Musím platiť, ak už neštuduje?
Musím platiť naďalej aj už nestuduje? Myslím od septembra
@minenkak to dieťa už možno na uvedenej adrese ani nebýva. Môj ex menil trvalý pobyt niekoľkokrát, zakaždým, keď po ňom niečo potrebujem, ho musím zisťovať. Takisto matka s dieťaťom sa mohla za tie roky (neviem, koľko sú od seba) sťahovať. Áno, ona mu to mala oznámiť, ale syn s tým nič nemá. Rozsudok o výživnom môže byť fest neaktuálny.
Toto nie je tvoja prvá téma, načo zakladáš ďalšiu, myslíš, že tu ti poradíme niečo iné?
@martul Tiež som pozerala, či bolo nutné zakladať tretiu tému...
@minenkak
@minenkak ked niekto nejavi zaujem o vlastne dieta znamena , ze je diskriminovany?. Ja sa o svojho syna mimochodom tazko choreho staram sama od jeho siestich rokov , a ta starostlivost sa peniazmi neda vycislit. Ale ok ked dakto neposle ani sms ako sa ma dieta tak je diskriminovany. Ale dieta ho ma hladat a oznamovat.
@minenkak a pre otca to neplatí? o dieťa sa roky nezaujíma, možno ani nevie ako vyzerá, ale ideme sa tu naťahovať, že matka a dieťa má povinnosť? a otec chudáčik čo? jeho povinnosť starať sa a vychovávať končí poslaním peňazí? ak by aj bola v hre verzia, že mu matka bránila v styku, mal to riešiť. Mal kontaktovať políciu, mal upovedomiť súd.
Môj ex má trvalý pobyt u rodičov, táto adresa je na súdnych rozhodnutiach. Reálne býva u manželky, adresu neviem, neviem ani jeho mailovú adresu. Keď bola dcéra chorá, či už s kovidom, či s kiahňami (ktoré jej v 16. dali zabrať), či bola operovaná, zakaždým som ho informovala a on mi na to odpísal len 'ok'. Kde je jeho povinnosť?? ani sa len neopýtal, ako sa má, či niečo nepotrebuje. Už rok sa s ním naťahujem o výživné. On sám o ňu nejaví záujem, ani jej nepovedal, že sa oženil.
Stále idete obhajovať otca, ktorý nie je s dieťaťom v kontakte celý život a ukazovať prstom na dieťa, že peniaze od neho sú mu dobré?? mali by ste rovnaký názor, keby šlo o vaše dieťa??
@minenkak a prečo si budeš vždy zastávať chlapa? Vážne veríš, že oni sú vždy tí super rodičia a matky chcú svojim deťom, ktoré vychovávajú, zle?
Či otec písal na aktuálnu adresu dieťaťa zatiaľ tatinko nepotvrdil. A možno aj áno, ale dieťa naňho po tých rokoch, čo naňho kašľal, kašle tiež 🤷. Ktovie, ako to u nich v skutočnosti je, to sa zrejme nedozvieme.

Synovec ukončenie štúdia oznámil svojmu otcovi, tiež sa nestýkali. A jeho otec potom podal súdom o zrušenie. Riešilo sa to súdne.