Môže sa dieťa do troch rokov stretávať s otcom za prítomnosti matky?
ja som to tu už niekde videla bolo to tu viac krrat spomenute ............ prosim blbe reči a diskusie si nechajte nie som na to zvedava .... chcem len vedieť či ... by bolo možne aby sa otec dieťaťa stretaval stale za mojej pritomnosti .. prosim radťe len ty kt. si niečim takym presli .....Dakujem
poznam jeden pripad kde sa dieta aj starsie ako 3 roky stretava len za pritomnosti matky, bolo to rozhodnute sudom, pretoze oni sa rozisli prave pre jeho vybusnu povahu a dieta nebolo na otca zvyknute....navstevy mala urcene aj babka tam matka byt nemusela ale nesmel tam byt otec dietata, ale bolo to v zahranici....
ale myslim ze ak je tam vazny dovod tak aj na slovensku to bude mozne...
takze sa treba obratit za pravnikom, alebo nejakou kuratorkou
Vela zavisi od okolnosti, takto ked nepises, ze preco nechces, aby sa dieta stretavalo bez tvojej oritomnosti, ti je velmi tazko odpovedat
@monika1507 Môžeš žiadať styk v tvojej prítomnosti - čiže áno, je to možné. O opodstatnenosti tvojej žiadosti rozhodne súd. Ak otec dieťaťa s ním doteraz žil v jednej domácnosti a stretáva sa s ním aj naďalej po rozchode, je veľký predpoklad, že sa s ním bude môcť stretávať sám. Záleží od konkrétnej situácie a argumentov. Prípady sú aj také aj také. A píšem zo skúsenosti 🙂
@nez
@sense
@pribinak
@materina_duska hned ako budem mocť hned vam objasnim ....... dakujem zatial za pochopenie
je to mozne jedine v pripade, ak je otec dietata alkoholik, trpi nejakou dusevnou poruchou, je agresivny, svojim chovanim moze ohrozit dieta fyzicky, alebo mravne ci psychicky. Vsetko to musi posudit sud na zaklade svedectiev a lekarskych posudkov.
@nez
@sense
@pribinak
@materina_duska
@mamulka211 Dobry večer objasnim Vám moju situaciu, som matkou 14mesačneho dietata ... otec dieťaťa nas opustil ked mala mala 4mesiace ,, sme sa rozviedli ,, platit platí, stretavanie ma tak každy pondelok a stvrtok v čase od 15:00hod do 17:00hod a každu parnu sobotu v čase od 12:00 do 14:00 hod za mojej pritomnosti ... ale on ked aj nepride tak vobec mi neda vedieť ! pišem si aj zoznam hodin kedy a na kolko prišiel ,,, 29krát neprišiel,, jemu je prednejšia f jeho mamička ........ a frajerkou po dovolenke, a podobne veci .a 30 krat prišiel aj to na hodinu a niekedy aj pol hodinu ,,,, malu ked ma chvilku na rukach tak snim chce byť len chvilku a potom začne plakať vždy ju musim brať na ruky a potom je dobre ..... je agresívny,,,,nerešpektuje a nedodržiava nariadenie sudu ... bol na urade bez mojho suhlasu ma s tou koliznou objednali psychologicke aby dokazal že on si tu mala može bravať sam, dobre zučastnila som sa ... ked som jej povedala že to dieťa nieje zvyknute na otca ... tak začala do mna hustit . a on ked niečo povedal začala s a k nemu pekne vyjadrovať že dieťa za dve hodiny nemusi jesť,piť,prebalovať nič ani spať,,,,, a ked bude plakať to je jeho problem nie moj , aj ked bude plakať dve hodiny ..... že ona napiše do toho posudku že tam moja pritomnost netreba, z jeho strany o malu zaujem nemaju vobec! on malu nikdy nenakrmil aj ked sa ešťe len narodila musela som ist na važnu operaciu on nieže by sa staral on utiekol domou za mamičkou .... a ma ,aôu sa vykašlal , on sa o dieťa nedokaže postarať ... niekede som čitala tu na MK že mam pravo byt pri stretavani do troch rokov aspon do dvoch , aby mu to na sude nepreslo .. prosím blbe reči si radšej nechajte .... ona je moc malička nemože ju mať sam ...
nebranim mu v styku ale ona je malička ... ked bude večšia bude to už ine .. ako teraz
@monika1507 sud ti to moze schvalit, nemusi...priprav sa trosku aj na to.
ak malu nekojis a ex nie je cisty psychopat, alkoholik.....tak je dost mozne ze sa s nou bude moct stretavat aj bez tvojej pritomnosti.
pretoze ano, obaja ste rodicia. obaja mate rovnake prava, ako aj povinnosti.
aj ked ako mama dietatka, ktoreho otec doteraz na neho kaslal a stretavanie si si musela svojim sposobom vydupat aby sa jej aspon chvilku venoval, by som spravila vsetko pre to, aby to tak nebolo!
prajem vela stastia.
vies co skus? skus mu ju raz ci dvakrat dat samu, nech si ju pekne krasne poprebaluje, nakrmi, uspi......povedz mu, ze chces len aby si to vyskusal, ked sa chce do toho uz pustit, nech si to otestuje.
osobne si myslim ze ho to po prvom takom starani sa o dcerku velmi rychlo prejde.
a ak by mu to staranie nahodou uplne moc nevyslo, malu by neuspal, nenakrmil, neprebalil, neobliekol adekvatne pocasiu - mas v rukach len dalsi tromf pre sud, ze to bez teba nejde 🙂
v tom pripade si ale zabezpec svedka, kamosku napr. co bude s tebou cakat ked ti malu ,,vrati,,.
@monika1507 zacnem od konca, podla mojich vedomosti sa nikde v zakone neuvadza, to co si tu ty niekde citala, ze dieta do 2-3 rokov musi byt na stretnuti ajs druhym rodicom (minule tu jedna baba dobre napisala, ze tato stranka sa preto vola kon, ze sa tu docitas koniny)
Stretavanie sa s dietatom je pravo a nie povinnost, takze ked nepride nic sa nedeje, ja chapem, ze ta blokuje a ty musis kvoli tomu si upravovat program a tak, ale je to jeho pravo a nie povinnost, je to od neho neseriozne, ze ta vopred neinformuje, ze nepride a nestretne sa s malickou
Ty mozes tak kuratorke povedat, ze ako to nedodrziava a ziadat, aby mu "dohovorila" nech ta vopred upozorni, ze na stretko nepride
Co sa tyka pitia, jedenia a prebalovania, ja ta ako matku chapem, no tak to nachystaj a tomu volovi to strc az pod nos, ze tu je pitie a ostatatne veci, mozes zas kuratorke povedat, ze nech mu "vysvetli" ze dieta pocas stretka moze byt hladne a smadne a treba ho aj prebalit
To je inak super, ze si pises tie zaznami, ale skor tam zaznamenavaj take veci, ze ci ju vedel prebalit, ako sa jej venoval, aky je priebeh tych stretnuti, ci jej napr nieco priniesol, ako dieta reaguje na jeho rpitomnost a podnety s jeho strany, to je dolezitejsie ako to kolko krat prisiel a kolko krat neprisiel, on to moze mat dobre "poistene" ze preco nemohol prist a tak (sprevadzal matku k lekarovi, mal cosi nevyhnutne v praci, on bol chory a tak)
Ked budes ziadat upravu styku, tak urcite musis mat relevantnejsie dovody ako to, ze mala po chvilke s nim place (tazko sa mi to pise) lebo na to jejednoducha odpoved, jasne, ze place je na teba viac zvyknuta, skor tam uved to, ze je agresivny, alebo nevie zvladnut sam bez pomoci malicku, tam mizes dat to, ze ju napr nevie utisit
Urcite sa chod popytat k inej psychologicke co by ti odporucila dat do listu pre sudkynu, nech vidi interakciu teba a malej
Asi si dost nastvata na kuratorku, ale bud s nou v kontakte, musis s nou byt v kontakte, aby mala informacie aj od teba, nielen od neho a hlavne, aby vedela ako stretnutia otca s maloletou prebiehaju
Cim este mozes argumentovat, je cas stretnuti a denny rezim dcerky v takomto veku
bolo by fajn nejako zaznamenat jeho agresivitu, nahrat na mobil, alebo nejake sms, ci maily, kde sa on agresivne vyjadruje. Proste to musis sudu dokazat ze on je agresivny, ze sa o malu ostarat naozaj nevie a je to a sude ako sa rozhodne tak ci tak...ja ti upklne rozumiem, takemu cléoveku by som svoje dieta tiez dat nechcela...drzim ti place aby to vyslo a skus sa poradit aj s pravnikom, poradi to lepsie ako na to
Este jedna vec, aby sme ti tu zas nedavali falosne nadeje, sud mu styk s dcerkou nezakaze, to by sa muselo stat nieco veeelmi vazne a s nasledkami, mize mu maximalne upravit cas a na isty cas tam ponechat tvoju pritomnost
ahoj aj ja mam stretavanie syna s otcom len za mojej pritomnosti aj taak otecko za synom nechodi maq moznost aj kazdy den a nevyuziva to sudkyna rozhodla na zaklade toho ze som preukazala ze nie je schopny sa onho sameho postarat teraz si chce dat nove podanie chce ho bravat k sebe ale je medzi nami viac ako 100km tak neviem ako to bude no maju pravdu ze to neni o tom ako casto za nim chodi ale ako sa mu pocas toho venuje moj ex pride da si u nas kavu sadne a celu dobu co sa ma venovat malemu si pise cez pokec ci fb a bavi sa na tom sem tam sa s malym odfoti aby si dokazal ze je otec myslim ze aj to zavazi naviac si da pri malom pivo a brava ho ked ide fajcit co ma vytaca ale ak dojde k tomu ze ho bude chcet na vikend k sebe tak to pouzijem myslim si ze si to nepoda kedze nema zaujem ani teraz alebo len aby ma potrestal
tak hlavu hore vsetko sa da zvladnut skus mu to dat odskusat a uvidis ja ex nebranim chodit za malym no hrdina bol len na sude po nom sa malemu vyhyba este viac
@pribinak bolo by dobre keby ste si prečitali že ja mu nebranim v styku s malou ale on sa o nu nevie postarať on tvrdi že ma doma sestru kt. ma synovca maleho že ona mu pomože stym , že to neni problem ...... že u nich je ten jeho synovec a neplače je to ine lebo u nich je každy den .. aj to musi byt tenmaly naobliekany lebo oni nekuria ,, on ked pride tak začne kričať niekedy povyhraža sa ,, niekedy ma aj psychicky deptal,,,,,,,,na malu aj kričal on sa malej tak venuje že niekedy sa hra s telefonom ,,, chvilkju sa hra s malou apotom ten telefon piše si na fb cez telefon ,, vola s frajerkou,,, nikdy jej nedal vonku čajik ,ked jej išiel davat čaj tak sa mu skoro zadrhla,,,,, raz sme boli u jeho sestry už bolo po rozvode ,, a jej syn rsa žačal drhnuť.. a on sa nanho kukal a rychlo volal svoju sestru že nevie čo ma robiť ,,,
@monika1507 : 14 mesacne dieta uz nie je tak strasne malicke, aby nevydrzalo dve hodiny nejest, popripade moze papat aj jedla, ktore mu moze podat aj jeho otec, napr. detsku vyzivu, kasu a podobne. Na stretnutie s nim moze chodit kludne aj jeho matka, ktora mu moze pomoct zvladnut to, ak by si sam netrufal, ale myslim, ze si trufa...Toto urcite nebude dovod na to, aby sa s malou nestretaval sam.
Ahoj mam problem s byvalim dala som navrch len pritomnosti matkou a on ma nuti ze ju mu domov nedam a vyhraza sa mi dudom popri tom sud aj kurator je ty unformovany
A neplati mi na dcerku mala ma leb rok aj pol

otazka skor na pravnika....skus nejaku bezplatnu internetovu poradnu...