icon

Neprispievanie na dieťa

andrealaura1710
3. aug 2023

Ahojte potrebujem radu. Mám skoro dvojročné dieťa. S otcom dieťaťa bývame v spoločnej domácnosti. Ale problém je ten že nechodí do roboty. Je alkoholik. Neprispieva mi na malú. Ja som na rodičovskom. Všetky peniaze ktoré mne ostanú odomna vytiahne a kúpi si za to alkohol. Liečiť sa nechce. Určené výživné máme 70€. Mala je zverená do mojej strostivosti. Boli sme nejaký čas rozideny tak som si to vybavila. Môžem ho udať za neprospievanie na výživu malej ? Aj napriek tomu že spolu bývame ? Je to viac ako tri mesiace čo nemá príjem. Ďakujem za každú radu 🙏veľmi mi to pomôže keďže už neviem ako ďalej 🥲

jj298
Odpoveď bola odstránená
colsami
3. aug 2023

Ta domacnost je koho? Je to podnajom ci vase spolocne, alebo iba 1 z vas? Pories si to a zacni normalny zivot aj s malou.
Naco Ti je prosim pekne take spolubyvanie, ked neziskas pozitivne nic a este od Teba aj berie prachy na chlast? A mimochodom, nic mu nedavaj, povedze ze nemas, minula si na dieta, smola.

prasiatko30
3. aug 2023

@andrealaura1710 vsak ho vystahuj alebo vystahuj sa ty - ako mozes vystavovat dieta zivotu s alkoholikom??? Preco to dopustis.

viestta
3. aug 2023

Zaujimalo by ma ako z teba vytiahne peniaze? Vyhra za sa ti? Zbije ta? Podat na neho trestne oznamenie.
Odstahuj sa, alebo ho vyhod z domu. Zariad si zivot bez alkoholika, Na policii podaj TO za neplatenie vyzivneho.

andrealaura1710
autor
3. aug 2023

@jj298 stalo že že už mi aj ukradol 🙂 vždy si niečo nájde a ja nemám silu ho strážiť. Keď nedostane od nás vždy si cestu nájde aby sa k alkoholu dostal
@colsami bývame u jeho starkej. Keďže z dvoch podnajmov nás vyhodili. Nemám inú možnosť kam ísť

alenah31
3. aug 2023

@andrealaura1710 máš súdom určené výživné. Hoci žijete spolu je povinný sa riadiť rozsudkom a na dieťa mesačne tých 70€ posielať. Pokiaľ ti nič neposiela - podaj TO za neplnenie si povinnej výživy a podnet exekútorovi. Ak ti ich posiela - a ty mu ich následne aj tak postupné vrátiš - čo chceš udať?

jj298
Odpoveď bola odstránená
sissy27
3. aug 2023

@andrealaura1710 veď sa odsťahuj ty s dieťaťom. Nie je to ľahké, viem, ale toto má aký význam? alebo je to bývanie zadarmo? hanbila by som sa byť na krku starkej... vyhodili vás z dvoch podnájmov - tiež hanba, ak sa nevieš vpratať do kože a platiť načas...
a on ako z teba "vytiahne" peniaze? nemám nedám vybavené, žiadna hotovosť pri sebe a pin ku karte si mu hádam nedala (keď tak sa dá zmeniť).

pribinak
3. aug 2023

Jediná rada je odsťahuj sa. Ak nemôžeš ísť k svojej rodine tak chod do krízového centra či utulku pre matky s deťmi

andrealaura1710
autor
3. aug 2023

@alenah31 neposiela nič, nedáva mi ani cent

alenah31
3. aug 2023

@andrealaura1710 však máš zákonné možnosti ako to riešiť. V prvom rade podať podnet na vymáhanie exekútorovi a zároveň podať TO na polícii za neplnenie si vyživovacej povinnosti. Vezmeš rozsudok, RL dieťaťa + svoj OP - to je všetko čo tam potrebuješ.

lenuska9999
3. aug 2023

@andrealaura1710 a ty žiješ s človekom, ktorý ti ukracuje tvoje dieťa aj o ten jediný mizerný príjem, ktorý máte ? A dopustis , aby dieťa vyrastalo v takom prostredí ? S alkoholikom ? Veď sa odsťahuj. Viem , že z rodičovského nájom neutiahnes, tak choď k svojim rodičom, prípadne sú krízové centrá pre matky s deťmi. Alebo si nájdi zamestnanie a daj dieťa do jasli. Z rodičovského príspevku zaplatis jasle, výplatu máš na život .