-preukazu-p...

majo111222
Odpoveď bola odstránená
nikovms
autor
Autor odpoveď zmazal
nikovms
autor
Autor odpoveď zmazal
emuska30
26. mar 2025

Už to ze ti zobrali vodicak za chlast ...by ti ho nemali nikdy vrátiť...nie žiadať o polku trestu ....a ešte v skúšobnej spravit 3 priestupky ....si na hlavu ???ze ešte čakáš ze ta niekto pochváli a bude si ta zastávať????

deniskaybvz
8. jún 2025

Dobrý prosím vás chcem sa spýtať priateľ mal odobratý vodičák kvôli tomu že si sadol za volant ale zato že maličký nám spadol a zobrala ho sanitka a on zato sadol do auta a išiel do nemocnice a akurát vtedy ho chytili mám aj dôkaz že sa nam to vstalo .

gejza113
7. júl 2025

ZZdravim mám jeden problém v minulosti mi bol odohraný vodičský preukaz za alkohol bol som ešte v skúšobnej dobe a vodičský som opakované urobil a ešte som v skúšobnej dobe prešlo týždeň a prekročil som v obci o 21 km za hodinu čo mi môže hroziť na Slovensku
Je šanca že mi odoberú vodičský preukaz??

gejza113
7. júl 2025

@nikovms ???

gejza113
7. júl 2025
@gejza113

ZZdravim mám jeden problém v minulosti mi bol odohraný vodičský preukaz za alkohol bol som ešte v skúšobnej dobe a vodičský som opakované urobil a ešte som v skúšobnej dobe prešlo týždeň a prekročil som v obci o 21 km za hodinu čo mi môže hroziť na Slovensku
Je šanca že mi odoberú vodičský preukaz??

@gejza113 vie mi niekto poradiť