icon

Neuvedenie otca v rodnom liste a testy otcovstva

jankanelka
1. máj 2012

Mile mamicky,
Prosim o radu... Dozvedela som sa, ze otec mojej dcerky chodi po sudoch a zrejme chce poziadat o testy otcovstva... 😠 Som z toho nestastna, neuviedla som ho do RL a ani o to nemam zaujem, neplati mi vyzivne ani nechcem, ale zaroven nechcem aby sa s malou stretaval... Dodnes o nu nemal zaujem a teraz ano? Da sa to vobec? Ak mate s tym niektora skusenosti, prosim, piste len IP, ak by sa k tomuto nahodou dostal... Nahoda je blbec... Dakujem

ootaznik
4. máj 2012

@alice107 lenze ked sa ti dvaja dohodnut nevedia a dieta je sucastou toho, ako po sebe stekaju len preto, ze sa nevedia dohodnut na zakladnych veciach? mimosudna dohoda tu potom podla mna nie je na mieste

sashabb
4. máj 2012

@alice107 maš pravdu, ALE osobne by som povedala že dotyčný nieje otec dieťaťa, je to len človek ktorý ho splodil 😒 Pre dieťa to je cudzí človek!

Veľa diskusii som prečítala, vždy tam je formulka jedná sa v prospech dieťaťa. Dieťa má nárok na oboch rodičov a pod. ALE to sú len "reči" súdu. Žiadny súd sa nepozrie na to, že sa napr. diaťa nechce stretávať s bio otcom. Veľa som čítala, že deti tieto návštevy odmietajú, maju dokonca zdravotné problémy, ale žiaľ súd to nariadil! Takže nech mi nikto netvrdí, že súd koná v záujme dieťaťa! 🙄

alice107
4. máj 2012

@sashabb ver mi,ja mam v tomto prax.a nie teoreticku.takze viem,ze v drvivej väcsine deti ak odmietaju stretavanie sa s druhym rodicom/pretoze tu nejde len alen o otcov/ tak je to preto,ze tie deti ziju v prostredi kde su im rodicom podsuvane negativisticke pocity voci druhemu rodicovi..len malo rodicov sa vie dohodnut v zaujme svojich deti.svoje problemy,nenavist ,frustraciu a pocit krivdy velakrat presiahnu zaujem dietata.sud sa len snazi objektivne posudzovat a konat .a to na zaklade aj dokazov,ktore poskytuje urad kolizneho opatrovnika.ten ma setrit pomery v rodine.casto do sudnej siene pridu rodicia,co maju medzi sebou nevyriesene problemy.a dieta je nastroj ich boja.kto z koho.
v tomto konkretnom pripade si zakladatelka urobila dieta s nezrelym muzom.nikdy sa nestane zo zodpovedneho,zreleho cloveka nezrely.takze vedela.,ze splodit dieta s takym muzom je riziko.
ale to,ze ona teraz by branila dietatu poznat svojho otca je tiez nevyzrele rozhodnutie.pre dieta je to cudzi clovek .nateraz.ale ak jej otec bude mat skutocny zaujem dieta spoznat,starat sa o ne zodpovedne a zivot ho spolu s matkou,tak dieta otca spozna.teraz ide o to,aby rodicia nemysleli na seba.na zranene ego,.ale na malu.bude na oboch,aky vztah si k obom dieta vybuduje.
an ,deti maju casto az zachvaty,ake niekdy musia k druhemu rodicovi.ale su to deti,co nemaju vyrovnany domov.ten z rodicov,co s nim dieta byba prave navodzuje atmosferu,ze dieta ma negativny vztah k druhemu rodicovi.ver mi,ziaden sud nenariadi aby dieta s odporom islo k druhemu rodicovi.len ten z rodicov,ktory ma ho v starostlivosati musi sud o tom informovat a ziadat zmenu rozsudku.ked uz taka situacia nastane.a to aj navrhom na predbezne opatrenie.ale co ja viem,tak pravne povedomie obyvatelstva je slabe.a rodicia nevedia vyuzit svoje prava.

alice107
4. máj 2012

@ootaznik ved to som pisala.v tomto konkretnom pripade ak sa nedohodnu na 2 domnienke otcovstva,tak mimosudna dohoda nie je mozna
ale zakladatelka pisala,ze chce na tu domnienku v pripade uzaujmu domneleho otca pristupit.preto by bolo dobre sa dohodnut aj na uprave prav a povinnosti k malej.ako dospeli,zreli ludia a zodpovedni rodicia.
zial velmi casto sa toto nestava.preto mimosudna dohoda nie je casta .na to treba zrelych ludi.ab vedeli tuto dohodu nielen dohodnut,ale aj dodrzat.

maminuska
4. máj 2012

@alice107 určite vo všetko čo píšeš po právnej stránke máš pravdu , aj o tej zrelosti ale :
Keďže na vlastnej koži viem čo je to absolutny nezáujem o dieta, viem pochopiť teraz jej nevôlu 😒 . Tam sa veľmi ťažko hľadá zrelosť. Bohužiaľ náš zákon zabezepčí dieta iba finančne a síce zákon ukladá povinost sa o dieta starat a zabezpečovat mu podmienky pre všestranný rozvoj , ale šmahom ruky ospravedlní neprítomnost jedného rodiča, jeho nezáujem .......lebo je to jeho právo sa stýkat a nie povinnost.
Dieta má právo na obidvoch rodičov, nie je toto jeho právo plne a hrubo porušované ?

alice107
4. máj 2012

@maminuska nezaujem o dieta a nezrelost toho muza je jedna vec a nezrelost ci nezodpovednost zeny otehotniet s tym muzom ina vec.ale spolu to suvisi .obaja privodili situaciiu,aka ja teraz.kazdy svojim dielom.ja na vec podobneho razu pozeram objektivne.
chapem,ze ty mas zial skusenost z nezaujmom otca tvojich deti.ale prave to je ten bod ktory suvisi aj stym,ze ty si nespravne odhadla alebo jednoducho prehliadla urcitu nezrelost tvojho ex-manzela.este pred sobasom.precitala som si niektore tvoje vypovede a viem,ze si to nemala lahke.tvoj ex nebol zrely aby prijal fakt,ze vasa dcerka sa narodila s postihnutim.ver mi,ze keby bol zrely pred manzelstvom na takyto fakt,tak v manzelstve zotrva,nehlada milenky a unik zo situacie.
a tak je to aj v tomto konkretnom pripade.
zakon je tu na to,aby pravne podchytil prava dietata.a nemozno odelit vyzivovaciu povinost a povinost a pravo na vychovu a styk s dietatom.
zakon nikde nestanovuje ziadne ospravedlnujuce dovody pre rodica.povinosti a prava rodica prave naopak stanovuje.a to od chvile,ked sa rodicom stava.
bolo by nespravne legislativne stanovit lehotu,do krorej je mozne poziadat o urcenie rodicovstva.to by nebolo v zaujme dietata.
ty na vec pozeras este zo stranky ublizenej manzelky.ja to chapem.ako zena.ale objektivne musis uznat ze v zaujme dietata je,ak domnely otec z roznych dovodov aj neskor chce svoje rodicovske prava naplnit.je to pre to dieta len dobre.nielen po financnej stranke.nikde nie je napisane,ze ked si svoje rodicovske povinosti a prava zacal uplatnovat neskor,nebude dobry otec.
ak by doslo k tomu,ze svoje rodicovske prava zneuziva na ukor dietata,tak tu je opät zakon,co tomu moze zabranit.ak sa neda dohodou.matka predsa moze ziadat o zakaz styku dietata s otcom,ak na to budu zavazne dovody a bude to v zaujme dietata.
ale treba dat sancu diteatu mat oboch rodicov.po vsetkych strankach.ak otec nebude mat zaujem o styk s detmi,potom zakon ani sud urcite nutit na to dieta nebude.
take pripady sa stavaju.zial.je smutne,ked otec nema zaujem o vlasne deti.o styk s nimi.ale taky clovek je nezrely.na vztah a otcovstvo.a podiel na takom stave ma aj matka dietata.naco mu vybrala takeho otca?
to,co pisem je zivotna realita.a ta byva kruto nemilosdna.

sisaha
4. máj 2012

@alice107 mozno mas skusenosti aj prakticke, ale preco povazujes dieta za hlupaka bez vlastneho nazoru? Co ak sa dieta odmieta stretavat s bio otcom preto, ze nie raz videlo, ako otec bije mamu, vyhadzuje ich z domu v opitosti, ekonomicky ich vydiera? Dieta si vie spojit dve a dve a takisto môze mať strach zo svojho otca, alebo sa mu môže protiviť. Nemusi byť automaticky "zaockovane" matkou. Ja zase poznam taketo pripady... Ano dieta ma pravo mat rodičov, ale takych, ktorí o neho prejavujú naozajstný záujem, nebojí sa ich a nemôže ich prítomnosť negatívne ovplyvňovať jeho psychiku...

maminuska
4. máj 2012

@alice107 ano , ja si priznávam chybu v tom že som vybrala nesprávne , ale mne sa dcéra narodila zdravá a v priebehu 4 roka utrpela mozgovu porážku . To sa predpokladať nedá.
Môj exmanžel pokial bol so mnou v manželstve nebol zlým otcom , ale veľmi zlým manželom . Rozchodom a rozvodom stratil uplne záujem o deti , predpokldám že v domnienke pomsty voči mne samej. Nepomohli ani moje prosby a argumenty, tretí rok sa s detmi nestýka a ja som to prijala už ako fakt.
Necítim sa ako ublížená manželka, rozchod a rozvod som iniciovala ja sama, ale popravde som nečakala taký tvrdý nezáujem o deti . Tým čo robí, že ignoruje ich potreby , že im vedome svojim nezáujmom ubližuje v podstate nenapĺňa zákon o rodine a nikto takýchto otcov nesankcionizuje a to ma mrzí.
To že nezáujem sa netrestá , ved to je hrubé zanedbávanie potrieb dietata.

sissy27
4. máj 2012

@alice107 napísala si krásne, že "ak jej otec bude mat skutocny zaujem dieta spoznat,starat sa o ne zodpovedne a zivot ho.." a čo keď ten záujem mať nebude (lebo je to viac ako pravdepodobné) ? čo ak aj on zrazu ide na súd len preto, aby urobil napriek matke dieťaťa? tak čo, pokus -omyl, možno sa zadarí a pánko sa uvedomí? alebo to nevyjde, a dieťa bude najbližších pár rokov trpieť ocinkove maniere a náladičky, že slúbi prísť a nepríde, a podobne? lebo súd rozhodol? večná škoda, že neexistujú právne postihy za takéto veci... lebo ocinkovia majú právo stretávať sa s dieťaťom, ale ak ho x.krát oklamú, tak sa nič nedeje, nie je to totiž ich povinnosť a nie je to ani nijak postihnuteľné... môže, ale nemusí... no a čo, že je nejaké súdne rozhodnutie a preto matka musí nachystať na určený termín dieťa - otecko nemusí prísť a nemusí dať ani včas vedieť, že mení plán... prepáč, ale radšej normálny život s jedným z rodičov, ako takéto jednanie len aby bola naplnená litera zákona... lebo z vlastnej skúsenosti viem, že dosiahnuť súdny zákaz styku s maloletým je v našich podmienkach viac menej sci fi, kým dieťa netýra, sexuálne nezneužíva a pod. a ... aj keď je kriminálnik, klamár,alkoholik, feťák, tak má právo - za upravených podmienok, ale má...

alice107
4. máj 2012

@maminuska dufam,ze dcerka to prekonala a jedrava.viem,ze nic nie je horsie pre normaneho rodica,ako choroba dietata.
ako si napisala,vies ze si si vybrala nespravne.tvoj ex je stych muzov,co vedia fungovat len ked nie su problemy hranicneho razu.cize nevyzreta osobnost.a to sa prejavovalo v manzelstve s tebou
akonahle dcerka ochorela,nezniesol tlak zodpovednosti ani v tomto smere.pretoze keby bol dobrym otcom,nema milenky.ak by pocitoval problem vo vztahu stebou,tak by to riesil rozchodom a o deti by sa zaujimal.ale jemu islo o to,matr co najmenej problemov
podla zakona o rodine splna povinost tym,ze si plni vyzivovaciu povinost
ziaden zakon nemoze nikomu ulozit zaujem o niekoho po citovej stranke.to sa technicky neda
tvoj ex.je nevyzrety jedinec.a preto kona ako kona.jemu nejde o pomstu tebe.ale o svoje pohodlie.s detmi su starosti.aj keby sa stratavali.a ak aj on zije uz v nejakom vztahu,tak ten moze takehoto jedinca ovplyvnnit v neprospech deti
nemozno sankcionovat niekoho zato,ze neciti lasku.ci uz k partnerovi,ci dietatu.to je utopicke zelanie.pretoze lasku a pocit ,ze snikym chem byt je zalezitost zmyslov.ak by bola za to aj sankcia,pre dedi by sa nic nezmenilo.zaplatil by sankciu a deta by zilo dalej bez lasky takeho rodica.alebo by bola predstierana
jedina moznost,ako sa vyhnut podbnym problemom je zvazit,akym ma deti a uzatvaram manzelstvo.

irriss
4. máj 2012

@alice107
Zajimalo by mne, zda jsi vdana a mas deti.. 😉
dekuju

alice107
4. máj 2012

@maminuska dufam,ze dcerka to prekonala a je zdrava.viem ze nic nie je horsie pre normaneho rodica ako choroba alebo smrt dietata.
ako si napisala,vies ze si si vybrala nespravne.tvoj ex je z tych muzov,co vedia fungovat len ked nie su problemy hranicneho razu.cize nevyzreta osobnost.a to sa prejavovalo v manzelstve s tebou.
akonahle dcerka ochorela,nezniesol tlak zodpovednosti ani v tomto smere.pretoze keby bol dobrym otcom,nema milenky.ak by pocitoval problem vo vztahu s tebou,tak by to riesil rozchodom a o deti by sa zaujimal.ale jemu islo o to,mat co najmenej problemov.starost o choru dcerku zmenila urcite tvoje priority aj chod domacnosti.a uz nastal problem .
podla zakona o rodine splna povinost tym,ze si plni vyzivovaciu povinost.
ziaden zakon nemoze nikomu ulozit zaujem o niekoho po citovej stranke.to sa technicky neda.
tvoj ex.je nevyzrety jedinec.a preto kona ako kona.jemu nejde o pomstu tebe.ale o svoje pohodlie.s detmi su starosti.aj keby sa stratavali.a ak aj on zije uz v nejakom vztahu,tak ten moze takehoto jedinca ovplyvnnit v neprospech deti.
nemozno sankcionovat niekoho za to,ze neciti lasku.ci uz k partnerovi,ci dietatu.to je utopicke zelanie.pretoze lasku a pocit ,ze s niekym chcem byt je zalezitost zmyslov. neda sa prikazat.ak by bola za to aj sankcia,pre dedi by sa nic nezmenilo.zaplatil by sankciu a dieta by zilo dalej bez lasky takeho rodica.alebo by bola predstierana.
jedina moznost ako sa vyhnut podobnym problemom je zvazit, s akym clovekom mam deti a uzatvaram manzelstvo.

irriss
4. máj 2012

@alice107
Zajimalo by mne, zda jsi vdana a mas deti... 😉
dekuju

alice107
4. máj 2012

@sissy27 v prvom rade nie je pravda co pises,ze dosiahnut zakaz styku s rodicom v podmienkach sk je tazke.a ak dovolis budem pisat o rodicoch,nie o otcoch.pretoze problemy s nezaujmom deti su aj na strane matiek.a nie v zanedbatelnej miere.ver mi mam prax a viem,ze ak su na zakaz styku dovody, ak bol udeleny.a v mnohych pripadach.ale velmi casto sa stava,ze je to len domnienka jedneho z rodicov,ze na zakaz styku su podmienky splnene.sud posudzuje na zaklade dokazov a nie na zaklade subkjektivnych pocitov.
je smiesne,aby dospely muz podal navrh na urcenie otcovstva len ako pomstu matke dietata.aku pomstu?tak,ze musi prevziat zodpovednost za vyzivu dietata?a za starostlivost?ak by konal proti zaujmom dietata,tak matka moze vyuzit pravo na zmenu rozsudku.to je len plane odovodnovanie,preco nejaky rodic odmieta styk ineho rodica z dietatom.prave dobry rodic by mal mat zaujem na tom,aby boli nasrolene pravne aj skutocne vztahy medzi dietatom a druhym rodicom.
tu nejde o literu zakona.ale o to dieta.a to ma pravo mat matku aj otca.zalezi len na tych dvoch,aki budu rodicia.ak su zreli,tak myslia predovsetkym na blaho toho dietata .zakon len dava ramec na to,aby to mohli obaja vyuzit.
@irriss ano ,som vydata a 🙂 mam dieta.

irriss
4. máj 2012

@alice107
Asi jsem se nekde prehlidla, mela jsem ten pocit, ze jsi psala, ze ne.. 😉

Jinak pises a protirecis si...pises, ze nejsi zasvecena jen teoreticky...ale pracovni praxe je TEORIE - (nebo jsi rozvedena?)
( pokud i ta pracovni praxe je 😉
nikde jsem nevidela ani jeden paragraf..odbornici je pouzivaji i pri nakupu chleba a mleka.. 😉

Praxe se ziskava vlastni zivotni zkusenosti...jen tak je mozne dosahnout dobrych zakonu, kdyz nam nekdo bude ridit problemy, ktere zna z knizky a plodit je jen z dusledku poznani - co jsem slysel a videl, ..tak je to a bude to zle..
je nutne si to prozit a pak poukazovat na Zakony..Je spatne, kdyz se plodi zakony o rodoine a plodi je clovek, ktery rodinu nema..☹ (priklad)

Rikas, ze @maminuska ma vlastne podil a vinu na vyberu "spatneho partnera"..pritom tvrdis, ze nezodpovedny muz se stava nezodpovednym, az kdyz dojde ke komplikaci. ..
Komplikace muze byt AZ dite..jak tedy zena odhadne - podle ceho odhadne "spatneho partnera, nevyzraleho"..kdyz podle Tve teorie se casto pozna az kdyz se stane otcem?

p.s. Jak sis vybirala Ty? Jak jsi poznala, ze prave "seminko" tohoto muze bude to prave?

Casto neni poznat, co s nama udela zmena..jakakoliv zmena- dite, ztrata zamestnani, nehoda, nemoc..

Neni mozne predem vedet, ze TOTO a NIC jineho...a nebo ze TOTO NE a toto ANO😉

alice107
4. máj 2012

@irriss nikde som nepisala,ze nemam dieta.nie som rozvedena,moje manzelstvo stastne funguje uz niekolko rokov prave preto,ze obaja s manzelom sme k nemu a k rodicovstvu pristupovali zodpovedne.manzelstvo nie holubnik.ani rodicovstvo nie je nieco ako hracka.
rodinnym pravom a s medzinarodnym prvkom sa zoberam uz roky.takze mam prax. 😉 ja beletricke knnizky ani clanky v casopisoch o problematike podobneho razu necitam.a prax ako ja vidim sa neziskava ani zivotnou skusenostou u niektorych.
tvoja vizia o prave ma rozosmiala. 😀 tu sme na verejmom fore.a nie v advokatskej kancelarii.ani v sudnej sieni.paragrafy laikom na verejmom fore nic nehovoria.a ani nie je na to tu priestor.ja s paragrafmi pracujem tam,kde je to urcene.v sudnej sieni a v debatach medzi odbornikmi. 😉
je mozne vedietci clovek,s ktorym hodlam splodit dieta je zrely na taku zodpovednost alebo nie.zalezi len na tom,ci je zrely aj ten druhy,aby to poznal .pripadne neprehliadal.
a prax nie je teoria.prax je aplikacia teorie v konkretnom prostredi a realite.

irriss
4. máj 2012

@alice107
chyba:
1. kdyz se tu objevi odbornik, nehlede na verejne forum, snazi se nasmerovat dany problem PRIMO kam patri, ve Tvem pripade by se mel obcas pri nejake porade objevit odkaz na paragraf.....
TO BY BYLA KONKRETNI rada.. 😉 a TO SE CEKA od odbornika - ne reci o vyberu spravneho semene od spravneho darce.. ☹

2. Mluvis o mezinarodnim prvku, mohla bys mi rict, jak probiha rozvod mezi ceskym a italskym statnim prislusnikem, kdyz maji deti a deti jsou narozene v CZ ale bydliste v Italii a narozene v CZ?
Jak probiha rozvod?Pri neplaceni vyzivneho ci nepotvrzeneho otcovstvi, kdo se tim zaobira? Kdo je za kym vyslan? 🙂
Kdyz se tatinek nechce ukazat a podepsat RL..kdo ho hleda?

3. Patris do skupiny, ktera zna JEN teorii a snazi se ji uplatnit v PRAXI. Neznas pozadi a ani praxi...praxe je vlastni kuze.....
To je jak uz jsem se zminovala...namyslenost znat realitu aniz bys ji prozila...Casto se musime ridit radama pravniku, aby to pasovalo do jejich uciva a prac. praxe..cili do teorie..casto nesouhlasime, ale je nam receno, ze takovy je postup, takto se to "dela"..To, co je pro nas dulezite, casto pravnik pri soudu neprednese..protoze to podcenuje..
Z malickosti je postaven zivot i starost...neni dulezite, ze na to paragraf nepamatoval..
nepamatoval propto, protoze ho nema kdo upravit, protoze s nim (s problemem) zakonodarec neprisel do styku..

p.s. Jsem rada, ze ses zasmala ohledne me vize o praxi.. 😀 😀 😀 ja se smeju uz dlouho, kdyz Te ctu - nejen tady 😉

alice107
4. máj 2012

@irriss najkor si musis ujasnit par veci. ja tu neplnim funkciu advokatsekj poradne.toto je VEREJNE FORUM.pochp to koncne.tu ani nemozem davat konkretne rady aj s popisom pagrafov.tebe ako vidim by to aj tak nic nepovedalo.sudim podla sposobu a formulacie otazok. pises strasne chaoticky.ale pokusim sa ti odpovedat. 😉
sud prislusny na rozvod manzelov z roznych statov eu je ten,v obvode ktoreho maju posledne spolocne bydlisko.alak nemaju spolocne,tak v obvode ktoreho ma bydlisko aspon jeden z ucastnikov konania
to,kde su narodene ich deti nehra ziadnu ulohu.
rozvod prebieha podla pravneho poriadku statu,kde sa rozvodove konanie odohrava.
co myslis tym nepotvrdene rodicovstvo?ak myslis tym skutocnost,ze nebolo urcene otcovstvo,tak tam sa samozrejem nemoze jednat ani o ziadne konanie o vyzivnom.
co myslis tym,kto sa tym zaobera?ak myslis,ako postupovat pri urcovani otcovstva,tak na to je prislusny sud,v obvode ktoreho ma navrhovarel/ka/ bydlisko
co myslis tym:kto je za kym vyslan? je to nejasna formulacia.
co myslis tym:kdys se tatinek neche ukazata podepsat rodny list?
tvoje formulacie su ozaj prepac mi ako u dietata z materskej skolky. 😉to aby som lustila medzi riadkami
takze asi myslis tym,ze muz nechce uznat otcovstvo 2 domienkou otcovstva a to prehlasenim rodicov
tak najskor ten z rodicov,ktory ma zaujem na urceni otcovstva musi podat na sud navjh na urcenie otcovstva.a uviest poslednu znamu adresu toho muza.sud urobi ukonk jeho vypatraniu,ak sa bude dat.

a na zaver len napisem, toto.ako laik hodnot moju prax ako chces. 😉 ja to nebudem komentovat. 😉 ved vidim,ze si niekedy uplne ´´mimo´´.to je vidiet aj z toho tvojho prispevku a otazok.
ako napriklad to podpisat rodny list.......ako zena v rokoch by si mala vediet,ze rodny list sa otcom nepodpisuje.podpisuje sa vyhasenie rodicov .rodny list vydava matricny urad.
skor ako budes posudzovat vedomosti a prax niekoho ineho,pozri sa na seba a svoje znalosti.aj zakladne pravne povedomie mas viac nez chabe.ako ty mozes posudzovat niekoho 😀 odbornu prax
potebujes byt agresivna voci mne?nuz tak si posluz. 😉

sisaha
4. máj 2012

@alice107 zase sme pri tom, ze kazdy druhy je blbec a ty najmudrejsia...och...Ako vies, ze by niekomu uvedenie § nic nepovedalo? Neznamena, ze ak niekto nema vystudovane pravo, tak si nevie paragraf precitat a pochopit. 🙄

sisaha
4. máj 2012

@alice107 spravas sa dost arogantne, na tomto fore sa vyskytuju aj lekári, ale takýmto spôsobom nadradenosti nekomunikuje ani jeden z nich..

alice107
4. máj 2012

@sisaha no tebe urcite nie podla toho,co sme si uz popisali. 😉 ale ak chces vediet nejaky paragraf,tak sa spytaj.odkazem ta na patricny zakon.alebo k advokatovi.ten ti za peniaze odcituje zo zakona. tak prosim ta nepis hluposti.
ak sa ti moje nazory nepacia argumentuj .alebo ich prehladaj. ;-
a nechod na mna s aroganciou.to to pises za hluposti .

sisaha
4. máj 2012

@alice107 ty si neprehliadnutelna 😀

alice107
4. máj 2012

@sisaha vies ze teraz aj ty?to si chcela? 😉

irriss
4. máj 2012

@alice107
Doufam, ze neskoncis jako pred par dny, kdy te admin. musel doslova vymazat z povrchu MK..
Ja timto koncim!!! 🙂 😉

K mym otazkam: Dala jsem Ti jasne otazky z PRAXE , a polozila jsem je tak, aby je pochopil i neodbornik, lajk.. 😉
Zrejme se Ti to spatne hledalo ve vyhledavaci, udelala jsem to schvalne, abys to nemela prilis jednoduche 😀
Spatne jsi hledala, devce..spatne😉
1. S mistem konani rozvodu za danych podminek, ktere jsem Ti uvedla, nemas pravdu!!! 😒
2. Pokud nebylo urceno otcovstvi, LZE vymerit vyzivne, pokud se otec UMYSLNE "schovava" 😉
Preda se mu rozhodnuti o vysce s tim, ze pokud popira otcovstvi a odmita platit, na sve naklady si musi pozadat o test😉
3. Otce hledaji organizace jako je Cerveny Kriz 😉 😒

4. Rodny list se v zahranici podepisuje!!! 😒 a dokonce ma platnost pouhych 6 mesicu!!! 😉

Vsude, kde "vystoupis jako odbornik" Te musi mazat, RADA: neodpovidej mi, aby nemuseli mazat i tady😉

sisaha
4. máj 2012

@alice107 ale vôbec nie, len sa mi nepaci štýl, akym vedieš komunikaciu

alice107
4. máj 2012

@irriss ja nemusim pochopit tvoje skomoleniny.neplatis ma za to.len ked chcem tak ti odpoviem.a to som urobila v dobrej viere.vidim,ze mas nejaky problem.a smerujes ho smerom ku mne.
rodny list v´´zahranici´´ nie je ziaden institut.co je to v ´´zahranici´´?
prosim ta prestan sa uz strapnovat a vypisovat mi nezmysly.
sud sa neobracia na cerveny kriz o hladane povinneho.ale na silove zlozky.
viac nemam co dodat.pomoze takych pisatelov ako ty iba ignorovat.zelam pekny den.

irriss
4. máj 2012

@alice107 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kolik dluzim? ten smich je k nezaplaceni...dej si inzerat do Bazaru: prodam informace z odposlechu 😉

alice107
4. máj 2012

@sisaha musi zial napisat,ze o tebe plati to iste ako som napisala predchadzajucej pisatelke.vidim,ze chces konfrontaciu.nie dialog k teme.preto nemam viac co k tebe dodat .pekny den aj tebe zelam.

irriss
4. máj 2012

@sisaha

Taaaaaak a dostali jsme poradkovou pokutu za ruseni v Soudni sini a muzem jit na pivo... 😀 😀 😀 😀

sisaha
4. máj 2012

@irriss tak poďme 😉