icon

Musím platiť, ak už neštuduje?

7. júl 2024

Musím platiť naďalej aj už nestuduje? Myslím od septembra

mam1na
7. júl 2024

Synovec ukončenie štúdia oznámil svojmu otcovi, tiež sa nestýkali. A jeho otec potom podal súdom o zrušenie. Riešilo sa to súdne.

danymata
7. júl 2024

@minenkak a kde ma to dieta informovat ze studuje ked netusi kde sa otec nachadza pretoze o neho nikdy ani nezakopol?. Vztah k dietatu si vytvara rodic on je zodpovedny za to aky vztah ma dieta k nemu.

minenkak
7. júl 2024

@danymata v tomto prípade otec poslal dopis,doteraz nebol prevraty a dieťa je dospelé má si zistiť, väčšina ľudí vie adresu.O vzťahu rodič dieťaťa sa nejdem vyjadrovať

minenkak
7. júl 2024

@danymata v rozsudku o výživnom je adresa všetkých zúčastnených

kristiii
7. júl 2024

@minenkak to dieťa už možno na uvedenej adrese ani nebýva. Môj ex menil trvalý pobyt niekoľkokrát, zakaždým, keď po ňom niečo potrebujem, ho musím zisťovať. Takisto matka s dieťaťom sa mohla za tie roky (neviem, koľko sú od seba) sťahovať. Áno, ona mu to mala oznámiť, ale syn s tým nič nemá. Rozsudok o výživnom môže byť fest neaktuálny.

minenkak
7. júl 2024

@kristiii po osemnástke je poberateľ výživného dieťa,to ma oznámiť

danymata
7. júl 2024

@minenkak adresa sa moze menit. Rozsudok moze byt stary xy rokov

martul
7. júl 2024

Toto nie je tvoja prvá téma, načo zakladáš ďalšiu, myslíš, že tu ti poradíme niečo iné?

minenkak
7. júl 2024

@danymata stále má dieťa povinnosti informovať

danymata
7. júl 2024

@minenkak kde na lamparen?

minenkak
7. júl 2024

@danymata otcovi,ak bude poberať výživné neoprávnene,je to neoprávnene obohacovania

minenkak
7. júl 2024

@danymata deti majú aj povinností, nielen práva

caramellka
7. júl 2024

@martul Tiež som pozerala, či bolo nutné zakladať tretiu tému...

danymata
7. júl 2024

@minen
@minenkak hlavne ze otcovia maju len prava a ziadne povinnosti, poslat par drobnych mesacne nie je ziadna starostlivost.

danymata
7. júl 2024

@minenkak starostlivost vyplyva zo zakona

minenkak
7. júl 2024

@danymata nie, podľa teba majú len povinnosti a žiadne práva ,otcovia sú stále viac diskriminovaní ako matky,ja si vždy zastanem chlapov tomto , takže asi mi dve pôjdeme každá svoje

kristiii
7. júl 2024

@minenkak tu sa dospelý chlap, zrejme po štyridsiatke, keďže má 20r. syna pýta, či musí platiť naďalej, lebo nevie. Ale 20 ročné "decko" má ovládať zákony a vedieť, čo musí formálne po ukončení štúdia splniť 🤦. Akože ja som tiež často na strane chlapov, ale zas odtial-potiaľ.

danymata
7. júl 2024

@minenkak
@minenkak ked niekto nejavi zaujem o vlastne dieta znamena , ze je diskriminovany?. Ja sa o svojho syna mimochodom tazko choreho staram sama od jeho siestich rokov , a ta starostlivost sa peniazmi neda vycislit. Ale ok ked dakto neposle ani sms ako sa ma dieta tak je diskriminovany. Ale dieta ho ma hladat a oznamovat.

nikaeli
7. júl 2024

@minenkak a pre otca to neplatí? o dieťa sa roky nezaujíma, možno ani nevie ako vyzerá, ale ideme sa tu naťahovať, že matka a dieťa má povinnosť? a otec chudáčik čo? jeho povinnosť starať sa a vychovávať končí poslaním peňazí? ak by aj bola v hre verzia, že mu matka bránila v styku, mal to riešiť. Mal kontaktovať políciu, mal upovedomiť súd.

Môj ex má trvalý pobyt u rodičov, táto adresa je na súdnych rozhodnutiach. Reálne býva u manželky, adresu neviem, neviem ani jeho mailovú adresu. Keď bola dcéra chorá, či už s kovidom, či s kiahňami (ktoré jej v 16. dali zabrať), či bola operovaná, zakaždým som ho informovala a on mi na to odpísal len 'ok'. Kde je jeho povinnosť?? ani sa len neopýtal, ako sa má, či niečo nepotrebuje. Už rok sa s ním naťahujem o výživné. On sám o ňu nejaví záujem, ani jej nepovedal, že sa oženil.

Stále idete obhajovať otca, ktorý nie je s dieťaťom v kontakte celý život a ukazovať prstom na dieťa, že peniaze od neho sú mu dobré?? mali by ste rovnaký názor, keby šlo o vaše dieťa??

minenkak
7. júl 2024

@nikaeli
@danymata áno ja si budem vždy zastávať chlapa v tomto

minenkak
7. júl 2024

@kristiii ale veď on písal dopíše,syn ho neprehral

minenkak
7. júl 2024

@minenkak neprebral

danymata
7. júl 2024

@minenkak kym ta zivot nenakope

minenkak
7. júl 2024

@danymata a ako v tomto

kristiii
7. júl 2024

@minenkak a prečo si budeš vždy zastávať chlapa? Vážne veríš, že oni sú vždy tí super rodičia a matky chcú svojim deťom, ktoré vychovávajú, zle?
Či otec písal na aktuálnu adresu dieťaťa zatiaľ tatinko nepotvrdil. A možno aj áno, ale dieťa naňho po tých rokoch, čo naňho kašľal, kašle tiež 🤷. Ktovie, ako to u nich v skutočnosti je, to sa zrejme nedozvieme.

danymata
7. júl 2024

@kristiii ten kto sa stara vzdy taha za kratsi koniec.

minenkak
7. júl 2024

@kristiii lebo mám doma chlapa, čo sa roky bil o deti a z detí vyrástli zakomplexovani zabednení ľudia ,pre ktoré znamená len peniaze.A veľa žien si myslíte, že deti patria im,len tu koľko je takýchto tém,moje deti

minenkak
7. júl 2024

@danymata však vždy ten čo sa stará,má viac starostí a povinnosti ,niekto niečo iné napísal,tu je téma dospelé dieťa a rodič

danymata
7. júl 2024

@minenkak lenze nie kazdy sa bije o svoje deti vela je takych co sa nestaraju tak nepausalizuj.

minenkak
7. júl 2024

@danymata však to isté robíš aj ty chlapi sú tí zlý podľa teba