icon

Musím ísť na súd. Môžem vziať so sebou 3-mesačné bábätko?

zarnocaid
17. aug 2024

Dobrý deň prajem , rada by som sa spýtala či niekto nemá skúsenosť , mám 3 mesačne bábätko a musím ísť na súd , nemám stráženie . Môže ísť na súd so mnou ? Za rady , skúsenosti ďakujem

Strana
z4
natalienka12
17. aug 2024

Ides na sud ako co? Svedok? Obzalovany? Navrhovatel?

zafir01
17. aug 2024

@zarnocaid nie nemôže ( osobná skúsenosť )

zarnocaid
autor
17. aug 2024

@natalienka12 odporkyňa

natalienka12
17. aug 2024

@zarnocaid V zasade moze, ale dieta nemoze rusit priebeh pojednavania. Co ked bude plakat? Musite si zabezpecit strazenie, ved nech ide mama a babatko bude vonku pred pojednavackou s nou spinkat v kociku.

zarnocaid
autor
17. aug 2024

@natalienka12 keby ma kto sedieť s kočíkom pred dverami tak sa nepytam či môže ísť dieťa so mnou na súd . Bohužiaľ nemám túto možnosť ..

michaelam2
17. aug 2024

@zarnocaid asi jedine zaplatit opatrovatelku na ten den

natalienka12
17. aug 2024

@zarnocaid Ako si predstavujete vysluch na sude? S placucim dietatom na rukach? Tak sa proste ospravedlnte z pojednavania.

zafir01
17. aug 2024

@zarnocaid dcéra mala pár týždňov , keď som vypovedala na súde ( mali sme požiadané o opatrovníctvo netere ) . Odporkina ( neterina mater ) v Tom čase mala ďalšie bábo s druhým otcom . Vzala si ho na súd a sudkyňa,že môže dať pokutu ,že to nesmie . No keďže dotyčná je trochu na hlavu ,a sudkyňa sama bola vtedy čerstvá matka ,prrizmurila oči .. inak ja som mala dcéru u opatrovateľky ktoru som si predom našla

zarnocaid
autor
17. aug 2024

@natalienka12 ja som nikde nenapisala , že mám plačúce dieťa 😀 momentálne sa ja cítim ako na výsluchu🙂 položila som otázku , poprosila o skúsenosť a rady a nie na 100 útočných otázok , za Váš čas Vám ďakujem ostatné otázky si nechajte pre kamošky . Pekný deň 😇

biglovemom
17. aug 2024

@zarnocaid zavolaj si na sud a informuj sa to je najlepsie

natalienka12
17. aug 2024

@zarnocaid Som JUDr. nedavam ti kamaratsku radu, ale odbornu. Do pojednavacej siene nemozu vstupit deti, ak by rusili priebeh pojednavania. Ak by dieta v klude spalo v kociku, v zasade je mozna jeho pritomnost. Nie je vsak mozne, aby si uprostred pojednavania isla dieta utisit ak sa zobudi. Co potom? Sud ukonci pojednavanie?

30katrusa40
17. aug 2024

@zarnocaid prikláňam sa k názoru že skúsiť si tam zavolať a vysvetliť situáciu. Možno spravia výnimku. Aby si ozaj nemusela platiť pokutu alebo ťa ani nepustia dnu a ešte ťa potom budú obviňovať že si neprišla alebo niečo spravila náročky. Prípadne ak máš právnika tak skúsiť požiadať o to aby tam bol len právnik .

anketkarka
17. aug 2024

Aj keby Ti to dovolili, tak ja by som neriskla, že mi tam začne plakať a budem ho musieť utišovať vtedy, keď sa budem musieť sústrediť na súdne konanie. To nejdeš s kamoškou na kávu. Určite len s opatrovaním.

koniarova
17. aug 2024

Nie.

markaterka
17. aug 2024

Ja neviem, čo je to teraz za trend všade brať so sebou deti a mať pri tom výhovorku, že nemám kde dať dieťa. To žijete v nejakej vzduchovej bubline, že nemáte okolo seba rodinu, blízku alebo vzdialenú, kamarátky, susedov?
Proste niektoré situácie si vyžadujú, že to dieťa jednoducho nemôže ísť všade.

mk1111111111
17. aug 2024

@markaterka tak, moze zit v cudzom meste, alebo sud moze byt v inom meste, nie kazdy ma kamaratky, nie kazdy ma volno ist dieta postrazit. Na opatrovatelku mozno nema peniaze, ak ju bezne nepouziva, tak akej ju tak hned da.. Ak by mala taku moznost, tak sa nepyta.

bosorkabb
17. aug 2024

Ja som porodila predčasne a bola som navrhovateľ. Sudkyňa dieťa zamietla. Zobrala som mamu a tá strážila pred budovou súdu.

zafir01
17. aug 2024

@markaterka ono ja tiež nemám kde dávať deti . Mám tri . Bývam v malej dedine susedy sú buď bezdetné a chodia do práce ,alebo majú svoje jedno dve deti ,s ktorými oni sami podľa ich slov potrebujú pomoc .
Rodina je rozlezena,každý má svojich starosti ,no keď by to už bolo súrne ,myslím ,že by mi švagrine nepovedali nie , hoci pre pokoj má duši som si to vyriesila tým ,že som si našla pani z vedľajšej dediny ,ktorá mi je ochotná občasne v takýchto situáciách deti postrážiť . Samozrejme má to stojí nejaké eurá,ale viem ,že sa u nej majú super ,a nikomu som nič není dlžná 🫣

A preto aj moja rada mamám , ktoré nemajú kde nechať deti je ,aby si našli jednu dve osoby ,hoci by im mali zaplatiť , keď prídu kritické situácie ( ako u mňa žlčníkové zachvat ,či obrovská bolesť zuba ... No kde sa potreoem s troma deťmi a muž v zahraničí ,) ... Aby bol niekto ,kto je ochotný pomôcť . Pretože také situácie ľahko prídu

markaterka
17. aug 2024

@zafir01 presne takto som to myslela. Aj keď si v danom meste, dedine bez rodiny, vždy je možnosť niekoho nájsť na chvíľkové stráženie. Ty si si to vedela zariadiť. ❤️

ankare
17. aug 2024

@zarnocaid najlepšie by bolo, keby si dáš bábo do satky

zafir01
17. aug 2024

@markaterka no , čakala ma gastroskopia ,a najmladšia mala sotva 3 mes. Starší 5r a ďalší 11r . Ja bolesti . Nedalo sa inak . A potom zubár , ženský dr... Súdy nejaké . To sú veci ,ktoré sa veľmi ťažko s deťmi riešia . Ak nemám pri sebe blízku ochotný rodinu ,alebo ich nechcem zataxovat ,lebo vidím ,že sami toho majú vela ( napríklad sa mi ponúkla kamarátka ,ktorá sa doma vtedy starala o ťažko choré ležiace dieťa ,plus bola tehotná ... Vazila som si ponuku ,no nechcem nikomu starosti pridávať ) ..
A pani mi berie 2,5€/ hodinu, má to ako svoju radosť ,brala ich ako vnúčatá ,viac nechcela odomna .Okres PB.. čo je smiešna suma . Predtým som mala spolužiacku zo zakladky ,a dávala som jej 5€ , oficiálne stráženie však po celom nzeratoch ide cca 8€ . Chápem ,že nie každá na to má .ale raz ,dva krát ročne to nikomu nezničí rozpočet

marca12
17. aug 2024

@zarnocaid To je velmi smutne,ze nemas nikoho. Nemas ziadnu susedu,kamosku? O pomoc sa netreba hanbit opytat. Neverim,ze si sama na svete a ozaj nikto neexistuje a ak je to tak,tak je najvyssi cas sa socializovat. Nie,na sud nemoze ist dieta.

marca12
17. aug 2024

@markaterka jasne,ze sa vzdy da niekto najst. Len ludia v dnesnej dobe nechcu zatazovat ineho,hanbia sa spytat o pomoc,je im to blbe. Potom to tak aj vyzera,ze uz kazdy zalezeny doma,sused nepozna suseda....

lolitka25
17. aug 2024

@marca12
@markaterka no niekedy sa to neda. My napr.zijeme v zahranici 1200km od rodiny. Prve rok/dva byt takato situacia musim brat dieta so sebou. Preto tazko sudit na zaklade domnienok.

@zarnocaid Skus zavolat,opytat sa a vysvetlit im situaciu.ak nepomoze tak uz len zazvonit po susedoch a poziadat o pomoc.

blaazi
17. aug 2024

@natalienka12 #otazka, iba ma to zaujima. Zakon nijako neprihliada na to, keby bolo dieta plne dojcene a teda ina osoba sa nemoze o neho starat, lebo nepije z flase? Ja mam po dvoch detoch coraz viac dojem, ze cela spolocnost je nastavena nejako baby nefriendly... sud nesud, kojenec ma mat pravo sa nadojcit, ked to potrebuje, ked aj na sude..

natalienka12
17. aug 2024

@blaazi Nie, sudne pojednavanie ma svoju vaznost a dostojny priebeh, v pojednavacej sieni je zakazane aj jest a pit. Teraz je napr vonku velmi horuco, mnohe pojednavacky este nie su ani klimatizovane, ale pit sa nesmie. To nie je o tom, ci je nieco baby friendly, pojednavanie ma vaznost.

betulinka1
17. aug 2024

@zarnocaid tak pridi, ked nemas inu moznost. Ja som videla uz aj justičnú stráž kočíkovať vo vestibule babo 🤣🤣🤣.

blaazi
Autor odpoveď zmazal
janicast
17. aug 2024

@zarnocaid naozaj nemôže..skúsenosť susedy

janicast
17. aug 2024

@ankare veľmi zlá rada

Strana
z4