icon

Možnosti zvýšenia výživného na deti

lenka0q
11. jún 2024

Mám dve deti 13r a 9r ex platí na dieťa 30eur a pracuje len na čierno aby mi neplatil viacej a dala som si zvýšiť výživné na 50eur na jedno dieťa myslíte si že uspejem?

11mirka22
11. jún 2024

@lenka0q ja verím že áno.. Preboha, že 30 eur.. To je hanba.

sinsity
11. jún 2024

@lenka0q podľa mňa áno, pretože minimálne výživné je 50 eur

11mirka22
11. jún 2024

@lenka0q prečo neziadas viac? Chceš povedať, že 50 eur pokryje náklady na dieťa? Resp aspoň polovicu? Má otec nejaké vážne dôvody na to, aby sa nemohol zamestnať?

koniarova
11. jún 2024

Žiadaj viac preboha.

lenka0q
autor
11. jún 2024

@11mirka22 Jeho otec je zdravý človek ktorý pracuje na čierno aby nepracoval vraj na súde povie že nepracuje tiež uvažujem že by mohol platiť viacej lebo deti potrebujú taktiež

sinsity
11. jún 2024

@lenka0q keď je zdravý tak nerozumiem prečo nepracuje. Myslím že to súd vôbec nezaujíma.

januska12323
11. jún 2024

Žiadaj aspoň 150 na dieťa. Súd nezaujíma keď otec dobrovoľne nepracuje, vyráta mu podľa možností zamestnania koľko by mohol zarábať. Dolož všetky výdavky aké na deti máš.

zmrzlinka2021
11. jún 2024

@lenka0q pýtaj v pohode 200 eur na dieťa. Otec je zdravý, nech sa stará

cacianka
11. jún 2024

nehľaď na to že biootec nepracuje, tak navrhuješ iba 50 e !
Spomeň si aké má ex vzdelanie, povolanie, pozri inzeráty v jeho profesii, nielen v okolí bydliska, ale kdekoľvek, vytlač aspoň 5 ponuk, všade musí byť uvedený ponúkaný plat. Tak podľa toho na súde slovne navrhni sumu. Minimálne, naozaj minimálne žiadaj aspoň 100 e na dieťa, otec môže vo voľnom čase ešte aj na brigády chodiť, zvýšiť si príjem aby mohol vyživovať svoje deti, ked už sa o ne nestará osobne tak ako ty, ty asi nemáš veľa možností si privyrobiť - či ? a aj ked si na OČR s deťmi ti klesne príjem.
Tak sa sakra pozbieraj a pýtaj tvrdo čo deťom patrí. Ved ty si za tie šušne nekupuješ kabelky a sandálky, ale živíš deti.
na súdoch nie sú mechom udretí, tak bojuj nech mu to zrátajú. súd určí výšku výživného a tatko musí platiť. a je fuk či na čierno či na bielo, ak by neplatil, vtedy môžeš požiadať o náhradné vyživné od štátu, dostaneš ho podľa sumy akú určil súd.

11mirka22
11. jún 2024

@lenka0q aj vieš kde pracuje? Vieš ako asi žije? Kde býva?

alenah31
11. jún 2024

@lenka0q spis si vydavky a ziadaj riadne vyzivne podla toho co ti vyjde, 100€ dokopy ti ani zdaleka nepokryje naklady na 2 deti. Nech si tvrdi, ze nepracuje a nemoze. Je zdravy? Vo vasom regione v jeho obore praca je? Ak na obe otazky odpovies ano - sud mu kludne moze urcit vyzivne z priemernej mzdy, ktoru by mal ako zamestnany v odbore, v ktorom je vyuceny s prihliadnutim na region odkial pochadzate. Takeho vychcaneho magora ako je tvoj ex na sude nebudu vidiet prvy krat. Aj ja mam takeho v rodine, nerobil 3 roky, min. vyzivne za neho tahala mama. Po dalsom navrhu sa sudca nastval, cez UP zistil, ze ponuky ma - no vyhovoriek kopec - a dostal 180€ na jedno a 120€ na druhe dieta. Plakal, vyhrazal sa, vysmieval sa. No sa rychlo spamatal, po pol roku ho uz isli sudit za neplnenie si povinnej vyzivy - zasa zavriet sa on nenecha - zrazu sa aj praca nasla, aj vyzivne plati. Za gule do prievanu by som tychto "otcov" vesala. A matky niekedy tiez - aj medzi tymi je ich dost co sa riadne nestaraju a neplatia.

martinka13
11. jún 2024

To je žart, 30 eur? Strašné. Minimálne 150 na jedno dieťa...

lenka0q
autor
11. jún 2024

@martinka13 Žiaľ nie,tiež si vravím že je to strašné málo a ešte sa mi vyhráža že si tam len hanbu spravím že mu nezvýšia výživné pevné dúfam že áno

galganka
11. jún 2024

@lenka0q vôbec nepozeraj na to, či pracuje. Ak nie je invalid, pracovať môže. Na súde si preveria vhodné voľné pracovné miesta a pekne mu ich prišupnú do spisu. Takže hanba bude, ale jeho.

katuskamala1
11. jún 2024

Minimalne vyzivne do jula tohto roka je okolo 39eur. Od jula sa zasa zvysi. Minimalne je urcene ozaj nepracujucim, proste cele zle..hanba otcovi... a ty sa bojis pytat 50e aaach... by som pytala po 100 .

katica06
11. jún 2024

Žiaľ je pár takýchto ,,otcov roku,, kamarátke (deti16 a 11)zdvylli po nastúpení dieťa na SŠ na 35e.
@lenka0q držím palce

lenka0q
autor
11. jún 2024

Ja dúfam že súd mu veriť nebude lebo len určité bude klamať na súde že nepracuje

kristinka92
11. jún 2024

@lenka0q zaujímavé. deti robiť vedel, ale teraz bude robiť všetko preto aby ich nezabezpečil. že tých chlapov hanba nefackuje. samozrejme že žiadaj zvýšenie! a nie 50 ale 150€ na dieta! zober právnika a chod do toho, sudcovia nie sú hlúpi. ak ma obe ruky zdravé a príjem na čierno, zohľadňuje sa ake ma muž vzdelanie na pracu a vypočítajú mu koľko bude platit, keď ma ruky zdravé, platit musí. a je im jedno že sa naschval zamestnať nechce, zistia povolanie a priemerne koľko sa zaraba a súdu je už potom jedno, vyrubia mu koľko bude platit.

hedviga2
11. jún 2024

@lenka0q kamaratke tiez musi platiť 200 eur napriek tomu ze nema príjem. Sudca zistil ze zije v podnajme a plati. Tak vraj ked ma na podnajom v prvom rade musi mat na výzivne. Podaj si

julish
11. jún 2024

@lenka0q vypytaj si, kolko potrebujes. Sudcovia uz maju pokrk takychto otcov: nesleduju ani tak prijmy ako vydavky. To bude musiet dokazovat on, ze zije z vody v krajine s pomerne nizkou nezamestnanostou

nikaeli
11. jún 2024

@lenka0q nenechaj sa ním zastrašiť, na súde nepracujú hlupáci. Nakupujú v rovnakých obchodoch ako my, majú prehľad o bežných potrebách a výdavkoch na deti. Žiadaj si aspoň 150€ na 1 dieťa. Neboj sa. Aj môj ex sa odvoláva na minimálku a zdravotný stav (platnička), naťahujeme sa vyše roka. Súd ale zistil, že prenajíma byt, kúpil si nové auto a aktuálne skúma jeho majetky cez kataster, chorobnosť a PN cez zdravotku, sociálku, atď. Držím ti prsty🙋🏻‍♀️

lenka0q
autor
11. jún 2024

@nikaeli Ďakujem skúsim to

leo2019
12. jún 2024

@cacianka na súde budú riešiť cez princíp potenciality. Zohľadní sa je ho zdravotný stav, vzdelanie a doterajšie skúsenosti. Súd podľa toho určí výšku výživného. Žiaden súd ti nebude určovať výšku na základe možných cez časov v práci alebo možných doplnkových brigád alebo ďalších zamestnaní. To by rovno mohli tvrdiť veď pracujte 12hod denne/ 6 dni v týždni. Musí sa zohľadňovať zákonom stanovený minimálny časový fond či sa jedná o polovičný pracovný úväzok alebo plný pracovný úväzok pokiaľ ide o fyz. osobu. a z toho možný dosiahnutý príjem v danej oblasti kde je pán spôsobilí pracovať, (samozrejme mínus náklady na základné životné potreby)

cacianka
12. jún 2024

@leo2019 píšem niečo iné ? Výživné sa ráta z možnosti práce
Tie brigády dom spomenula len ako inú možnosť, čo si tatko môže zvýšiť príjem keby chcel

leo2019
12. jún 2024

@cacianka reagoval som len na tu možnosť brigády. Tatko si môže zvýšiť príjem ale to už bude len do jeho réžie pokiaľ by chcel zvýšiť úroveň svojich detí pokiaľ by boli pri ňom nie pre to aby platil vyššie výživné.

salome123
12. jún 2024

@lenka0q urcite pytaj viac.... kludne aj 150Eur. Mam znameho, tiez pracuje na cierno (oficialny prijem 300E na mesiac), narodili sa mu medzicasom 2 deti a tak si dal na to tretie navrh na znizenie vyzivneho zo 110e na 100e a nepreslo mu ...sudkyna povedala, ze ked ma tolko deti, ze sa ma viac snazit 🙂)

vevebono
12. jún 2024

Vieš čo, sudkyňa povedala ex pred rokom, že má dve zdravé ruky a má si nájsť lepšie platenú robotu lebo deti sú prvoradé. Naparila mu fuuuu😂😂 Plus mínus podobný vek ako máš ty. To, že je dobrovoľne nezamestnaný súd zaujímať nebude.

Daj si na papier výdavky, aké máš na deti. Reálne. Nájom, voda, elektrika, strava, šatstvo, drogéria, krúžky, záujmy atď. Vydel to polovicou a to si žiadaj.