Musí ísť dcéra s dieťatom za otcom, ktorý je vo výkonu trestu?
Dcera je slob.mamička so 4roč.dieťaťom. Otec je vo vykone trestu. Naposledy videl maličku ked mala pol roka. Kontakt udržiaval len sporadicky telefonicky s dcérou a to takym štylom, že slubil že prinesie oblečenie, obuv, hračky napr. za 2 dni a nikdy neprišiel a ani neprispieval na dieta ani finančne. Bolo určené výživné, ktoré samozejme za neho platí štát. Teraz bombarduje dcéru listami aby prišla s malinkou na návštevu do väznice a že ked tak nespraví, požiada koliznu opatrovatelku a potom bude musieť príst. Dcéra nechce tahat dieta do väznice - on nemal 3,5 ROKA záujem tak teraz nemá dcéra záujem. Ked bude vonku z basy, nech sa páči, ale tam nie! Poradte prosim ako sa može dcéra bránit. Dievčatko ma velky rozum a boji sa, že v školke niečo povie o otcovi a deti sa jej budu smiat- ĎAKUJEM
To by som chcela vidiet tu koliznu opatrovnicku, ktora odporuci tahat dieta do väznice... Blbost... Nech sa na neho vykasle.
😀 somar
Dcéra nech rozhodne čaká na nejaké oficiálne nariadenie, asi najskôr súdne rozhodnutie, ak to chce otec dieťaťa hnať až tam. Inak sa brániť nemusí, nie je povinná počúvať ho a podriaďovať sa jeho želaniam ani vyhrážkam. Tiež si myslím, že to žiadny kolízny opatrovník ani súd neschváli. Keby aj, neviem si predstaviť exekúciu takéhoto nariadenia, komando policajtov dotiahne za rukáv 4-ročné dievčatko do basy?
vasa dcera nie je nic povinna, ak chce, aby mu bola nariadena navsteva dcery, tak musi sudu, resp. socialnej pracovnicke - koliznej opatrovnicke preukazat, ze ma riadny zaujem o vychovu dcery, o jej potreby, ze sa o nu zaujima, ale taktiez aj zaujimal, sud na to prihliada, neda sa povedat, ze by kolizne opatrovnicky niektore, nechceli verit tomu, ze sa muzi zmenia v base a zrazu budu mat zaujem o dieta, skor si myslim, ze dieta je bod, v ktorom moze vasu dceru vydierat a tak to plne vyuziva....
je na vas ako sa k tomu postavite, vasej vnucke to nemoze nik nariadit! ved ona so svojim otcom nema ziaden vztah a ked ho chce jej otec budovat, bude mat na to dost casu (ak si medzi casom nezarobil na dalsi pobyt vo vazeni), drzim palce!
neviem si predstaviť kolíznu opatrovníčku, ktorá by šla s matkou a jej maloletým dieťaťom do basy. Pokiaľ sa jej takto "vyhráža" slovne tak by som šla na príslušný úrad práce (tam kde bývate) popýtať sa osobne kurátoriek čo v takomto prípade robiť a oni určite poradia hlavne v prospech maloletej. 😉
@mima1959, nenechajte sa od neho strasit, rovno mu dcera moze odpisat, ze nech ju s dietatom v ziadnom pripade necaka, nakolko vazenske prostredie nepovazuje za vhodne pre svoje dieta, a uz vobec nie v pripade, ak otec vacsiu cast zivota dietata nejavil on ziadny zaujem..koniec, a dalej by som ani nekomunikovala.
a este taky detail..neviem, za co chlap sedi, ale ak je to fet alebo nasilny trestny cin, okamzite by som dala na sud navrh na zakaz styku maloletej s otcom, navzdy. a ten natlak, ktory teraz on pouziva proti vam, sikovne pouzit proti nemu. tie listy by totiz boli pekny dokaz, plus jeho trestna minulost..no stalo by to za pokus. svoje dieta by uz nevidel a vyhrazky si moze niekam strcit.
hlavne sa NEBOJTE, on sa prave na to spolieha😉

Dobry neporadim vam, ale malu by som nebrala...kamaratka mala podobnu sytuaciu a dcerku bravala a aj spolu teraz ziju no na malu to dobre neposobilo a aj tak mala problem brat otca ako otca a ho tak nazyvat bol pre nu cudzi clovek a doteraz a to je uz 2 roky vonku a mala je 1-vacka s tym ma problem...