icon

Neobmedzený styk s dieťaťom

mery69
13. feb 2013

ahojte, chcem sa spýtať, či niekto neviete poradiť. Priateľ má v rozsudku neobmedzený styk s deťmi. Jeho exka stále poukazuje, že si ich musí brať aj polovicu prázdnin. Kedže je styk neobmedzený nemá nárok ex určovať kedy si ich má brať. no nie? inak si ich berie každý druhý víkend.....pekný dník 😉

Strana
z2
barcelona94901
13. feb 2013

@mery69 tak asi má vzťah k svojim deťom,bolo by fajn ,kedy si deti užili otca aj cez prázdiny
,navyše ak matka pracuje ,nie je jednoduché vyplniť prázdniny a je to normálne
či s tým má tvoj partner problém? ,byť s deťmi aj mimo dvoch víkendov v mesiaci? 😕
to s nimi moc času teda netrávi a tie prázdniny s deťmi by ho hádam nezložili ,ved je tiež rodič

lea6419811
13. feb 2013

@mery69 no neobmedzeny to vlastne je ak su deti tebe zverene ty rozhodujes kedy budu s otcom alebo ako sa dohodnete 🙂 ked sa rozhodnes ze s nim nebudu tak nebudu a nema co pouzit proti tebe a nepomoze mu ani policia 😝
pre neho je to o nicom 😝 inak cudne

raszuz
13. feb 2013

@mery69 a to mu na súde prešlo? lebo priateľ, keď sa rozvádzal, tak sudkyňa neobmedzený styk hneď zamietla, pretože by sa matka mohla rozhodnúť, že mu malého nedá ...

mery69
autor
13. feb 2013

tu nejde o to, že by s nimi nechcel byť,alebo že by si ich nezobral aj inokedy....tu ide o to, že ex stále vyhadzuje na oči že je POVINNÝ im zabezpečiť polovicu prázdnin keď má neobmedzený styk s nimi

didi44
13. feb 2013

@mery69 ...neobmedzeny styk s dietatom znamena, xe manzelka mu nesmie branit stykat sa s detmi..ale nie povinnost kedy jej to vyhovuje a kedy nie...Takato uprava stanovena sudom je z dovodu, ze matky deti zakazuju stykat sa s detmi, ohanaju sa rozsudkami a preto otec nema sancu byt s dietatom ked je v skole..po skole, v case volna...Ale styk s detmi je na dohode a ak si otec vyzdvihne deti, musi o tom byt informovany aj druhy rodic...Predpokladam, ze deti su v starostlivosti matky a sud neurcil striedavu starostlivost...a otec aj ked ma sudom neobmedzeny styk s detmi plati alimenty matke..Ine je ak ma stanovenu striedavu starostlivost, tam sud urcuje kedy su deti v starostlivosti otca a kedy matky..Ale vsetko je len vecou dohody a spravneho pristupu, v prospech deti, aby nestradali a netrpeli nedostatkom citovych vazieb...

mery69
autor
13. feb 2013

@raszuz hej na súde to prešlo. dokonca to navrhla matka detí

angua27
13. feb 2013

@mery69, presne ako píše lea. ak je v rozsudku styk otca s deťmi neobmedzený. je to pre neho naozaj dosť nevýhodné. stretávanie by malo byť po vzájomnej dohode a to kedykoľvek, ak sa však matka zatne, tak deti Tvojmu priateľovi vôbec nemusí dať.
kedy sa budú stretávať neurčuje žiadna strana, mala by tam byť vzájomná dohoda.
a prečo si Tvoj priateľ nechce brať deti cez prázdniny? ja si ako rodič neviem predstaviť, že svoje dieťa vidím dva víkendy za mesiac.
ja s exom máme tiež určený neobmedzený styk, malý je v mojej starostlivosti. ex sa s malým stretáva dvakrát týždenne, s toho minimálne jednu noc u neho spí. cez prázdniny sú spolu vždy keď sa dá, spolu cca. asi polku prázdnin. ak je malý chorý, chodí ex k nám väčšinou denne. a mne to aj tak príde málo. bola by som rada, ak by boli malý s otcom spolu častejšie. 😉

raszuz
13. feb 2013

@mery69 na jeho mieste by som asi dala návrh o úpravu styku, resp. spísala rodičovskú dohodu , ktorá sa podá na súd, lebo takto si bude ona môcť robiť, čo chce ...

raszuz
13. feb 2013

@mery69 lebo priateľ to tiež tak chcel, aj jeho ex s tým súhlasila, ale nie sudkyňa

mery69
autor
13. feb 2013

@didi44 vystihnuté,,,,matka si to určuje kedy to vyhovuje jej a otcovi detí dáva termíny "príkazom"

didi44
13. feb 2013

@raszuz ...v mojom pripade by to tej sudkyni nepreslo a urcite by to nerozdychala...proti jej rozsudku by som sa ako otec odvolal...a poukazal na zaujatost...a ak ma tvoj priatel zaujem o dieta, ani jeho matka mu v tom nezabrani...Na sudkynu by som podal staznost predsedovi sudu , odvolal sa a ziadal o striedavu starostlivost...

barcelona94901
13. feb 2013

@mery69 a on ich teda nechce cez prázdniny? 😕

raszuz
13. feb 2013

@didi44 tam mala byť striedavka, aj malý s tým súhlasil, ale pred pojednávaním malý povedal, že chce byť s mamou, lebo mama povedala ... ale aj napriek tomu, chcela neobmedzený styk ... , ale zase na druhej strane, rodičovská dohoda je celkom dobre spravená a tým, že malý býva blízko nás, tu môže byť každý deň, keď chce ... mama mu v tom nebráni .... a neviem, ako je to s tým sudkyňami, lebo toto presne isté sa stálo kámoške na inom súde s inou sudkyňou, tiež nesúhlasila s neobmedzeným stykom ...

mery69
autor
13. feb 2013

a dalšia otázka...musí súhlasiť otec s tými termínmi , ktoré určí súd, keby prišlo ku konkrétnym dátumom styku s deťmi? čo ak mu niektoré nebudú vyhovovať skrz pracovnú dobu?????

raszuz
13. feb 2013

@mery69 myslím, že to už je na dohode medzi ex partnermi

mery69
autor
13. feb 2013

@barcelona94901 chce ale nie na rozkaz a tak ako to vyhovuje ex....veď ona neni oprávnená mu určovať rozvrh dní, tak ako to vyhovuje jej.

materina_duska
13. feb 2013

@mery69 Z mojich/našich skúseností len toľko: čo by za to niektorí otcovia dali, keby im ex "nútila" ich dieťa..

Ale jasné, pravidlá musia byť. Čiže 2x do mesiaca víkend a letné prázdniny 1/2 - poviete si od koľkého do koľkého, presné termíny a hotovo. Vybavené a tato nech sa stará 😉

mery69
autor
13. feb 2013

@raszuz veľmi zlé je keď sa ex partneri nevedia dohodnúť

mery69
autor
13. feb 2013

@materina_duska tu ide aj o ine terminy ako o letne prazdniny..napriklad konkretne teraz velkonocne a jarne

barcelona94901
13. feb 2013

@mery69 ex,ne-ex rodičia su do smrti,takže ak lubia svoje deti,nemal by nastať problém,byť s nimi cez prázdniny a otec detí,ak neni ješita by sa s tou matkou tiež mohol normálne dohodnuť,sadnuť si ,tak vtedy a vtedy mi to vyhovuje ,chcem byť s deťmi,vtedy a vtedy nemožem ,tak ako to dáme dokopy? ,s nou snad komunikuje o deťoch ,nie?
je jedno predsa o aké prázdniny ide a ako často su,kolko trvaju..treba komunikovať ,oni medzi sebou ,spraviť kompromis ,ak teda má záujem byť s tými deťmi

materina_duska
13. feb 2013

@mery69 Ja len nerozumiem, čo je na tom také neriešiteľné. Veď buď sa s ex dohodnete presne - čo, kedy, ako dlho - alebo ak sa s ňou dohodnúť nedá, tak šup na súd úprava styku a určí vám to súd. Jednoduché. 😉

mery69
autor
13. feb 2013

@barcelona94901 no ona chce vladnut mocou a urcovat pravidla co sa tyka deti a on by sa im mal prisposobovat.tak by si to ona predstavovala.osobne ani ja a ani nikto s priatelovej rodiny s nou nekomunikuju.je to tazkeeee ☹

mery69
autor
13. feb 2013

@materina_duska len nie vsetky terminy co urci sud musia vyhovovat

barcelona94901
13. feb 2013

@mery69 tak nech si skočí otec na sud

materina_duska
13. feb 2013

@mery69 😀 Čo ti mám na toto povedať? Ani tak, ani tak. Tak nech sa na tie deti vykašle a žije si život, ktorý mu vyhovuje. HOWGH

barcelona94901
13. feb 2013

@mery69 ved na sude sa dá dohodnuť,ak otec tam bude za seba hovoriť ,tak si to vybaví,je kopec otcov ,čo maju kadejaku prácu a dá sa byť s deťmi,kedy možu ,pretože chcu
člen mojej rodiny to tak tiež má ,ale tam treba komunikovať ,riešiť ,nie frflať doma na matku ,tá može mať uplne iný pohľad na vec

didi44
13. feb 2013

@mery69 ...rychlo sa spamataj...matka nema co stanovovat terminy..na tom to nestoji styk otca s dietatom...to si mozes len mysliet a balamutit tu na tychto typicky zenskych strankach, ktore oteckovia pre nedostatok casu necitaju..lebo nemaju cas a ani ich nenapadne ake intriganske praktiky zeny vyuzivaju, vo svoj prospech aby ich oberali o peniaze na alimenty, vraj pre deti...

barcelona94901
13. feb 2013

@didi44 a čo ak milenke nevyhovuje ,že deti maju prázdniny ,je to oukej ? 😉

didi44
13. feb 2013

@mery69 ...rychlo sa spamataj...matka nema co stanovovat terminy..na tom to nestoji styk otca s dietatom...to si mozes len mysliet a balamutit tu na tychto typicky zenskych strankach, ktore oteckovia pre nedostatok casu necitaju..lebo nemaju cas a ani ich nenapadne ake intriganske praktiky zeny vyuzivaju, vo svoj prospech aby ich oberali o peniaze na alimenty, vraj pre deti...
@barcelona94901 ...nechapem co ma co milenke vyhovovat...raz som otec...zalezi mi na nich a ak ma dotycna lubi bud sa s tym vyrovna, alebo nech ide za lepsim zajtrajskom...v konecnom dosledku..zena, manzelka, milenka...su cudzi ludia..ale deti ..vlastne deti su pokrvne...

sisaha
13. feb 2013

@mery69 kazdy druhy vikend teda absolutne nepovazujem za nutenie matky, aby si bral deti...Nechapem preco ma problem riesit aj polovicu prazdnin. Ja mam so svojim ex v rozsudku kazdy druhy viken a mesiac z letnych prazdnin! A sud to odklepol. To iste moze navrhnut matka a sud jej to odklepne. Na mieste tvojho priatela som rada, ze sa moze s detmi stykat hocikedy. To, ze ona urcuje terminy je na dohode ich dvoch, ak mu to predsa nevyhovuje, tak si ich nevezme nie? Vzdy sa da najst kompromis ked sa chce. Mne to skor pride tak, ze ten mesiac prazdnin nevyhovuje tebe, nie jemu.. 😕

Strana
z2