Môže mi zobrať dieťa, keď som na rodičovskej?
Keď otec malej sa ide sťahovať preč - pretože to medzi nami nefunguje uz dlhšie - môže si zobrat malú so sebou? Bojim sa, že keď ho vyhodím nech si ide bývať uz sám tak mi zoberie malú aj keď som na rodičáku. Este sme neriešili nič s právnikmi ohľadne starostlivosti. Nie sme manželia.
Otec si samozrejme moze dieta zobrat rovnako ako matka, pokial nemate sudom stanovene ziadne predbezne opatrenie, ktore by to stanovovalo inak... takze to urob cim skor, inak to urobi on...
Baby, na základe čoho jej súd priklepne dieťa? A jemu nie? Len na základe toho že je matka?
Autorka nepíše nič o tom ako on funguje ako otec
Na rodicaku si inak dobrovolne, nikto ta tam nenuti byt...takze porozhliadni sa po jasliach pre male a ty po praci, pretoze rozchodom stupaju naklady na vsetko masivne (rodicak ti ostane)...
@pribinak veď práve....o tom píšem, to nie je len tak, že automaticky som matka tak mám nárok a otec nie.
Je to možno neuveriteľné a pri mnohých témach kde píšu baby si matka, neboj, súd ti zverí na 99 percent, sa len pousmejem a spomeniem si na moju kamošku, ktorej otec takto zobral dcéru. A ona pekne chodila raz sa dva týždne ju pozrieť. Bože koľko súdov a právnikov absolvovala, roky rokúce sa trápila, potom sa pridalo huckanie proti nej......
On mal prachy na dobrých právnikov, mal príjem, strechu nad hlavou.....
Proste v svojom zaujme rob tie kroky ako prva... predbezko, praca, stabilne byvanie, aby ti sud nemal co vytknut... a ano aj otec vie ziskat dieta (a tym padom pojde na neho aj rodicak, pridavky na dieta a vyzivne od matky)... ak bude mat tie spravne argumenty, tak ziska, je to zriedkavejsie, ale nie nemozne...
@syslik81 potom rozhodnutia súdu o SS resp.o osobnej starostlivosti otca v tvojom vysnívanom svete neexistujú....cca 15 % detí konči v SS 15 až 20 % detí u otca.....skutočne máme toľko narkomaniek a alkoholičiek na SR ? Netreba žiť 30 rokov do zadu kedy ženy v politike boli minimálne a muži pri deťoch nepredstaviteľné....Dnes tu máme prezidentku na čele štátu , veľké percento v politiky a vrcholných funkciách a ešte viac mužov starajúcich sa o dieťa sám....
@sisuliik ak dieťa nekojíš...resp.nepísala si koľko má rokov dieťa - zobrať si ho môže tak isto ako ty....ja mam dcéru od 2 a pol roka v SS ( ale abnormálnej je 70% času u mňa )
Vôbec nie je podstatné čo chce on resp.čo chceš ty....ale čo je " správne " pre dieťa ...a najsprávnejšie pre dieťa je dohoda rodičov a nie nekonečné pojednávanie znalecké posudky a " boj "......rozhodla si sa ho vyhodiť ? Vyhoď....ak už ako partner stojí za Hov.....ale ako otca dieťaťa ho nevymažeš.....stretávať budeš......a to isté platí aj pre neho.....dieťa nikto nezoberie nikomu - on tebe ani ty jemu...
@anjelicek26 ešte raz sa pýtam na základe čoho jej súd zveri dieťa? Nemôže len tak dať dieťa matke, musí byt dôvod
Vieš, nemala by si len tak písať ako keby to bola 100% istota, lebo potom môže byt niekto veľmi nepríjemne sklamaný
To že si oni ako partneri nerozumejú, neznamená že je zly otec a dieťaťu škodí

nie nemoze... dieta zveruju matke pokial nieje psychopat narkoman alkoholik ci inak netyra dieta ... 99% chlapov sa vyhraza rovnakym sposobom ..