Môže môj ex neskôr požiadať o striedavú starostlivosť, keď teraz javí minimálny záujem o dieťa?
Začnem asi takto. Mala som 4 ročný vzťah ale nám do toho prišla mladšia baba a bývalý vzťah somnou ukončil cez sms.
Jeho nový vzťah podľa všetkého nebol až tak ružový ako čakal a on hľadal útočisko u mňa.
Reči tipu CHÝBAŠ MI, JE MI ĽÚTO ŽE SOM TO UKONČIL, ZASLÚŽIM SI TAKÝTO ZLÝ VZŤAH KVÔLI TOMU AKO SOM SA K TEBE ZACHOVAL a ja zaľúbená koza som mu hltala každé jedlo slovo, každú vetu. Nechala som zo seba urobiť handru.
Cca rok a pol chodil za mnou popritom novom vzťahu, až kým som otehotnela. Vravel mi že bábätko spolu vychováme, že budeme opäť spolu. Zdal sa mi že je rád, že ho vyslobodím z toho vzťahu.
Prišiel deň keď sa oznamovalo moje tehotenstvo jeho rodine. Vtedy prišiel zlom. Otočil sa mi totálne chrbtom, každá jeho veta ohľadom nás bola plná klamstiev.
Jeho priateľkou som bola obviňovaná zo znásilnenia svojho ex.
Počas môjho tehotenstva otehotnela podľa jeho slov "náhodou" aj jeho priateľka a hneď urobili aj svadbu.
Bábätko sa mi narodilo predčasne, lebo som celé tehotenstvo prežila v strese ktorý mi spôsobovali.
Dieťatko má momentálne 2 roky. Otec ho naposledy videl minulý rok v septembri cca a pred tým v marci .
Občas napíše každý druhý týždeň a opýta sa ako sa má malý a čo nové, no stalo sa aj to, že aj 2 mesiace sa vôbec neozval.
Máme súdom dané že dieťa je zverené do starostlivosti mne a otec sa môže s dieťaťom stretnúť koľko krát chce a ako dlho chce a kedy chce s dodatkom, že len v prítomnosti matky a v mieste bydliska dieťaťa .
Nechcem aby sa dieťa stretávalo s manželkou môjho ex. Nedávno začala vypisovať mojej mamke. Je jej manžela moje DECKO nezaujíma a že rada uvidí u nich moje dieťa, že ono nemôže za to akú má matku a že keď bude niečo potrebovať keď bude väčší, musí pekne poprosiť a oni mu pomôžu. A že viac peňazí nedostanem, takže sa nemám opovážiť ani pýtať. Neviem o čom rozpráva, keďže výživné máme udané podľa dohody s mojím ex s tým, že on mi núkal ešte viac a s tým že aj sudkyňa povedala že on môže platiť dokonca aj na mňa ale to som rázne odmietla.

@annelise17 ako pravdu povediac ja sa teším že nejaví záujem a verím v to že do budúcna mi to aj pomôže keď to preukážem ak náhodou bude treba.
Mladá ho nepustí už ani k jeho rodine, nie že náhodou tam čo i len moje meno započuje.
Dokonca robí nátlak na rodinu a cirkus kvôli tomu že majú rady môjho malého a prijali ho.