Môžu mať klamstvá na súde právne následky?
Caute. Viem že jeden človek klamal na súde, aj kvôli tomu súdu na to Sid inak prihliadal. Týka sa to financií. Proste doložil dôkaz že platil veľké sumy peňazí, pričom som ich platila ja. Na základe toho mu súd odobril splátky. Nebudem konkretizovať. Len ide o to či ten človek môže za to mať nejaké následky? Za v podstate krivú výpoveď? Ďakujem
@kubkovamama mám aj dôkazy, aj svedkov.. aké tresty za to sú, neviete náhodou?
Ty si mu najprv tie doklady pre sud poskytla, a az potom si sa zlakla, ze budes spoluvinnik, ak to praskne?
Alebo ti ich ukradol (okopiroval) a ty si sa to az dodatocne dozvedela, ze ich pouzil na oklamanie sudu?
Nebojím sa že budem spoluvinník. Poskytla som dôkazy lebo sme boli spolu. Avšak dozvedela som za že panko žije dvojitý život a chcem nech trpí.
Zhrdenost nie je najlepsi radca.
Ak splatky pokryvaju celu dlznu sumu, len bude splatna v dlhsom casovom obdobi, nemusi sa to uz dodatocne menit. Tak uz to nemusia riesit.
Ak to ale vyhodnotia ako trestny cin, mozes skoncit obvinena ako spolupachatelka (kedze si mu poskytla falosne dokazy o jeho financnej situacii.).
Takze ak ti nevadi, ze pojdes dole s nim, hlavne ze bude potrestany, tak to urob.
Ak nechces riskovat, najdi si nieco ine na potrestanie.

Musela by si dokázať,že si to platila ty.