icon

Môžem partnerovi tajne odobrať otcovské práva?

15. okt 2024

Ahoj. Žijem z zahraničí. Môj partner je cudzinec. Minulý týždeň bol zadržaný políciou kvôli razii na drogy. U neho nenašli nič, no policajti prišli k nám domov. Jasné, že nič také doma nemáme. V cele bol 24 hodín a potom prepustený. Môžem to použiť v môj prospech? Chystám sa na Slovensko za právnickou, aby sme spisali ziadost o zbavenie otcovských prav. Chcela by som, aby o tom partner vobec nevedel. Poviem, ze sa nezaujima a nestara. On sa to zo zahraničia nema ako dozvediet. Ani ked prebehne sud. Bojim sa vsak, ze ak to sud uzna, kedze on bude nepritomny a nezucastneny, tak ma necha hladat s tym, ze som dceru uniesla, ked s nou pridem na Slovensko. Chystam sa totiz zo zahranicia odist. Neviete ako to je?

Strana
z2
zafir01
17. okt 2024

Skús skôr návrh na zverenie dieťaťa ... Ak ste sa rozisli .. súd určí aj výživné . Nie je to tvoje právo ,je to pre dieťa . A ak je partner alebo teda ex partner nejaký problémový ,tak obmedzený styk sa dá ,z dôvodu jeho kriminálnej aktivity napr ,alebo že sa stretáva s ľuďmi s drogového prostredia a pod ..kľudne od neho súd môže a často aj žiada testy na drogy ( opäť skúsenosť ) .

zafir01
17. okt 2024

Ale platí prezumpcia neviny.. zadržaný môže byť aj 100x ..pokiaľ nebol obvinený a odsúdeny neskôr ,tak súd ho berie ako bezuhonneho občana

lucia147852
17. okt 2024

ty si to predstavujes jak hurvinek valku

veronikaszabova
17. okt 2024

Ty si strasne naivna 🙂

autor
17. okt 2024

@zafir01 ďakujem ♥️

miaka2
18. okt 2024

Mňa by zaujímalo koho priezvisko má dieťa? Asi o tom vieš, že pokiaľ náhodou nemáte rovnaké priezvisko tiež ťa nemusia nikam pustiť. A myslím, že ani raz si neodpovedala, či je zapísaný v RL? Neviem ako si predstavuješ zbavenie otcovskych práv, ale skús si to len na sekundu predstaviť opačne - jemu by sa na tebe niečo znepáčilo, vzal by dieťa do Litvy, kde by teba, bez teba, zbavili rodičovských prav a uz by si o dietati ani nepocula? Trošku absurdné, nemyslis?

autor
18. okt 2024

@miaka2 vyhráža sa bežne

miaka2
18. okt 2024

Preco VYHRÁŽA? ved on ma na to rovnake pravo ako ty, ked si predstavujes ze sa to len tak da.. a ci mate rovnake priezvisko a je v RL zapísaný sa asi nedozvieme

hendikep
18. okt 2024

@miaka2 presne to som sla napisat, ked by to bolo take jednoduche tak by sa to zneuzivalo. Nikto by nemal chciet aby to takto fungovalo, ze ma niekto zbavi otcovstva za chrbtom??! ved to je absurdné… je to aj jeho dieťa. A to dieťa nie je majetkom rodičov.

veronikaszabova
18. okt 2024

@miaka2
""pokiaľ náhodou nemáte rovnaké priezvisko tiež ťa nemusia nikam pustiť. ""
Toto je total blbost

dominikamacakova
18. okt 2024

Nie, nemôžeš uniesť dieťa a zbaviť muža otcovských práv.

vevesh
18. okt 2024

Ja az ziram, ako jednoducho si to predstavujes....kedze uz nejaky ten rocik uk nie je v eu, vedia pekne dokazat, co je pre dieta primarna krajina. To je aj prva otazka na sk predtym, nez vobec niekto nieco zapise. To, ze ho policia zadrzala, absolutne nic nedokazuje -plati prezumpcia neviny az do sudu a jeho odsudenia, dovtedy je to, ze ho zadrzala policia, absolutne nic nehovoriaca informacia a vobec nema dopad na jeho rodicovske prava a povinnosti...ale good luck, poznam zienku, krora sa uz 12rokov snazi dostat s dietatom z uk na sk-no smola -jej muz uz ani v uk nezije (zije v jeho domovskej krajine), ale nedovoli jej odist na sk. Moze akurat tak na maximalne dvojtyzdnovu dovcu...🤐

miaka2
18. okt 2024

@veronikaszabova co je blbost? Pokial viem na niektorych letiskach to takto funguje ked cestujes s dietatom a nemate rovnake priezvisko.. ale tak rada sa necham poucit😊

vevesh
18. okt 2024

@miaka2
@veronikaszabova ja mam s detmi rovnake priezvisko, len ine pasy a tiez ma raz nechceli pustit kvoli tomu cez kontrolu...😀takze rozdielne priezviska maju vacsiu sancu na kontrolu...🤐

lucia147852
18. okt 2024

Ináč k tomu zatknutiu (ak by bol súd na SVK, čo na 99% nebude, lebo to bude odkázané a súd v UK). Robila som na súde, mali sme prípad kde matka sedela vo väzení za (vraj) pokus o vraždu otca. Otec požiadal o zrušenie rodičovských práv, lebo chcel dieťa poslať žiť do zahraničia a matka nesúhlasila. Súd prehral a následne odvolací rozsudok potvrdil. To len ty si myslíš že budú rozhodovať od buka do buka.

tiezjedna
18. okt 2024

Mama sa vás síce zbavila (čo ma veľmi mrzí), ale nikto ju nezbavil rodičovských práv. Tie stále má...A nie, nepôjde to, myslieť si môžeš čo chceš. Ani keby bol právoplatne odsúdený. To je rovnako naivná predstava, ako keď si vo vedľajšej diskusii súdruh myslel, že keď jeho brat má vlastné bývanie, tak on zdedí rodičovský dom 🙄 Skúsiť môžeš maximálne to, že si nájdeš chlapa, ktorý bude ochotný si tvoju dcéru osvojiť a pôjdete tvrdou súdnou cestu proti jej biologickému otcovi. To je jediná možná cesta.

tiezjedna
18. okt 2024

@zafir01 aj keby bol právoplatne a opakovane odsúdený, nie je to dôvod na zbavenie rodičovských práv. Ona si to predstavuje ako Hurvínek válku.

janickacrazy
18. okt 2024

@vevesh to vážne? To je pekne blbé. Inak toto dosť postráda logiku. Veď keby ten otec v UK žil, že sa chce vídať s dieťaťom, tak ok. Ale takto?

vevesh
18. okt 2024

@janickacrazy a uplna perlicka je, ze mal podmienku za prechovavanie drog (neviem ci aj nie obchodovanie🫣). Jednoducho podla uk sudu je stredisko zaujmov uk a ked sa matka s otcom nevedia dohodnut, ostane dieta v uk a pod uk sudmi az do plnoletosti. (Matka chcela na sk, otec do svojej domovskej krajiny a teda, on odisiel, lebo matka s dietatom nechceli a dieta priklepli jej, ale matka s dietatom nemozu odist na sk, lebo muz nesuhlasi -dava im povolenia iba na pobyty, aj to tak 2-3tyzdne vopred...🤯

janickacrazy
18. okt 2024

@vevesh to je fakt psycho, ešte že nemám nejakého zahraničného muža, lebo toto by ma asi nepotešilo

vevesh
18. okt 2024

@janickacrazy no to je ta odvratena stranka vztahov v zahranici -vsak aj lucka vondrackova takto dopadla v kanade a aj vera wisterova jednym casom riesila toto...

janickacrazy
18. okt 2024

@vevesh no len vysvetli to tým zamilovaným a naivným ženám

zafir01
18. okt 2024

@tiezjedna áno ,ja som ďalej písala o zverenie do starostlivosti,nie zrušení práv . ktorý vie . mizno sama autorka nepozná pojmy a definície

earlgrey
18. okt 2024

Ja som ti písala súkromnú správu a ver mi, že ak neudáš adresu, bude sa to riešiť cez ambasádu v Anglicku. A ambasáda ma kompetencie ako si overiť aj adresu otca, veď niekde pracuje nie? je nahlásený na daňovom a zdravotnej poisťovni, má lekára. Otcovi mojej dcéry doručili predvolanie na súd osobne na jeho adresu prostredníctvom Slovenskej Ambasády a súd sa odročoval pokiaľ sa nedostavil (čo sa nedostavil lebo bol covid a restrikcie) ale poslal písomné vyjadrenie na súd, kde so všetkým súhlasil a tým pádom súd zveril dieťa mne a tiež som chcela VÝLUČNÚ STAROSTLIVOSŤ a nedalo sa...lebo práv a povinnosti ho zbaviť nemôžu bez jeho súhlasu, teda pokiaľ sa on nevzdá otcovstva a taktiež som nechcela výživné a sudca aj tak nariadil aspoň symbolických 50€ mesačne, lebo vraj nez výživného sa to nedá, keďže otec má povinnosti na dieťa platiť. Takže ešte raz...ÁNO, SLOVENSKÉ ÚRADY HO NÁJDU, TEDA SLOVENSKÁ AMBASÁDA V ANGLICKU, a budú ho hľadať pokiaľ nenájdu a nevyjadrí sa a to môže trvať aj dlhšie ako si predstavuješ. Ja ti píšem z osobnej skúsenosti, ale ver si čomu chceš, len aby si nepadla na hubu.

earlgrey
18. okt 2024

Ešte dodám, že sudca mi povedal na prvom pojednávaní, kde som udala, že neviem, či sa zdržiava na adrese, kde sme spolu bývali, že si ho mám ísť hľadať sama do Anglicka ale že súd neprebehne pokiaľ sa otec nevyjadrí a je jedno, či je cudzinec, Slovák, hotentót či Yeti.

samkolea
18. okt 2024

Nemyslim si, ze to je mozne. A navyse sk sa to dozvie, da si spravit tedty otcovstva a bude znova zapisany do RL. Bola moznost a to nepriznat sa mu, ze vakas jeho dieta.

samkolea
18. okt 2024

Este sa mozes poistit tym, kedze vie kde idete a suhlasi s dlhodobym pobytom na Svk, ze mu das podpisat rodicovsku dohodu, ze naozaj suhlasi s tvojim odchodom. Viem o com hovorim, toto si mozes dat nasledne na sud do urciteho casu potvrdit-podmienky rodicovskej dohody. Ak nestihnes musis ist navrhom cez sud/ rodicovske prava a ak chces tak vyzivne dalsi krok.

Strana
z2