icon

Možnosti priezviska dieťaťa pri rozvode

versum
31. máj 2025

Ahojte, chcem sa opýtať. Ja som v rozvodovom konaní. Čoskoro rodím a bojom sa že sa nestihnem do pôrodu rozviesť. Je šanca, že bábätko bude mať priezvisko po priateľovi? Máte s tým niekto skúsenosť? Ďakujem.

Strana
z2
minenkaa
1. jún 2025
@zuzanockamt

@minenkaa Ale ja beriem do úvahy len manzelstvo. Deti s kamošmi by som si teda nezadovážila. Len s manželom.

@zuzanockamt ale tak v tom manželstve si treba nechať svoje priezvisko a deti teda obe

doriiis
1. jún 2025
@minenkaa

@versum dieta bude mať priezvisko ako ste sa dohodli pri sobáši ale môžeš dať na súd na zmenu alebo sa dohodni s otcom dieťaťa a ak bude súhlasiť nemal by byt problém
Prečo dávate deťom meno po otcovi

@minenkaa ...nie je pravda.300 dni po rozvode dieťa stále dostáva priezvisko po exmanzelovi.Bez ohľadu nato,že to nie je jeho dieta

zuzanockamt
1. jún 2025
@minenkaa

@zuzanockamt ale tak v tom manželstve si treba nechať svoje priezvisko a deti teda obe

@minenkaa Deti u nás nemôžu mať dve priezviská.

minenkaa
1. jún 2025
@zuzanockamt

@minenkaa Deti u nás nemôžu mať dve priezviská.

@zuzanockamt keby sa dalo

zuzanockamt
1. jún 2025
@minenkaa

@zuzanockamt keby sa dalo

@minenkaa Nedá sa, treba preto uvažovať s takou situáciou, aká je.

minenkaa
1. jún 2025

inak toto je zvládne deti sú oboch a priezvisko môžu mať len jedno ale manželia môžu mať dve ,či ako to je

minenkaa
1. jún 2025
@zuzanockamt

@minenkaa Nedá sa, treba preto uvažovať s takou situáciou, aká je.

@zuzanockamt no a preto by malo mať dieta meno po matke a manželia každý svoje .Ved to je choré nemať na výber lebo blby zakon

zuzanockamt
1. jún 2025
@minenkaa

@zuzanockamt no a preto by malo mať dieta meno po matke a manželia každý svoje .Ved to je choré nemať na výber lebo blby zakon

@minenkaa A ako k tomu príde muž - otec detí? Píšem to ako matka syna. Ženské tu žmýkajú chlapov z peňazí, musí sa starať, makať a priezvisko nič.

minenkaa
1. jún 2025
@zuzanockamt

@minenkaa A ako k tomu príde muž - otec detí? Píšem to ako matka syna. Ženské tu žmýkajú chlapov z peňazí, musí sa starať, makať a priezvisko nič.

@zuzanockamt veď píšem,že je blbe,že nie na vyber a ako k tomu príde ta zena,výnosu ,odrodu a ešte jej chlap nadáva,že je tučná a vydeľuje peniaze ,však je doma nič nerobí .Toto je taký argument

zuzanockamt
1. jún 2025
@minenkaa

@zuzanockamt veď píšem,že je blbe,že nie na vyber a ako k tomu príde ta zena,výnosu ,odrodu a ešte jej chlap nadáva,že je tučná a vydeľuje peniaze ,však je doma nič nerobí .Toto je taký argument

@minenkaa Ja to beriem z pohľadu matky syna.

minenkaa
1. jún 2025
@zuzanockamt

@minenkaa Ja to beriem z pohľadu matky syna.

@zuzanockamt ja z pohľadu rozvodovosti a ako často ostávajú deti s matkám .Skus sa prestať pozerať na to ako matka syna,budes to mat potom ťažké s nevestou ak bude povaha ktorá sa bude na to pozerať z pohľadu matky a nemyslím to zle a ani nepicham

pribinak
1. jún 2025
@minenkaa

@versum dieta bude mať priezvisko ako ste sa dohodli pri sobáši ale môžeš dať na súd na zmenu alebo sa dohodni s otcom dieťaťa a ak bude súhlasiť nemal by byt problém
Prečo dávate deťom meno po otcovi

@minenkaa to čo za blbosť radis? Veď jej ešte stále manžel bude zapísaný v rodnom liste! To je pointa

On musí podať návrh na zapretie otcovstva.
Priezvisko je až sekundárny problém

minenkaa
1. jún 2025
@pribinak

@minenkaa to čo za blbosť radis? Veď jej ešte stále manžel bude zapísaný v rodnom liste! To je pointa

On musí podať návrh na zapretie otcovstva.
Priezvisko je až sekundárny problém

@pribinak čo zas

pribinak
1. jún 2025
@minenkaa

@pribinak čo zas

@minenkaa blbosti tu radis

minenkaa
1. jún 2025
@pribinak

@minenkaa blbosti tu radis

@pribinak čo presne

pribinak
1. jún 2025
@minenkaa

@pribinak čo presne

@minenkaa väčšina tvojich príspevkov, nechce sa mi ti to označovať

minenkaa
1. jún 2025
@pribinak

@minenkaa väčšina tvojich príspevkov, nechce sa mi ti to označovať

@pribinak tak potom ako ti mám odpovedať

kacena2022
1. jún 2025

@versum Ahoj,bola som v rovnakej situácii podané o rozvod s ex a čakala som s priateľom bábätko.Podala som ešte jeden papier na súd aby nás urgentne rozviedli lebo čakám dieťa s priateľom,samozrejme ex to podpísal že súhlasí s tým.Nakoniec sa to stihlo rozvod bol v januári,s priateľom sme mali svadbu vo februári a malý sa narodil v apríli.
Kedy máš termín pôrodu?

Strana
z2