icon

Môže otec dostať deti do starostlivost?

pidanek101
27. dec 2022

Ahojte... ráda bych se informovala... Nedávno jsem podala o rozvod asi už po 3x nikdy nás nedozvěděli,že se nedostavil. Děti dali mne do péče Bo stim souhlasil to bylo v roku 2017. Teď jsem podala znova Bo je agresivní pije alkohol a je gembler. Žijeme v jednom bytě on je montážník tak je často pryč. Každý boží den se mi vyhrazi jak mi vezme deti.. dělá scény hádky atd.jak on rozvod nechce jak nás nikdy nenechá odejít atd. ... deti chtějí být semnou máme 10 letou dceru a 7 leteho syna.. on jim úplně cpe do hlavy jeho blbosti. Jsme spolu 11 let a už stačilo.. několikrát mne uhodil vytáhl na mne zbran vyhazoval z bytu atd má nemanzelskou 6 letou dceru. O deti neměl zájem a ted by je chtěl může mu je soud přidělit? Alkohol si dám málo kdy nefetuju nikde se necouram max že jdu cvičit do práce chodím pracuji jako sociální pracovník. Nikdy jsem neměla žádný záznam u pc to on několik. Bojím se aby mu nedali deti Bo je dobrý herec. Mám i zprávy jak se mi vyhrožuje. Nemá někdo podobnou situaci? Předem dekuji

tosomja
27. dec 2022

@pidanek101 ako prepáč, ale že vás trikrát nerozviedli, lebo sa nedostavil ... Riadna blbosť, je to úradný proces, kde nedostavenie je trestané, ak sa neospravedlní za neúčasť, môže ho zastupovať advokát.
A sa ti čudujem, že s ním vôbec žiješ v jednom byte aj s deťmi. Nezabudla si hádam na zrušenie BSM aby to nenarobil dlhy a pôjdeš pod most skôr ako vás rozvedú. Ak je to celé pravda. Lebo toto je až nepredstaviteľné, nie to ešte uveriť že je to pravda.

nika523
27. dec 2022

Blud, 3x vás nerozviedli lebo sa nedostavil tak to by súd len odročili a nie zrušili a že musíš podať zas a že si sociálny pracovník a nevieš že takému človeku nedajú deti a že s takým žiješ? Ďalší blud

pidanek101
autor
27. dec 2022

@tosomja ano nerozvedli on se omlouval a nakonec nás dali do manzelske poradny.... soudce mi řekl ať to stáhnu a přijdu až se domluvíme že takto se to protáhne do nekonecna .. že musí vyslechnout i jeho stranu...
@nika523 ja jsem socialni pracovnik mezi starými lidmi.. no to je jedno... já už jsem že všeho tak unavená že už nevím co si myslet... já upřímně doufám,že by deti mu nikdy nedali ale on je schopný vážně všeho. A že spolu stále bydlime já už hledám jiný byt ať máme už pokoj.

pidanek101
autor
27. dec 2022

@tosomja a co se týká dlhu těch má pozehnane ale za dob co jsme spolu ještě ani nebyli..

maris5
27. dec 2022

Ako by sud zveril deti niekomu, kto je casto mimo bydliska?
Z opisu chapem, ze.deti mas zverene vo svojej opatere.
Treba poziadat o zrusenie BSM pocas trvania manzelstva. Ak je gambler, narobi poriadne dlhy a budes aj ty splacat
Odstahovat sa
Poziadat o rozvod. On ak sa nedostavi, dovedie ho poliacia a trvat na rozvode. Preco by som mala zit s clovekom, ktory ma bije. Ma nemanzelsku dceru, dalsi dovod na rozvod.

dadka128
27. dec 2022

@pidanek101 tomu to neverím.. pokým sa nedostaví tak je to trestný čin a hrozia vysoké pokuty .. a vzhľadom na to, že si sociálny pracovník tým máš vyštudovaný pedagogickú školu tak je smutné že s hetnakym kretenom si a dovolíš aby tam deti ostávali a trpeli ..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kamatopo
27. dec 2022

No to už len chcem vidieť ako by sa staral o tie deti. V žiadnom prípade nezoberú deti matke ktorá je normálna. To by si musela byť psychicky labilná alebo závislá na nezákonných látkach. Drží ťá v šachu. U mňa by takýto chlap skončil už pri prevalení nemanželského dieťaťa. Veď ty nemáš v ňom žiadnu oporu.

pidanek101
autor
27. dec 2022

Abych pravdu řekla dlouho jsem vše tolerovala byla naivní kráva.. Já vím,že si za tuto situaci můžu vlastně i sama..jen jsem nechtěla brát dětem tátu... teď si říkám co je to za otce... jen mne mrzi,že to nejde po dobrém nechci mu zakazovat deti chtěla jsem mu je dávat kdykoliv ale bohužel on kope kolem sebe jak se nás nevzda jak udělá vše možné dosavad jsem byla ticho bylo vše ok. Jak jsem řekla stačilo už to šlo bitky vyhrožování atd... dneska z něj vypadlo,že skončí a najde si práci na sk. Vypisuje mojim kamarádkami jak mne zničí jak otočí deti atd. Myslíte že tu konverzaci mohu použít?

pidanek101
autor
27. dec 2022

@kamatopo nikdy jsem neměla oporu. On jen sám pro sebe... kurvy,chlast,automaty,já ani nevěděla do nedavna jaké má výplaty... než si Zapoměl doma laptop a já se podívala na faktury.. a tam se mi rovnou ukázalo i vsazeni... a provsazet i 4 tis euro za měsíc tak to byl fakt gól...

pidanek101
autor
27. dec 2022

Jo a o tom vsazeni... věděla jsem že si vsadí... tak já
Si taky vsadim sem tam sportku jednou za půl roku nebo koupím los.. ale nikdy mne nenapadlo jaký hráč je. Co se týká peněz vždy lhal a nikdy neřekl jaká byla faktura.. až postupem času jsem na vše přicházela... a jak jsem řekla už stačilo. Já nevím či na rozvod bude stačit moje důvody že už sním nechci být že je gambler,alkoholik agresivní, nemanzelske dítě, stále se
Snaží mi rozkazovat,ať si nefarbim vlasy nedělám nehty,mihalnice atd... on je chory člověk

pidanek101
autor
27. dec 2022

Jo a aby toho nebylo málo..
On se rozvádět nechce,že se nás nikdy nevzda. Že on nás miluje,že mu trvalo 11 let než nás začal milovat a teď vše ničím... když jsem mu řekla,že ho nemiluju že ho nenávidím tak mi řekl,že ho začnu znova milovat....že když ne po dobrém tak to půjde po zlém. Já vážně nevěřím,že nás rozvedou hned.

tosomja
27. dec 2022

@pidanek101 to čo za súd, ktorý vás pri Tom všetkom nerozviedol a navrhol poradňu? 😃 Pri takom správaní, pri takých dlhoch, neviem či mám plakať, či sa smiať. Aj tak tomu neverím. A je jedno koľko dlhov mal pred svadbou, ale koľko nových narobí počas. A keď to nesplatí on, zdedia deti.

pidanek101
autor
27. dec 2022

@tosomja a nejlepší v té pořádně nás na starost měla mniska nic proti nim nemám. Ale jak onauze řešit rodinné problémy... no to je jedno...ano dlhy měl už predemnou co jsem ani nevěděla... jemu nedají ani kapesníky... ani vlastní účet nemá na sebe....on zaraba pěkně peníze co vím tak na té jedné faktuře měl i přes 6 tis za měsíc... ani já nevím či brečet Bo se už smát. On jinak nic nemá jen dlhy.

tosomja
27. dec 2022

@pidanek101 tak podať po 4x žiadosť o rozvod a trvať na svojom. Že ty s ním žiť nebudeš, že ste sa aj pokúšali o zmierenie v poradni ale žiaden osoh to nemalo. Že chceš sa rozviesť, lebo ma dlhy a nechceš aby vás zadlžil tiež. Deti chces do svojej starostlivosti.

kamatopo
28. dec 2022

Na rozvode si musíš trvať na svojom. Poukázať že už niekoľko krát ste boli v poradni no výsledok žiadny . A vytiahnuť všetko čo sa dá. Ja osobne som bola rozvedená do desiatich minút. A to že vás začal milovať po 11 rokoch značí že skôr si uvedomil že stráca svoj životný komfort.

nika523
28. dec 2022

@kamatopo ja tiež, pol hodiny prvé pojednávanie a boli sme rozvedení a to môj bývalý nesúhlasil s rozvodom a že bude bojovať a že sa zmení a dristy, len súd musí vidieť že to tá žena myslí vážne a že nie je nádej na obnovenie spolužitia.

kamatopo
28. dec 2022

@nika523 tak niekto sa rozvádza lebo nie je cesty späť a je to totálny koniec. Niekdo aby spravil bu bu bu a čaká zmenu v správaní aj v rozmýšľaní. No čo pozorujem v mojom okolí tak žiadna zmena nenastala len stratili drahocenný čas v tomto krátkom živote🤷.

pidanek101
autor
28. dec 2022

Dakujem baby potěšili jste mne.Ze je i šance,že nás rozvedou na poprvé... já si budu stát za svém... Teda jestli tam predvede ten herecky kousek jako předvádí doma tak to bude mazec 🙂